Na pierwszy rzut oka, wchodząc na Otodom czytamy na jednym z wielu ogłoszeń dewelopera "Ecco Panorama zakłada budowę dwóch 5-kondygnacyjnych budynków o wysokim standardzie wykończenia. Inwestycja powstaje przy ul. Długiej w Czarnochowicach (gmina Wieliczka), w spokojnej, cichej okolicy...".
Link do ogłoszenia: otodom.pl/pl/oferta/3-pokojowe-mieszkanie-57m2-balkon-ID4ulTn
Kiedy chcemy czegoś więcej dowiedzieć się o budowie osiedla i "dwóch bloków", wchodząc na stronę Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego, czytamy: Budowa budynków mieszalnych wielorodzinnych A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K,L,M,N oraz 1 budynku mieszkalnego wielorodzinnego z usługami w parterze i 1 budynku nadziemnego garażu dwupoziomowego z parkingiem na dachu - co łącznie daje 16 bloków + wielopoziomowy parking.
Bloki ustawione jeden za drugim, tak że można podać rękę sąsiadowi.
Udogodnienia dla mieszkańców? Tak, jeden mini plac zabaw między blokami, powstały na 1 etapie inwestycji + sklep żabka.
Deweloper zadeklarował także budowę chodnika i oświetlenia drogi - 24 miesiące po zakończonej inwestycji ! (za 10-15 lat? czy do pierwszego tragicznego wypadku z udziałem pieszego?)
Okolica coraz bardziej ruchliwa, brak chodnika, oświetlenia, kolejne bloki budujące się w okolicy...
W okolicy powstało osiedle Wieliczka Park/Prasołki/Verde, zaraz Śnieżka odda kolejne 3 bloki "Złocień II", na przeciwko buduje się "Nova Wieliczka" - 5 bloków.
Wizyta w biurze sprzedaży także pozostawia wiele do życzenia...
Pani prowadząca biuro odmówiła zrobienia zdjęcia planu całej inwestycji (celem zastanowienia się na spokojnie, dokonanie spokojnego wyboru potencjalnego mieszkania w bloku) krzycząc do mnie: "Jakim prawem w ogóle pytam o takie rzeczy, nie można nigdzie uwieczniać takich dokumentów, są one jedynie do wglądu w biurze sprzedaży". Kiedy wyjaśniłem że jeśli nie jest mi dane przedstawienie mojej żonie planów osiedla i na spokojnie zastanowienia się nad zakupem oraz że w takiej sytuacji nie jestem zainteresowany mieszkaniem na tej inwestycji, nazywając ją wprost - patodeweloperką, usłyszałem: "to dobrze, nie nadaje się pan do mieszkania w społeczności osiedli, jeśli przeszkadza panu sąsiedztwo to dla pana przeznaczony jest tylko domek w Bieszczadach na odludziu z dala od cywilizacji..". Zamurowało mnie...
Link do inwestycji: pmdevelopment.pl/pl/ecco-panorama/o-inwestycji.html
Spotkaliście się kiedyś z takim zachowaniem pracownika biura sprzedaży? Czy deweloper też wam odmówił "uwiecznienia" planów osiedla i na spokojnie zastanowienie się który blok i mieszkanie wybrać?

Budowa 1 etapu EccoPanoramy