czarny_raper pisze:Czy ktoś z Państwa orientuje się w temacie wyrzutni terenowej z tyłu bloku D3? Czy taka konstrukcja może być uciążliwa dla mieszkańców mieszkań zlokalizowanych w pobliżu, które maja tam balkony i ogródki? Chodzi mi o potencjalny szum wentylatora (czy jest tam wentylator działający 24/7) oraz potencjalne zapachy wydobywające się z instalacji? Być może ktoś z Państwa ma doświadczenie z podobną instalacją?
Chodzi o wyrzutnię powietrza z hali garażowej? Jeśli tak, to mam kilka takich elementów na osiedlu, są estetycznie wkomponowane w zagospodarowanie działki i większość osób chodząc obok tego każdego dnia, a nawet korzystając z ławeczek przy tym zamontowanych, nie zdaje sobie w ogóle sprawy co to jest, myśląc, że to mała architektura.
Szumów z tego nie słyszałem, być może jest głośniej, kiedy np. włączy się tryb oddymiana (o ile to go ma) w razie załączenia alarmu przeciwpożarowego, ale to raczej bywają rzadkie sytuacje.
No i wiadomo, co deweloper i rozwiązanie, to może być inaczej, więc miej to zawsze w tyle głowy.