Apartamenty Gałczyńskiego Kraków od Toplokum - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
wojdyla1980

Re: Apartamenty Gałczyńskiego Kraków od Toplokum - opinie na forum

Postautor: wojdyla1980 » 17 sty 2025, 12:27

iti pisze:Ciekawe, jaki był deklarowany termin zakończenia inwestycji, kiedy startowała i z czego wynika tak długi proces budowy oraz ile jeszcze będzie to realizował deweloper Toplokum.

Obrazek

Ale chyba trzeba by mieć dużo cierpliwości, żeby tyle czasu czekać na wybudowanie mieszkania, to tego też chyba wcale nie taniego.

Obrazek

Ktoś może zgłębiał temat, dlaczego wszystko się tak bardzo ciągnie tam?

tak btw. ten plac budowy jeśli można to tak nazwać to obraz nędzy i rozpaczy

ławy fundamentowe powinno się wykonywać bezpośrednio po zrobieniu wykopów, nie powinno się dopuszczać do "rozmakania" odsłoniętego gruntu

iti

Postautor: iti » 07 mar 2025, 22:35

Był ktoś ostatnio w okolicy, na jakim etapie to jest obecnie? Ruszyło coś więcej wreszcie, czy nadal takie konstrukcje?

iti

Postautor: iti » 07 mar 2025, 22:37

Stefan1005 pisze:Kiedyś otrzymałem taką informację z ich biura "Przekazanie kluczy planowane jest na początek II kw 2025 r." - jak widać ten termin nie zostanie dotrzymany.

Ciekawe, jaki jest nowy termin i czy zostanie dotrzymany, no ale trzeba przyznać, że jednak wreszcie budowa ruszyła, bo wcześniej długo się tam niewiele działo.

iti

Postautor: iti » 07 mar 2025, 22:42

No i mam jeszcze kilka zdjęć wykonanych później, ale one też już mają trochę czasu.

Obrazek

Jak widać, robiłem je, kiedy były mrozy, bo woda w wykopach pozamarzała.

Obrazek

Widać też, że jedna z rur nie najlepiej zniosła to leżenie, ale pewnie już wymieniona.

iti

Postautor: iti » 07 mar 2025, 22:43

Tak czy inaczej, ja nie często widuję taki sposób budowy nowych budynków.

Obrazek

Ale skoro tu nie ma być jakiegoś głębokiego garażu, to pewnie tak też można robić. Ciekawe, do kiedy się z tym uwiną.

Borys7305

Postautor: Borys7305 » 11 mar 2025, 16:06

wojdyla1980 pisze:
iti pisze:Ciekawe, jaki był deklarowany termin zakończenia inwestycji, kiedy startowała i z czego wynika tak długi proces budowy oraz ile jeszcze będzie to realizował deweloper Toplokum.

Obrazek

Ale chyba trzeba by mieć dużo cierpliwości, żeby tyle czasu czekać na wybudowanie mieszkania, to tego też chyba wcale nie taniego.

Obrazek

Ktoś może zgłębiał temat, dlaczego wszystko się tak bardzo ciągnie tam?

tak btw. ten plac budowy jeśli można to tak nazwać to obraz nędzy i rozpaczy

ławy fundamentowe powinno się wykonywać bezpośrednio po zrobieniu wykopów, nie powinno się dopuszczać do "rozmakania" odsłoniętego gruntu

Z tego co wiem, to raczej nie są ławy fundamentowe, tylko wykopy pod oczepy – takie rozwiązanie stosuje się przy fundamentach na palach. Co do tempa, to chyba lepiej, że nie ma pośpiechu – na etapie budowy można jeszcze skorygować różne rzeczy, jeśli coś wymaga poprawy.
Plac budowy, jak to plac budowy :D, to nie labolatorium :lol: . Jak grzebią w ziemi to jest lekki chaos :lol: . Myślę, że jak ruszą na serio to się zorganizują jakoś na dalszych etapach. :roll:

Ciekawe, kiedy można będzie tam zamieszkać, bo dosyć spoko to wygląda...

iti

Postautor: iti » 11 mar 2025, 22:46

Borys7305 pisze:Z tego co wiem, to raczej nie są ławy fundamentowe, tylko wykopy pod oczepy – takie rozwiązanie stosuje się przy fundamentach na palach.

Faktycznie, zgadzałoby się, bo jakiś czas temu pracowała tam palownica, więc pewnie masz rację.

iti

Postautor: iti » 02 kwie 2025, 13:04

Znów pojawiły się reklamy tej inwestycji, mieszkania raczej większe, głównie 80 - pod 100 m2, dużo mieszkań 5-pokojowych na dwóch poziomach. Do tego garaże i komórki lokatorskie. Poza tym, że ma się schody w mieszkaniu i loggie nie jakieś wielkie, to wygląda to całkiem nieźle. Ktoś może pytał o ceny mieszkań w inwestycji Apartamenty Gałczyńskiego w Krakowie? Ile sobie tam teraz za metr kwadratowy liczą?

hellhax

Postautor: hellhax » 03 kwie 2025, 1:15

Deweloperuch twierdzi że kolo 18. Tak też słyszałem kiedyś. Tylko ze to jest cena na napędzaną dopłatami dla deweloperow banki ad 2023, a nie dzisiejsza. IMO cena na ta lokacje nierealna ale kto ich tam wie. Może znają się frajerzy za taką kasę.

Borys7305

Postautor: Borys7305 » 03 kwie 2025, 10:54

hellhax pisze:Deweloperuch twierdzi że kolo 18. Tak też słyszałem kiedyś. Tylko ze to jest cena na napędzaną dopłatami dla deweloperow banki ad 2023, a nie dzisiejsza. IMO cena na ta lokacje nierealna ale kto ich tam wie. Może znają się frajerzy za taką kasę.

hmm..., ale na tym portalu jest tylko info o metrze mieszkania, a z tego co się dowiadywałem, to w tej cenie masz jeszcze jakoś 7 mkw murowanej komórki lokatorskiej, a nie wydzielonej blachą i 18 mkw pełnoprawnego niezależnego garażu a nie "potężnego" miejsca postojowego w blokowisku. Także jakby tak spojrzeć całościowo to wyjdzie 15-14 tys. całościowo. W bloku masz 50-60 tys. za namalowane linie na posadzce - to jest chore. :D
Co myślicie? :roll:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”