Osiedle Versus Kraków (ul. Federowicza) - deweloper Frax Bud / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Chio

Osiedle Versus Kraków (ul. Federowicza) - deweloper Frax Bud / opinie na forum

Postautor: Chio » 05 mar 2025, 21:42

Cześć,
Na Federowicza na Ruczaju powstaje nowe osiedle Versus od developera Frax Bud.
Osiedle ma powstać w 2 etapach, łącznie 5 bloków, oddanie pierwszego etapu po połowie 2025, drugi etap w 2026.
Dostępne sporo mieszkań w metrażu 28-40m, co wydaje się nietypowe.
2 budynki już na ukończeniu, z zewnątrz wyglądają całkiem ładnie.

osiedleversus.pl

Ktoś może kupował tu mieszkanie?
Jakieś opinie o developerze? Widziałem na forum posty o tym co stało się z jedną ich inwestycja i metrazami mieszkań.

k00ea1

Re: Osiedle Versus Kraków (ul. Federowicza) - deweloper Frax Bud / opinie na forum

Postautor: k00ea1 » 09 mar 2025, 9:01

Nie wiem kto stanowi grupę docelową takich mieszkań. Zadupie i małe metraże i to wcale w nienajniższej cenie.
15500 za metr. Oglądałem kiedyś mieszkanie w bloku obok. Tam nie ma dosłownie nic. Zero sensownej infrastruktury. Domy, niezabudowane działki, budynki wielorodzinne, powciskane ogrodzone bloki. Jedyny plus to bliskość CH Atut.

Galitingus

Re: Osiedle Versus Kraków (ul. Federowicza) - deweloper Frax Bud / opinie na forum

Postautor: Galitingus » 04 maja 2025, 14:27

Witam
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym deweloperem albo już kupował mieszkanie na tym osiedlu lub ma jakieś opinie?

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 04 maja 2025, 20:45

Galitingus pisze:Witam
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym deweloperem albo już kupował mieszkanie na tym osiedlu lub ma jakieś opinie?

Nie wiem czy panowie już zaczęli odbywać karę, jeśli poważnie jesteś zainteresowany to bym się śpieszył, bo kontakt niedługo może być utrudniony

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/deweloperzy-skazani-za-zniszczenie-zabytku_58935.html

Mar G

Postautor: Mar G » 04 maja 2025, 20:49

wojdyla1980 pisze:
Galitingus pisze:Witam

Nie wiem czy panowie już zaczęli odbywać karę, jeśli poważnie jesteś zainteresowany to bym się śpieszył, bo kontakt niedługo może być utrudniony

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/deweloperzy-skazani-za-zniszczenie-zabytku_58935.html

Nie zapominajmy o aferze że stołówka w Nowej Hucie.

Dołożą pewnie kilka latek.

Wesoła rodzinka

Mar G

Postautor: Mar G » 08 maja 2025, 16:42

cd Frax Bud ków

lovekrakow.pl/aktualnosci/inwestycja-na-teatralnym-jest-decyzja-wstrzymujaca-wszystkie-prace-budowlane-inwestor-jest-cwany_61501.html

patomieszkaniec

Osiedle Versus Kraków (ul. Federowicza) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Postautor: patomieszkaniec » 15 maja 2025, 18:17

FraxBud zaczął wykopy na kolejnej działce na ulicy Federowicza. Za Zieloną Polaną, naprzeciwko inwestycji HSD. Czy ktoś ma więcej informacji na jej temat?

Obrazek

luc

Re: Osiedle Versus Kraków (ul. Federowicza) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Postautor: luc » 20 maja 2025, 22:48

patomieszkaniec pisze:FraxBud zaczął wykopy na kolejnej działce na ulicy Federowicza. Za Zieloną Polaną, naprzeciwko inwestycji HSD. Czy ktoś ma więcej informacji na jej temat?

Ma odpowiedź w tym wątku, to najpewniej Osiedle Versus w Krakwie, czytałem, że ma się składać z trzech etapów, więc to pewnie to, co widać na tej wizualizacji:

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Frax-Bud

Jak patrzyłem, to mieszkania raczej nieduże, największe 3-pokojowe, jakie znalazłem na ok. 65 m2, fajne te z większymi balkonami / tarasami na samej górze. Jest też chyba trochę na parterze takich z większymi ogródkami. A lokalizacja, ani trochę zdziwienia, że tam budują kolejne osiedle, sporo tam tego. Ile tak realnie stamtąd się idzie na pętlę Czerwone Maki?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”