Dąbrowskiego Kraków / Archicom (Stare Podgórze) - opinie na forum
Re: Dąbrowskiego Kraków / Archicom (Stare Podgórze) - opinie na forum
No i tak z ciekawości, to jakie alternatywy, jak tu nie wyszło? Jakieś inne inwestycje w mieście, które mogłyby być sensowną alternatywą? Czy może jednak na obrzeża miasta albo pod miasto?
Kurczę, załapałem się na mieszkanie w D3, i wcale nie jestem szczęśliwy, że D1 i D2 nie powstaną, jakby na to nie patrzeć te budynki uporządkowałyby okolicę, ponadto budowała tych budynków za 2-3 lata to wprowadzi dodatkowy chaos przez kilkanaście miesięcy, co z drogą, z dojazdem w tym czasie? Mam nadzieję, że zrobią solidną drogę dojazdową.
-
KlientS pisze:No i tak z ciekawości, to jakie alternatywy, jak tu nie wyszło? Jakieś inne inwestycje w mieście, które mogłyby być sensowną alternatywą? Czy może jednak na obrzeża miasta albo pod miasto?
My kupiliśmy duże mieszkanie w kamienicy i właśnie kończymy remont, ale wiem że to nie dla każdego. Gdybym celował w deweloperkę, poczekałbym co Pan Zasada zaproponuje nad Wilgą. W przeciwieństwie do A. Oni juz wejda na rynek z gotowym towarem. Pewnie będzie drożej niż na Dąbrowskiego ale alternatywy w tej cenie chyba nie ma dlatego ludzie trzymali te rezerwacje tak długo. Mateczny DD to wiadomo mega blokowisko.
-
Jaką informacje dokładnie dostaliście od dewelopera? Są jakieś konkrety nawet jeżeli chciałoby sie pozostac jeszcze przy umowie rezerwacyjnej ? Czy tylkko takie może rok, może do lutego itp. ? Ktoś dostał jakieś konkretniejsze informacje? Bo moim zdaniem jest to takie ciągłe zbywanie i info od niechcenia i ponaglanie..
Pytanie do osób, które mają rezerwację na budynek D1D2 przy Dąbrowskiego — czy wiecie, czy deweloper przedłuży lub odnowi umowę rezerwacyjną na D1D2?
-
No właśnie co Wam powiedział sprzedawca? Bo mi tylko ze można czekać i podpisać umowę ale niewiadomo ile to potrwa i czy będą chętni.. Ale żadnych konkretów. Ogólnie odradzali.. U Was co powiedzieli? Ale to tylko rozmowa i żadnych dat, żadnych konkretów itp..
Wydaje mi sie, ze im to w sumie na reke byloby, gdyby ludzie porezygnowali
Mieliby swieze rozdanie, bez czekajacych osob zawracajacych glowe co chwile. Z drugiej strony jest kwestia wizerunku.To byla ich pierwsza inwestycja w Krakowie i na dzien dobry taka wtopa? No nie wiem. Ale fakt, ze komunikacja jest taka sobie – niby pytali czy jestesmy wciaz zainteresowani, ale zadnych konkretow (nie mowie o budowie, a o samych aneksach).

Te mieszkania były dość nisko wtedy wycenione, więc nie chodzi nawet o zawracanie głowy, a o to, że teraz mogliby je sprzedać 50% drożej.
phantom pisze:Te mieszkania były dość nisko wtedy wycenione, więc nie chodzi nawet o zawracanie głowy, a o to, że teraz mogliby je sprzedać 50% drożej.
dobre
sprzedawali średnio po 20k/m2, to rozumiem, że obecnie są tam mieszkania po 30k?
No, na kącik buduje Fracthon czy jak się tam nazywają i właśnie tyle sobie życzą 

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”