Awangarda Mogilska Kraków / Skanska Residential Development Poland - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kot_feliks

Re: Awangarda Mogilska Kraków / Skanska Residential Development Poland - opinie na forum

Postautor: kot_feliks » 16 lut 2025, 22:43

No i ja to rozumiem. Chodzi mi jedynie o to, że z obecnymi cenami deweloper najwyraźniej liczy na to, że jego klienci są skończonymi idiotami :)

Jeszcze raz:
- Skanska przy Mogilskiej - tuż przy ulicy, hałas, smród itd. - ceny po 22-25k/m2
- Ekopark dosłownie po drugiej stronie ulicy, bezpośrednio w parku - ceny po 19-20k/m2;
- Semaco - w samym parku - urządzone mieszkania - 19-21k/m2
- Lema - w samym parku - urządzone mieszkania - 19-21k/m2;
- Śliczna, praktycznie ta sama okolica, a cisza i spokój - ceny za urządzone mieszkania - ok. 18k/m2
- za standard deweloperski z drugiej ręki, z widokiem na centrum i Wawel - ok. 18-19k/m2
- Dąbska - praktycznie tuż przy parku + cisza - również już urządzone mieszkania - ok. 18-20k/m2

Oczywiście tak, są również oferty z drugiej ręki z młynów po 26k/m2, jedna jest nawet za 28k/m2 :lol: Jedno mieszkanie ma ogłoszenia wystawiane systematycznie od ponad... roku :roll:

Tu nie chodzi o to, czy ta inwestycja jest ok, czy nie. Chodzi o to, że cena tego czegoś jest odrealniona od mieszkań 100m dalej, nierzadko w lepszym standardzie i lepszym położeniu (a czasem położonych wprost w parku)...

Nowy

Re: Awangarda Mogilska Kraków / Skanska Residential Development Poland - opinie na forum

Postautor: Nowy » 28 kwie 2025, 8:29

Odnośnie inwestycji Awangarda Mogilska, to warto jeszcze dodać, że w sąsiedztwie inwestycji, z rzeczy, których nie chciałoby się mieć blisko mieszkania, to nie tylko ruchliwa ulica Mogilska. Obok jest także słup wysokiego napięcia (może średniego), wątpię, żeby linię chowano pod ziemię a także w sąsiedztwie jest stacja benzynowa generująca ruch chyba przez całą dobę. Co myślicie o takim sąsiedztwie w tej cenie?

traker

Postautor: traker » 28 kwie 2025, 9:30

Nowy pisze:Odnośnie inwestycji Awangarda Mogilska, to warto jeszcze dodać, że w sąsiedztwie inwestycji, z rzeczy, których nie chciałoby się mieć blisko mieszkania, to nie tylko ruchliwa ulica Mogilska. Obok jest także słup wysokiego napięcia (może średniego), wątpię, żeby linię chowano pod ziemię a także w sąsiedztwie jest stacja benzynowa generująca ruch chyba przez całą dobę. Co myślicie o takim sąsiedztwie w tej cenie?

Nie ma problemu ze schowaniem lini wysokiego ,lub średniego napięcia pod ziemię tak zrobiono przy ul.na Błonie -Lindego , inwestycja Noho Lindego w Krakowie i wszyscy są zadowoleni , oczywiście te prace na koszt Noho ,kupujący tam mieszkania już za to zapłacili ...

djasmo

Postautor: djasmo » 06 maja 2025, 10:42

Nowy pisze:. Obok jest także słup wysokiego napięcia (może średniego), wątpię, żeby linię chowano pod ziemię (...)

Akurat deweloper stara się pod ziemię schować tę linię - wystąpił do pobliskich wspólnot o pozwolenie na wejście w teren.

chalexgig

Postautor: chalexgig » 22 maja 2025, 16:23

Ja monitorowalem ta inwestycje i tam co mi sie mocno nie podobalo jest to ze meszkania na kacie ma dzrwi bardzo blisko do windy. Mi sie wydaje ze bedzie tam glosno w mieszkaniu. Korytarz tez bardzo waski i ciemny wedlug mnie

Nowy

Postautor: Nowy » 10 cze 2025, 8:25

Wygląda na to, że budowa inwestycji Awangarda Mogilska wreszcie powoli rusza, po kilku miesiącach od ogłoszenia, że ma tam powstać ten budynek. Na działce pojawiła się chyba palownica, przygotowują ją do pracy najwyraźniej, więc coś się dzieje.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”