Osiedle Imbramowskie Kraków (ul. Szafirowa) / deweloper TDJ Estate - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
tadeusz

Re: Osiedle Imbramowskie Kraków (ul. Szafirowa) / deweloper TDJ Estate - opinie na forum

Postautor: tadeusz » 30 maja 2024, 18:27

fjrc pisze:Po drugiej strony opolskiej na Żabińcu podobnej wielkości mieszkania z rynku wtórnego są sprzedawane średnio po 19k.

otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-51-70-m-krakow-ID4qKUl - 14,4k
otodom.pl/pl/oferta/2-pokojowe-mieszkanie-dwa-duze-tarasy-zabiniec-ID4qENN -15,5k
otodom.pl/pl/oferta/0-prowizji-brak-dodatkowych-kosztow-ID4qviM 14,5k z rynku pierwotnego.
Ciekawe skąd ty te średnio 19k wziąłeś

fjrc pisze:Prądnik Czerwony tuż obok po 16k, dalej bliżej Serenady nawet 18k

Normalne mieszkanie w tych okolicach kosztuje 14-15k, wielką płytę do remontu można wyhaczyć nawet za 12-13. Green Square Apartments po 15k i nikt tego nie chce brać.

fjrc pisze:Górka Narodowa (z wyłączeniem mało ustawnych mieszkań w promocji) 15k

Rzut beretem obok Nowa Siewna czy Widoki Słomczyńskiego za 13-14

fjrc pisze:Nowe inwestycje w stronę IKEA ok. 15k

To dziwne bo Conrada 27 czy Forma Otwarta jest do kupienia spokojnie po 13-14. Na Łobzowie podobne ceny.

fjrc pisze:Monumet przy Wybickiego trochę dalej i premium 22-35k

W linii prostej może trochę dalej, ale komunikacyjnie jest przepaść między tymi lokalizacjami. Poza tym Monument to inwestycja widmo POTĘŻNEGO developera premium, podkreślam premium, który jeszcze nic w Krakowie nie oddał i szuka frajerów gotowych wyłożyć srogie szekle w przedsprzedaży.

Podsumowując, kiepsko cenowo i dość średnio lokalizacyjnie wypada ta inwestycja. Widok z okien też słaby i to w każdą stronę.

Nowy

Re: Osiedle Imbramowskie Kraków (ul. Szafirowa) / deweloper TDJ Estate - opinie na forum

Postautor: Nowy » 30 maja 2024, 21:45

Moim zdaniem również nie jest to jakaś wybitna lokalizacja. Widok na plac, to jakiś żart, choć sam plac niedaleko to także plus. Widok na drugą stronę, to z kolei wystawa północna, więc też mało atrakcyjna. Dodatkowo całkiem bliska, często przykorkowana w tym rejonie Opolska, z autobusami też ram talk sobie, niby są, ale w godzinach szczytu nie wiadomo do końca kiedy coś przyjedzie i jak długo będzie jechało.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 30 maja 2024, 23:03

realista pisze:
przyjezdny pisze:Ceny od 14k do 17k. Najzabawniejsze jest to, że do sprzedaży trafiły jedynie mieszkania do trzeciego piętra włącznie. Piętra 4-7 są niedostępne.

dlaczego najzabawniejsze? przecież to klasyk klasyki krakowskiej
największe jelenie kupią najgorsze mieszkania to do sprzedaży wejdzie reszta, a najlepsze prezesik i ludzie z zardządu z rodzinkami mają odłożone w co lepszej lokalizacji (oczywiście nie tej)

Moze to śląska ostrożność, jakby nie schodziły mieszkzznia, to zrobią bloki trzypiętrowe? Btw - akurat w tej lokalizacji mieskzania wyżej są gorrsze, bo bedzie lepiej słychac Opolską i całą estakadę.

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 29 maja 2025, 22:01

Byłem ostatnio w okolicy i bloki już wyszły z ziemi. Aktualnie budowa jest na etapie II piętra. Natomiast co mnie zszokowało to odległości pomiędzy budynkami. Mega blisko siebie je stawiają. Myślę, że odległość jest podobna jak pomiędzy najbliższymi mieszkaniami z sąsiadujących bloków na Ozonie. Przy czym na Imbramowskim będzie 7 pięter, więc ta bliskość będzie bardziej przytłaczająca. Nic dziwnego, że w środkowym bloku sprzedało się do tej pory zaledwie jedno mieszkanie.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 30 maja 2025, 21:40

przyjezdny pisze:Byłem ostatnio w okolicy i bloki już wyszły z ziemi. Aktualnie budowa jest na etapie II piętra. Natomiast co mnie zszokowało to odległości pomiędzy budynkami. Mega blisko siebie je stawiają. Myślę, że odległość jest podobna jak pomiędzy najbliższymi mieszkaniami z sąsiadujących bloków na Ozonie. Przy czym na Imbramowskim będzie 7 pięter, więc ta bliskość będzie bardziej przytłaczająca. Nic dziwnego, że w środkowym bloku sprzedało się do tej pory zaledwie jedno mieszkanie.

I co z tego że blisko? Zawsze mnie śmieszy jak ludzie kupują mieszkanie w bloku i szukają intymności:) Chcesz spokoju i odosobnienia to kup siedlisko w Bieszczadach. A jak mieszkasz w Krakowie w zwykłym bloku, to rolety albo zasłony, a nie zdziwiony, że inne budynki są blisko i ktos może patrzeć.

pozdro

Postautor: pozdro » 31 maja 2025, 16:44

Ja to lubię ładne sąsiadki mieć za oknem. Fajnie że blisko budują. Nie trzeba telewizji oglądać jak leszcze na wsiach jakieś na wspólnej czy inne m jak miłość.

Nowy

Postautor: Nowy » 16 lip 2025, 16:08

Budowa idzie na całego, jak widać.

Obrazek

Teraz, jak już widać nieco lepiej bloki, to też wychodzi wyraźniej to, jak jest położone Osiedle Imbramowskie, część bloków będzie miała od południa halę targową / bazar, a część będzie miała parking.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”