Apartamenty Gdyńska Kraków - RE-Bau deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
tonyxxl

Re: Apartamenty Gdyńska Kraków - RE-Bau deweloper - opinie na forum

Postautor: tonyxxl » 21 maja 2025, 14:17

eres pisze:My po obejrzeniu mieszkania w środku na budowie się zdecydowaliśmy.

Samolotów w mieszkaniu nie słychać (są 3-szybowe okna i klimatyzacja w standardzie). Zresztą latają nad całym północnym Krakowem.
Pociągów też, to są towarowe więc jeżdżą rzadko i powoli a dodatkowo właśnie wszedł w życie zakaz trąbienia :idea: investmap.pl/od-dzis-pociagi-w-polsce-nie-beda-juz-obowiazkowo-trabic-na-przejazdach.a313264

Od 2028 ma być tramwaj na Azorach więc komunikacyjnie będzie bajka i wtedy w życiu się tu nie kupi mieszkania za tą kasę :D gazetakrakowska.pl/kiedy-tramwaj-dojedzie-na-osiedle-azory-w-krakowie-urzad-podaje-termin-w-planach-jest-tez-trzypoziomowy-parking-p-r/ar/c1p2-27509999

Pan z biura sprzedaży pisze? :P

traker

Postautor: traker » 21 maja 2025, 15:31

Ceny niektórych mieszkań podane i jakieś niższe niż przedmówcy pisali
apartamentygdynska.pl

bober

Postautor: bober » 19 cze 2025, 18:49

mam pytanie do osób, które się zdecydowały kupić mieszkanie - jak z cenami? udało się coś jeszcze wynegocjować niż 5%?

koni

Postautor: koni » 19 cze 2025, 22:55

bober pisze:mam pytanie do osób, które się zdecydowały kupić mieszkanie - jak z cenami? udało się coś jeszcze wynegocjować niż 5%?

A ile sobie tam teraz wołają za metr kwadratowy tak realnie? Masz może jakieś zdjęcia aktualnie? Chętnie obejrzę, jak to teraz wygląda.

bober

Postautor: bober » 20 cze 2025, 9:53

koni pisze:
bober pisze:mam pytanie do osób, które się zdecydowały kupić mieszkanie - jak z cenami? udało się coś jeszcze wynegocjować niż 5%?

A ile sobie tam teraz wołają za metr kwadratowy tak realnie? Masz może jakieś zdjęcia aktualnie? Chętnie obejrzę, jak to teraz wygląda.

około 14,100 zł/m2 przy okolicy 60m2 - w tym miejsce parkingowe więc finalnie wychodzi około 13/13,500 zł.

Nowy

Postautor: Nowy » 30 cze 2025, 21:30

Ja niedawno zrobiłem takie zdjęcie, to chyba właśnie Apartamenty Gdyńska w Krakowie, robione z Opolskiej, więc może ktoś ma lepsze fotografie tej inwestycji i tego, jak ona teraz wygląda.

Obrazek

Jak widać część elewacji została już wykonana, ale nie ma jeszcze barierek na balkonach. Na kolejnej części jeszcze rusztowanie i idzie ocieplanie. W każdym razie dużo chyba nie zostało do końca.

Nobodygz

Postautor: Nobodygz » 26 sie 2025, 9:36

Czy ktos kto zakupił mieszkanie juest w stanie coś wiecej odpowiedzieć? I co dokładnie myslicie o tej okolicy/wykonawcy? Czy stosunek ceny do lokalizacji/jakosci jest okej?

blind

Postautor: blind » 04 wrz 2025, 10:48

Cześć, z partnerem obejrzeliśmy chyba większość inwestycji na północy (mieszkanie powyżej 60m2) i wybraliśmy mieszkanie w tej. Jak każda ma wady i zalety :)
Jeśli chodzi o okolice/lokalizacje to zależy na czym komu zależy xD Jest trochę zieleni, domki jednorodzinne oraz budynki biurowe. Kilka minut od bloków jest rzeka Sudół, a wzdłuż niej ścieżka pośród drzew. Do parku Krowoderskiego 15min, do przystanku na opolskiej 5min, do pętli Azory 10-15min. Jeśli chodzi o sklepy to trochę gorzej (galeria bronowice 20min pieszo), ale podobno żabka interesowała się lokalem usługowym. Największymi wadami jest bliskość torów kolejowych i latające nisko samoloty.
Wykonawca to firma budowlana, która zaczęła robić deweloperkę. To będzie jej drugi projekt, pierwszy tak duży, więc trudno coś więcej powiedzieć. Z tego co kojarzę to postawili trochę budynków w Krakowie i remontowali akademiki AGH. Aktualnie mają opóźnienie jednego etapu, ale podobno kolejne są nadrobione, więc zakończenie budowy ma być planowo na koniec września. Potem ogarnianie dokumentów i odbiory. Kontakt z deweloperem był dobry, szybko odpowiadał na wszystkie pytania. Na minus nie udostępnili wszystkich cen na stronie, więc trzeba pytać.
Jakość będzie można ocenić dopiero po odbiorze. Co na plus to sensowne układy mieszkań, dużo balkonów, klimatyzacja w standardzie, dużo miejsc parkingowych w garażu podziemnym. W niektórych inwestycjach był problem ze sprzedażą 2 osobnych miejsc postojowych. Na minus mało komórek lokatorskich. Warto dodać, że remontują też drogę dojazdową i poprowadzili nowa instalację wodną i ogrzewanie miejskie, którego nie bylo wcześniej. Cena porównywalna do innych inwestycji w okolicy. Za mieszkanie ponad 70m2 w promocji 5% z 2 miejscami parkingowymi wyszło ok. 14 300zł/m2, po odliczeniu miejsc to będzie ok. 13.100 zł/m2. Niestety nie było mowy o dodatkowych obniżkach, ale może teraz będą bardziej skłonni do tego.

Staszek

Postautor: Staszek » 09 wrz 2025, 9:45

Kupiłem tutaj mieszkanie i jak wszędzie, są plusy i minus. Kontakt z biurem jest okej i osobiście nie miałem się do czego przyczepić.

Minusy:

- blisko są tory, ale pociągi nie jeżdżą tutaj często
- bardziej już uciążliwe są moim zdaniem samoloty, natomiast w tę części Krakowa inaczej nie będzie
- nie ma na ten moment sklepu spożywczego jakoś mega blisko, ale obstawiam, że tam będzie żabka. Tak na logikę powinno być, ponieważ dookoła jest sporo domków jednorodzinnych + będzie paczkomat, więc taki sklep ma sens
- na siłę mogę dodać jeszcze, że komórek lokatorskich nie ma dla każdego mieszkania

Plusy:

- duża hala garażowa
- są plany na tramwaj wzdłuż Opolskiej, więc usprawni komunikacje. Ale jeszcze z 5 lat pewnie przyjdzie poczekać
- sam blok i koncepcja osobiście mi się podoba
- mieszkania mają praktyczny układ i 2 balkony
- w całym bloku nie ma sporo mieszkań, tak naprawdę 4 na piętro i 2 większe na samej górze
- okolica domków jednorodzinnych, za blokiem jest fajne miejsce na spacery
- MPEC dołożony i aktualnie jest remont też ulicy Gdyńskiej

koni

Postautor: koni » 09 wrz 2025, 23:50

Staszek pisze:Kupiłem tutaj mieszkanie i jak wszędzie, są plusy i minus.

A jak jest w tej okolicy z usługami edukacyjnymi dla dzieci, czy są żłobki, przedszkola i szkoły, i w jakiej odległości, jeśli tak?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”