Skośna 2a Kraków - deweloper M2 - opinie na forum
Re: Skośna 2a - Deweloper M2 - opinie na forum
Wszystkie informacje są dostępne na stronie (ceny, prospekt informacyjny). Nie podano tylko ceny za m². Gdybym był zainteresowany zakupem, wziąłbym kalkulator do ręki i policzył cenę mkw.
-
Dociekliwy
patomieszkaniec pisze:baczek pisze:W mieszkaniach każdy będzie miał zainstalowany indywidualny dwufunkcyjny kocioł gazowy.
Kurcze mieszkałem w mieszkaniu z takim i wszystko było fajnie, dopóki żywotność pieca się nie skończyła po ~10 latach; wymianę blokowała dysfunkcyjna wspólnota i jedyne co pozostało to regularne reanimowanie na częściach z aliexpressu...
A wiesz jaki tutaj będzie piec zamontowany? Dzwoniłeś zapytać?
Kiedy mieszkałeś w takim mieszkaniu? Ile lat temu to było?
-
Dociekliwy
krtk pisze:Zmiana pieca to pikuś, pytanie jaką ma budynek moc przyłączeniową, wydzieloną z sieci
Przy założonym ogrzewaniu gazowym, mam przypuszczenie graniczące z pewnością że tego “prądu” będzie za mało na cele grzewcze
krtk pisze:Zmiana pieca to pikuś, pytanie jaką ma budynek moc przyłączeniową, wydzieloną z sieci
Przy założonym ogrzewaniu gazowym, mam przypuszczenie graniczące z pewnością że tego “prądu” będzie za mało na cele grzewcze
A może chodzi o koszty utrzymania? Liczyłeś to? Może trzeba zapytać ile tej mocy jest. Ja mam w obecnym mieszkaniu 11kW.
-
Dociekliwy
Mar G pisze:patomieszkaniec pisze:baczek pisze:dlaczego? bo nie ma cen za metr kwadratowy na stronie?
prospektu też nie mabaczek pisze::o Serio wspólnota może nie zgodzić się na to abyś mógł wymienić sobie piec który znajde się wewnątrz własnego mieszkania?
Nie znam dokładnych szczegółów; to nie moje mieszkanie było. Ale szło o coś, że po drodze zmieniły się przepisy budowlane, i żeby zamontować piec nowej generacji w całym bloku, trzeba było robić modyfikacje kominów.
Ciekawiej będzie gdy wejdzie w 2035 zdaje się zakaz używania gazu na cele grzewcze w ramach F55.
Zostanie grzanie farelkami
A czy możesz podesłać mi jakieś przepisy lub rozporządzenia, że za 10 lat nie będzie można mieć gazu.
Być może będzie podobnie jak z samochodami elektrycznymi. Wszyscy mieli tylko takie produkować, a obecnie wiele koncernów wycofuje się z tych deklaracji.
ten deweloper to typowy janusz biznesu, osobiście trzymam się od niego z daleka, sprzedaż to typowa amatorka, najpierw znajomi, potem reszta
realista pisze:ten deweloper to typowy janusz biznesu, osobiście trzymam się od niego z daleka, sprzedaż to typowa amatorka, najpierw znajomi, potem reszta
Czy możesz powiedzieć coś więcej na temat tego "Januszerstwa"? Jak z jakością wykonania jego inwestycji? Patrząc na stronę internetową to pachnie mocną amatorką, ale czy coś więcej tutaj nie odbywa się tak jak powinno? To że znajomi najpierw dostają cynk i możliwość kupna mieszkań (często po lepszych cenach) od zwykłych Kowalskich to chyba standard na krakowskim rynku nieruchomości...
baczek pisze:realista pisze:ten deweloper to typowy janusz biznesu, osobiście trzymam się od niego z daleka, sprzedaż to typowa amatorka, najpierw znajomi, potem reszta
Czy możesz powiedzieć coś więcej na temat tego "Januszerstwa"? Jak z jakością wykonania jego inwestycji? Patrząc na stronę internetową to pachnie mocną amatorką, ale czy coś więcej tutaj nie odbywa się tak jak powinno? To że znajomi najpierw dostają cynk i możliwość kupna mieszkań (często po lepszych cenach) od zwykłych Kowalskich to chyba standard na krakowskim rynku nieruchomości...
Deweloper ma na swoim koncie kilka zrealizowanych inwestycji na ruczaju i nie spotkałem się z negatywnymi opiniami ze strony właścicieli lokali.
Naturalną praktyką na rynku jest również to, że mieszkania w pierwszej kolejności trafiają do stałych klientów oraz osób z rekomendacji. To standardowe działanie i trudno doszukiwać się w tym „januszerstwa”- deweloperzy preferują współpracę z klientami sprawdzonymi i zdecydowanymi.
Radzę się dobrze zastanowić czy chcecie być klientami drugiej kategorii, tym bardziej przy takiej inwestycji
krtk pisze:Radzę się dobrze zastanowić czy chcecie być klientami drugiej kategorii, tym bardziej przy takiej inwestycji
Serio, Klienci są świadomi jak są sprzedawane mieszkania
Jeśli chodzi o lokalizację- miejsce jest naprawdę w porządku. Nie do końca jest to mój rejon, ale szkoła jest tuż obok, a sklepy są całkiem blisko.
-
Dociekliwy
realista pisze:ten deweloper to typowy janusz biznesu, osobiście trzymam się od niego z daleka, sprzedaż to typowa amatorka, najpierw znajomi, potem reszta
A czy mógłbyś powiedzieć dlaczego? interesuje mnie ta inwestycja i nie bardzo rozumiem co to znaczy, że sprzedaż to typowa amatorka. Czybco
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”