310 jednostek mieszkalnych - 78 miejsc parkingowych
lovekrakow.pl/172-drzewa-wyciete-wyrosna-trzy-prestizowe-budynki
Prestige Wiślicka / inwestor Prestige Property - informacje i opinie na forum
Re: Prestige Wiślicka / inwestor Prestige Property - informacje i opinie na forum
Mar G pisze:310 jednostek mieszkalnych - 78 miejsc parkingowych
Właśnie przejeżdżałem tamtędy ostatnio i zauważyłem, że tam zieleń wycięto dosyć gruntownie. Zastanawiałem się, co oni tam mogą budować, no to już wiadomo. To byłby już kolejny "hotel" w okolicy, po sąsiedzku buduje się przy Okulickiego, kawałek dalej przy Andersa. A wszyscy wiedzą, że to będą ostatecznie mieszkania na wynajem długoterminowy. Tylko nie trzeba tylu miejsc postojowych budować.
Inna sprawa, że widziałem informacje, że te działki, to były zarezerwowane pod Węzeł Mistrzejowicki w ramach III obwodnicy oraz połącznie do IV przez ul. Okulickiego. Ale może coś się tu zmieniło.
Same działki, moim zdaniem pod mieszkaniówkę mogły mieć ciekawy potencjał. Dużą ich wadą na pewno jest to, że są otoczone ruchliwymi drogami. Ale jednocześnie z ulokowanych tam budynków musiałby być genialny widok na Kraków.
Re: Prestige Wiślicka / inwestor Prestige Property - informacje i opinie na forum
Jakoś tak łyso się zrobiło w tej okolicy pewnego dnia.

Ciekawe jaką zabudowę pokażą, czy będzie budżetowo, czy szarpną się na coś ciekawszego, co działka mocno eksponowana, jak na tą część miasta.

Ciekawe jaką zabudowę pokażą, czy będzie budżetowo, czy szarpną się na coś ciekawszego, co działka mocno eksponowana, jak na tą część miasta.
No i proszę, działeczka wyczyszczona, można na niej budowa, a ona wcale mała nie jest.

Choć też położona pomiędzy całkiem ruchliwymi ulicami, bo al. Bora-Komorowskiego - słynna ostatnio, bo po tym, jak zamknęli Dobrego Pasterza, lepiej się nią w podróż nie wybierać w godzinach szczytu. A od niej odchodzi ul. Okulickiego, ona kiedyś ma zostać przebudowana do standardu dwujezdniowego i być dojazdem do IV obwodnicy Krakowa, więc raczej ruch na niej od tego nie spadnie.
No ale działka jest też całkiem widokowa, stacja benzynowa po sąsiedzku, sklepy blisko, nawet szkoła niedaleko, żłobek i przedszkola, dużo autobusów - poza tymi ulicami, to nie jest złe miejsce. Nie wiem czy nie lepsze, niż działki pomiędzy Stella-Sawickiego i Bora-Komorowskiego, na których ma powstać osiedle mieszkaniowe.

Choć też położona pomiędzy całkiem ruchliwymi ulicami, bo al. Bora-Komorowskiego - słynna ostatnio, bo po tym, jak zamknęli Dobrego Pasterza, lepiej się nią w podróż nie wybierać w godzinach szczytu. A od niej odchodzi ul. Okulickiego, ona kiedyś ma zostać przebudowana do standardu dwujezdniowego i być dojazdem do IV obwodnicy Krakowa, więc raczej ruch na niej od tego nie spadnie.
No ale działka jest też całkiem widokowa, stacja benzynowa po sąsiedzku, sklepy blisko, nawet szkoła niedaleko, żłobek i przedszkola, dużo autobusów - poza tymi ulicami, to nie jest złe miejsce. Nie wiem czy nie lepsze, niż działki pomiędzy Stella-Sawickiego i Bora-Komorowskiego, na których ma powstać osiedle mieszkaniowe.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”