Inwestycja znajduję się w Brzozówce, na ul. Krakowskiej. Powiat Krakowski, 10 km od granic Krakowa.
Znalazłem ogłoszenie: brzozowka.nieruchomosci-online.pl/dom,na-sprzedaz/22963620.html
Ogłoszenie nieaktualne, dzwoniłem chyba jakoś półtora roku temu do agenta to dostałem informacje, że właściwie niemal wszystkie mieszkania zostały sprzedane, wówczas zostało jakieś jedno czy dwa w drugim rzędzie. Wspominał też, że mieszkania nie oddane, bo na coś czekają, nie pamiętam szczegółów.
Natomiast zdarza mi się przyjeżdzać koło tej inwestycji i właściwie nikt tam nie mieszka.
Czy wiecie co się dzieje z tą inwestycją?
Inwestycja Brzozówka (domy), ul. krakowska k/Krakowa - opinie na forum
-
krakowianin01
Re: Inwestycja Brzozówka (domy), ul. krakowska k/Krakowa - opinie na forum
Ale to jest chyba jakaś bardzo archiwalna oferta, bo widzę, że jest z 2021 roku i m2 kosztował tam 7000 zł. Jeżeli coś tam jeszcze jest dostępne, to w jakie cenie?
-
krakowianin01
Nie wiem czy jest dostępne, raczej nie. Jest to inwestycja sprzedana. Domy czy mieszkania zostały prywatnie wykupione właśnie te parę lat temu... i od tamtej pory nikt się nie wprowadził. Prawdopodobnie w jakiś sposób mieszkania nie zostały wydane, pytanie z jakiego powodu?
Może ktoś sobie kupił nieruchomości i po prostu zarabia na wzroście ich wartości? Puste mieszkania w Krakowie w stanie deweloperskim w zamieszkanych już blokach, to dosyć częsta sprawa w Krakowie. Ktoś kupił i trzyma, skoro i tak o ileś tam procent co roku drożały, to po co było wykańczać i wynajmować, jeśli to nie było dla siebie. Niezależnie od tego, jakie mam zdanie o takim procederze.
-
krakowianin01
Nie Nie, to jest kilkanaście mieszkań, sprzedanych w normalnej procedurze. Jest jakiś problem, jakaś instytucja prawdopodobnie nie zezwoliła na ich użytkowanie, ale nie wiem, dziwna sprawa
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”