Nowa Wieliczka (k. Krakowa) - mieszkania ul. Winnicka (deweloper Domekostyl Winnicka) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Patodeveloper

Nowa Wieliczka (k. Krakowa) - mieszkania ul. Winnicka (deweloper Domekostyl Winnicka) - opinie na forum

Postautor: Patodeveloper » 17 gru 2025, 21:56

Nowa inwestycja w wielickich Bogucicach.
Jestem ciekaw opinii na temat tego potworka :) Mieszkania w szeregówkach, z czego 2,5 piętra to "apartament" 150m2, a nad nim osobne mieszkanie 54m2. Nie wiem kto to wymyślił, ale może jest na coś takiego klient :D

nowawieliczka.pl

Obrazek

Kolorowekostki

Re: Nowa Wieliczka (k. Krakowa) - mieszkania ul. Winnicka (deweloper Domekostyl Winnicka) - opinie na forum

Postautor: Kolorowekostki » 17 gru 2025, 22:03

Taaa. Liczenie piwnicy do pumu. Od razu pachnie profesjonalizmem.

Nowy

Re: Nowa Wieliczka (k. Krakowa) - mieszkania ul. Winnicka (deweloper Domekostyl Winnicka) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 17 gru 2025, 23:02

Kolorowekostki pisze:Taaa. Liczenie piwnicy do pumu. Od razu pachnie profesjonalizmem.

To nie piwnica, to pokój rekreacyjny ;)

builder

Postautor: builder » 28 gru 2025, 19:30

Smutno się na to patrzy. Ktoś na siłę upchnął maksimum PUM. Architektonicznie słabo to wygląda. Przeglądałem te większe mieszkania i widzę sporo błędów inwestora:
- Mikroskopijne salony z kuchnią (razem tylko 22 m2 - absurd patrząc na całkowitą powierzchnię mieszkania!).
- Sama kuchnia bardzo mała i nawet jakby chciało się ją powiększać to nie bardzo idzie to zrobić (patrzy wyżej).
- Schody, schody, schody. Wszędzie schody. W takich mieszkaniach/domach po prostu źle się żyje.
- Łazienka na parterze tylko 1.68 m2 - przecież to tylko na toaletę i umywalkę. Nawet prysznica się nie zrobi.
- Dwa pokoje po ~10 metrów - no po prostu za małe jak na powierzchnię mieszkania.

Myślę, że deweloper za bardzo "ścisnął" te 'mieszkania' na tej działce.

Co do tej piwnicy - ciężko powiedzieć, nie byłbym tak krytyczny bo jednak jest tam okno i wyjście na mikro-ogródek. Pytanie jaka jest wysokość tego pomieszczenia?

A z plusów?
Na pewno duży plus za zrobienie garażu! Naprawdę, aż się zdziwiłem pozytywnie :)

KlientS

Postautor: KlientS » 24 cze 2026, 18:25

builder pisze:Smutno się na to patrzy. Ktoś na siłę upchnął maksimum PUM. Architektonicznie słabo to wygląda. Przeglądałem te większe mieszkania i widzę sporo błędów inwestora:
- Mikroskopijne salony z kuchnią (razem tylko 22 m2 - absurd patrząc na całkowitą powierzchnię mieszkania!).
- Sama kuchnia bardzo mała i nawet jakby chciało się ją powiększać to nie bardzo idzie to zrobić (patrzy wyżej).
- Schody, schody, schody. Wszędzie schody. W takich mieszkaniach/domach po prostu źle się żyje.
- Łazienka na parterze tylko 1.68 m2 - przecież to tylko na toaletę i umywalkę. Nawet prysznica się nie zrobi.
- Dwa pokoje po ~10 metrów - no po prostu za małe jak na powierzchnię mieszkania.

Myślę, że deweloper za bardzo "ścisnął" te 'mieszkania' na tej działce.

Pokoje po 10 m2 to jeszcze nie jest tak źle, spokojnie nadaje się na pokój dla dziecka np., jeśli tylko nie będzie potrzebowało fortepianu.
Natomiast dużo schodów, to faktycznie kiepska sprawa. Zabierają metraż, są drogie w wykończeniu, sprzyjają wypadkom i jeszcze w razie problemów z nogą np. są barierą. Dlatego ja jednak szukają mieszkania schodów się wystrzegałem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”