Merite Serena Kraków / Grupa Merite deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Monin

Re: Merite Serena Kraków / Grupa Merite deweloper - opinie na forum

Postautor: Monin » 04 sty 2026, 12:14

Prima pisze:Zastanawiam się jak to jest, że tutaj sprzedaż idzie tak słabo, a w sąsiedzkich inwestycjach Awimu i Archicomu jest dużo lepsza sprzedaż. Marketing?

Raczej cena i warunki sprzedaży. Byłem bardzo poważnie zainteresowany zakupem mieszkania w tej inwestycji i przez dłuższy czas brałem ją realnie pod uwagę. Niestety, na etapie rozmów z deweloperem szybko okazało się, że negocjacje cenowe nie wchodzą w grę. W efekcie zdecydowałem się na zakup mieszkania w innej inwestycji, na Telimeny. Lokalizacja w mojej ocenie jest porównywalna, a pod niektórymi względami nawet korzystniejsza i była wyraźnie tańsza.
Dodatkowo deweloper Merite ma dość megalomańskie podejście do tej inwestycji, i postrzega tą inwestycję jako premium. Owszem, wizualnie wyszło to całkiem estetycznie, ale umówmy się, to nadal blok z betonu na Bieżanowie, tylko ładnie pomalowany farbkami i z wyraźnie przestrzeloną ceną. Na Telimeny wszystkie mieszkania zostały sprzedane na etapie wylewania parteru.

Mar G

Postautor: Mar G » 04 sty 2026, 15:38

Monin pisze:
Prima pisze:Zastanawiam się jak to jest, że tutaj sprzedaż idzie tak słabo, a w sąsiedzkich inwestycjach Awimu i Archicomu jest dużo lepsza sprzedaż. Marketing?

Dodatkowo deweloper Merite ma dość megalomańskie podejście do tej inwestycji, i postrzega tą inwestycję jako premium.

Doświadczyliśmy tej megalomanii i na tym forum z ich strony.
Efekty widać gołym okiem

Majkatakajakja

Postautor: Majkatakajakja » 04 sty 2026, 15:51

Nas odstraszyła fotowoltaika.
Też kupiliśmy w Archicomie.
Dla mnie wygrali też lokalizacja.

Monin

Postautor: Monin » 04 sty 2026, 16:02

Majkatakajakja pisze:Nas odstraszyła fotowoltaika.
.

A co takiego strasznego jest w fotowoltaice?

Lokatorzy 4

Postautor: Lokatorzy 4 » 04 sty 2026, 17:12

Ładny blok już jest wykańczany przez nowych lokatorów. Pierwsze mieszkania były bardzo dobrych cenach. Widać wykonanie na plus. Zniechęca to obowiązkowy garaż w cenie 65 000 do mieszkania. W inwestycji obok garaż pełny do sprzedania a mieszkań brak. :D

ripper0077

Postautor: ripper0077 » 27 sty 2026, 13:48

Dzień dobry forumowicze. Widzę że nie tylko ja odnoszę wrażenie , że inwestycja jest mocno przestrzelona cenowo. Rozważałem przez chwilę mieszkanie w tym miejscu ale patrząc na ceny na sąsiednie budowy to troche odpłynęli. może jest ktoś kto kupił mieszkanie w tej inwestycji, albo był oglądać i może coś powiedzieć tak szczerze o tej niby jakości premium ? czy rrcyzywiscie jest to jakiś wyższy standard , jakieś nietypowe rozwiania pod kątem użytkowym / funkcjonalnym , lepsza jakość materiałów ? tak wiem że mogę zadzwonić i umówić się na spotkanie i obejrzenie mieszkań do sprzedania ale chciałbym jakiejś opinii od osób które w praktyce już wiedzą jak wyglądał np odbiór, czy jakoś mieszkań przy odbiorze była premium i nie było się do czego przyczepić ?

Mar G

Postautor: Mar G » 27 sty 2026, 18:10

Pepeg pisze:Nowe zdjęcia w dzienniku budowy.

merite.info.pl/stan-prac-na-15-pazdziernika-2025-r

19 mieszkań wolnych

19 wolnych - stan bz. od ponad 3 mcy ... nikomu nie wcisnęli

Pepeg

Postautor: Pepeg » 28 sty 2026, 10:18

ripper0077 pisze:tak wiem że mogę zadzwonić i umówić się na spotkanie i obejrzenie mieszkań do sprzedania ale chciałbym jakiejś opinii od osób które w praktyce już wiedzą jak wyglądał np odbiór, czy jakoś mieszkań przy odbiorze była premium i nie było się do czego przyczepić ?

Nie było się do czego przyczepić. Wylewki i tynki były przy odbiorze posypane brokatem a rury i parapety posmarowane masą perłową, do każdego włącznika był przyklejony mały diamencik swarovskiego. :lol: A tak na serio jak chcesz zrobić mieszkanie jakości premium to powiedź to swojemu projektantowi wnętrz i znajdź odpowiedniego wykonawcę,

ripper0077

Postautor: ripper0077 » 29 sty 2026, 12:06

Pepeg pisze:
ripper0077 pisze:tak wiem że mogę zadzwonić i umówić się na spotkanie i obejrzenie mieszkań do sprzedania ale chciałbym jakiejś opinii od osób które w praktyce już wiedzą jak wyglądał np odbiór, czy jakoś mieszkań przy odbiorze była premium i nie było się do czego przyczepić ?

Nie było się do czego przyczepić. Wylewki i tynki były przy odbiorze posypane brokatem a rury i parapety posmarowane masą perłową, do każdego włącznika był przyklejony mały diamencik swarovskiego. :lol: A tak na serio jak chcesz zrobić mieszkanie jakości premium to powiedź to swojemu projektantowi wnętrz i znajdź odpowiedniego wykonawcę,

Haha :lol: to już wiemy skąd te ceny :lol: wykończenie to jedno ale żeby wykończyć premium i mieć spokojną głowę to dobrze najpierw wiedzieć, że podstawy są dobrze zrobione , dlatego byłem ciekaw czy ktoś z doświadczenia już wie cos powie o chociażby ścianach działowych ??? Z tego co widzę to teraz większość robiona z gotowców czyli na dzień dobry pękanie z góry na dół, ciekawe jak tu ???

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”