Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
k00ea1

Re: Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum

Postautor: k00ea1 » 17 sty 2026, 21:50

investor pisze:
BolidS pisze:Cześć wszystkim, przymierzam się do zakupu mieszkania w nowo budowanym bloku. Pytanie kieruję do osób które kupiły mieszkanie lub doszły do momentu negocjacji. Ile udało wam się zbić z ceny? Czy deweloper jest wgl chętny na jakieś ustępstwa/negocjacje? Ewentualnie jakich argumentów użyliście bądź planowaliście użyć?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Kupowałem tam mieszkanie 2-pokojowe pod koniec zeszłego roku, ostatecznie stanęło na cenie obniżonej o 2504 zł z metra. Pewnie dałoby się wiecej zejść, ale chciałem kupić w miarę szybko. Chemobudowa oferowała większy upust, ale się nie zdecydowałem.

Argumenty? Mamy 2025/2026 rok, a nie 2023 rok.
Oglądam dokładnie i mówię - daję tyle i tyle, jak nie pasuje to nie kupuję i do widzenia bo dzwonią z biura obok co chwila.

Wow, te rabaty robią się pokaźne. Mieszkanie o którym mówisz kosztuje w Casa Feliz około 950k. Chcesz powiedzieć, że zeszli 150k z ceny? 800k za mieszkanie 60m na Zabłociu brzmi ciekawie. Gratuluję zdolności negocjacyjnych. Mi w Chemobudowie nie chcieli zejśc 10% na mieszkaniu 80+.

random

Postautor: random » 18 sty 2026, 12:48

Kiedy ja rozmawiałem z nimi, około rok temu, to też maksymalny rabat to było 5% i to chyba tylko od ceny mieszkania, zdecydowałem się ostatecznie na YIT portowa. Może teraz oferują więcej bo dużo mieszkań już czeka w tej i inwestycjach na około

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 19 sty 2026, 18:55

random pisze:Kiedy ja rozmawiałem z nimi, około rok temu, to też maksymalny rabat to było 5% i to chyba tylko od ceny mieszkania, zdecydowałem się ostatecznie na YIT portowa. Może teraz oferują więcej bo dużo mieszkań już czeka w tej i inwestycjach na około

A w YIT ile dostałeś rabatu?

BolidS

Postautor: BolidS » 24 sty 2026, 8:02

random pisze:Kiedy ja rozmawiałem z nimi, około rok temu, to też maksymalny rabat to było 5% i to chyba tylko od ceny mieszkania, zdecydowałem się ostatecznie na YIT portowa. Może teraz oferują więcej bo dużo mieszkań już czeka w tej i inwestycjach na około

Teraz jest tak samo

The_bill

Postautor: The_bill » 31 sty 2026, 16:49

bono19 pisze:
The_bill pisze:.

Przejrzałem z ciekawości całą historię wątku, bo zapoznaje się z ofertą okolicy i powiem Ci @The_bill że fajne mieszkanie złapałeś w tej inwestycji ;) układ super

Najciekawsze układy zeszły pierwsze, jeszcze początkiem 2024, ale wtedy nie było mowy o rabatach niestety :)

agus91x

Postautor: agus91x » 09 lut 2026, 17:10

czy ktos ostatnio kupił mieszkanie w Casa Feliz Portowa? ile udało wam sie zejsc z ceny? powiedzmy ze chodzi o mieszkanie 30-40m2

BolidS

Postautor: BolidS » 13 lut 2026, 18:18

agus91x pisze:czy ktos ostatnio kupił mieszkanie w Casa Feliz Portowa? ile udało wam sie zejsc z ceny? powiedzmy ze chodzi o mieszkanie 30-40m2

Sprzedaż im stoi, myślę że spokojnie masz szanse na -5 do -10% ceny mieszkania

Sellie

Postautor: Sellie » 15 lut 2026, 15:02

Słaba lokalizacja, tam przy Ofiar Dąbia mocno jebie szaletem. W zasadzie to jedyne miejsce, gdzie czułam ten słynny smród, ale ja tam rzadko bywam. Jakoś nigdy nie czułam np. przy Lipskiej. Ale niech się ktoś mądrzejszy kto tam mieszka wypowie.
Zawsze miałam bekę z tych milionerów co tam po drugiej stronie Wisły pokupowali, apartamenty odjebane, a śmiedzi jak na wysypisku xD ale Kraków, PRESTIŻ.

random

Postautor: random » 15 lut 2026, 17:34

Sellie pisze:Słaba lokalizacja, tam przy Ofiar Dąbia mocno jebie szaletem. W zasadzie to jedyne miejsce, gdzie czułam ten słynny smród, ale ja tam rzadko bywam. Jakoś nigdy nie czułam np. przy Lipskiej. Ale niech się ktoś mądrzejszy kto tam mieszka wypowie.
Zawsze miałam bekę z tych milionerów co tam po drugiej stronie Wisły pokupowali, apartamenty odjebane, a śmiedzi jak na wysypisku xD ale Kraków, PRESTIŻ.

Przy ofiar dąbia jak się przechodzi to owszem, czuć, ale z portowej masz tam 700 metrów w lini prostej a ten zapach to może na odcinku 100 metrów jest wyczuwalny, problem mogą mieć ludzie na Bajecznej prędzej chociaż jak miałbym strzelać to tylko przy wiśle (samym stopniu dąbie) jest to wyczuwalne, dalej już nie

BolidS

Postautor: BolidS » 16 mar 2026, 17:17

Sellie pisze:Słaba lokalizacja, tam przy Ofiar Dąbia mocno jebie szaletem. W zasadzie to jedyne miejsce, gdzie czułam ten słynny smród, ale ja tam rzadko bywam. Jakoś nigdy nie czułam np. przy Lipskiej. Ale niech się ktoś mądrzejszy kto tam mieszka wypowie.

Nic nie śmierdzi, lokalizacja super :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”