Skwer Harmonia Kraków od Atal na ul. Półłanki - opinie na forum
-
paulinadalkowski
Re: Skwer Harmonia Kraków od Atal na ul. Półłanki - opinie na forum
A wiec dlaczego Enklawa Bukowa tak dobrze się sprzedaje a Skwer Harmonia II tak słabo?
wst102 pisze: Dorzucając rabat spokojnie zamkniesz się w kwocie 12-13 za metr pod klucz (piszę oczywiście na podstawie swoich doświadczeń z Atalem.
To są ceny transakcyjne, realne, te które 25 osób tam zapłaciło za te lokale. Więc nie wiem o jakim rabacie mówisz? Że po zapłacie deweloper odda pod stołem ci jakąś gotówke czy jak?
Jest tanio, jak na dzisiejsze ceny, tylko tam jest już taki koniec świata i nie wiem czy to wogóle da się porównac do typowych osiedli bliżej centrum. To jednak inny świat troche plus ten zapaszek. Nie wiem, byłem praktycznie przejazdem w sumie, ale straszna wichura mi się tam wydawała. Oczywiście to może być dla niektórych zaleta. Mi się tam rejonn nie podoba i słaba ta lokalizacja. Nawet jak mam zapłacić 1-2k taniej niż średnia krakowska.
-
paulinadalkowski
tonyxxl pisze:wst102 pisze: Dorzucając rabat spokojnie zamkniesz się w kwocie 12-13 za metr pod klucz (piszę oczywiście na podstawie swoich doświadczeń z Atalem.
To są ceny transakcyjne, realne, te które 25 osób tam zapłaciło za te lokale. Więc nie wiem o jakim rabacie mówisz? Że po zapłacie deweloper odda pod stołem ci jakąś gotówke czy jak?
Jest tanio, jak na dzisiejsze ceny, tylko tam jest już taki koniec świata i nie wiem czy to wogóle da się porównac do typowych osiedli bliżej centrum. To jednak inny świat troche plus ten zapaszek. Nie wiem, byłem praktycznie przejazdem w sumie, ale straszna wichura mi się tam wydawała. Oczywiście to może być dla niektórych zaleta. Mi się tam rejonn nie podoba i słaba ta lokalizacja. Nawet jak mam zapłacić 1-2k taniej niż średnia krakowska.
No dobra ale dlaczego sprzedaż aż tak kuleje?
paulinadalkowski pisze:tonyxxl pisze:wst102 pisze: Dorzucając rabat spokojnie zamkniesz się w kwocie 12-13 za metr pod klucz (piszę oczywiście na podstawie swoich doświadczeń z Atalem.
udzielono odpowiedzi wielokrotnie w tym wątku na takie pytanie - lokalizacja + potworny smród
-
mareczek3333
paulinadalkowski pisze:
Faktycznie zagadka. Niech zgadnę, jest to TOP3 najgorszych lokalizacji pośród wszystkich nowych inwestycji deweloperskich w Krakowie z ostatnich 15 lat? Ktoś zna gorszą?
W sumie to jest dobre pytanie czemu SH2 tak kuleje w porównaniu do Enklawy Bukowej, która jest paręset metrów dalej. Zwłaszcza, że obie inwestycje są na tym samym poziomie zaawansowania robót. Generalnie, układy mieszkań w Skwerze są bardzo ustawne. Ale jakby nie było to etap 1 Skweru wyprzedał się całkowicie.
-
paulinadalkowski
Mar G pisze:paulinadalkowski pisze:tonyxxl pisze:To są ceny transakcyjne, realne, te które 25 osób tam zapłaciło za te lokale. Więc nie wiem o jakim rabacie mówisz? Że po zapłacie deweloper odda pod stołem ci jakąś gotówke czy jak?
udzielono odpowiedzi wielokrotnie w tym wątku na takie pytanie - lokalizacja + potworny smród
Nie sądzę tak. Jest tam tak samo słabo jak w połowie Krakowa, żadne Ruczaje czy Bronowice nie są lepsze, takie samo zad...ie jak Skwer Harmonia. Fajne lokalizacje w Krakowie są po 18k reszta to lipa ale to moje zdanie.
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem, nie napisałem tego żeby z kimś się kłócić czy urazić
Mnie trochę bawi podejście: domek, szereg pod Krakowem okej. Mieszkanie na obrzeżach Krakowa - oj zadu***ie. Przecież, żeby dojechać np. Z Brzegów, Grabi czy nawet Niepolomic to trzeba minąć Skwer Harmonia. W kontekście lokalizacji i dojazdów nie ma logiki w takich wywodach.
-
Majkatakajakja
Ale kupując pod Krakowem masz coś za tą odległość. Często przestrzeń, ciszę itp. A tu masz wszystkie wady wsi i miasta razem wzięte. Zadupie ale główna ruchliwa droga i głośno. Smród okropny, przecież tam się nie da oddychać czasami! Dojazd słaby. No z czegoś wynika ta cena i pojawiające się mieszkania na rynku wtórnym już po kilku miesiącach mieszkania
Majkatakajakja pisze:Ale kupując pod Krakowem masz coś za tą odległość. Często przestrzeń, ciszę itp. A tu masz wszystkie wady wsi i miasta razem wzięte. Zadupie ale główna ruchliwa droga i głośno. Smród okropny, przecież tam się nie da oddychać czasami! Dojazd słaby. No z czegoś wynika ta cena i pojawiające się mieszkania na rynku wtórnym już po kilku miesiącach mieszkania
Z tą przestrzenią to bywa różnie. Wiele inwestycji pod Krakowem zwiedziłem i niektóre są nieźle klaustrofobiczne. Generalnie, każdy na swój zestaw kryteriów co do mieszkania, lokalizacji, okolicy itp. Możemy się tutaj przerzucać argumentami, które raczej nigdzie nie prowadzą.
Lokalizacja SH nie jest idealna to fakt, ale jakoś etap 1 się wyprzedał.
Możesz podać ile widziałeś ogłoszeń z rynku wtórnego dla Skweru Harmonia? Teraz widzę, że jest jedno aktywne ogłoszenie i to z dużą dozą prawdopodobieństwa jest to mieszkanie inwestycyjne.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”