Tutaj szacowane jest 14pln za m2 bez zaliczek. Czyli jak masz 14.5 na galicyjskiej w tym w tym za sprzątanie 5pln to zostaje 8.5pln na zaliczki. To Tutaj byłoby przy tych samych zaliczkach 22.5pln za m2.
Prosta kalkulacja mieszkania mają około 12 000 m2 łącznej powierzchni można przeliczyć potencjalne koszty za ochronę jak ktoś ma ochotę. Niech będzie 6 osób zatrudnionych po 10k każda co da 60k kosztów to na każdy m2 wychodzi 5pln.
Czynsz ze wszystkimi zaliczkami pewnie wyjdzie 25-30 za m2. Czyli okolice 1000pln za 35m2 i z 2000plm za 75m2
Za miesiąc będzie wspólnota to dam znać jak interesują was szczegóły
Lindego 2 Kraków / Bronowice - Noho Investment (ul. Na Błonie) / opinie na forum
Re: Lindego 2 Kraków / Bronowice - Noho Investment (ul. Na Błonie) / opinie na forum
MiG pisze:Mnie bardziej ciekawi sama jakość mieszkań od NOHO, jak to będzie na odbiorach, jak będą wyglądały części wspólne, winda, stolarka drzwiowa i okienna itp.
To już kwestia podwykonwcy. Ramy okienne od wewnątrz białe moze taki byl zamysł. Trochę małych usterek w tynkach. Windy wykończone czymś jakby drewnem. Ogólnie ja porównywałem do wizjonerów i stwierdziłem że MWM jest za drogie względem tego co oferuje względem noho. Ale każdy ma swoją perspektywę
Re: Lindego 2 Kraków / Bronowice - Noho Investment (ul. Na Błonie) / opinie na forum
Oshty pisze:Prosta kalkulacja mieszkania mają około 12 000 m2 łącznej powierzchni można przeliczyć potencjalne koszty za ochronę jak ktoś ma ochotę. Niech będzie 6 osób zatrudnionych po 10k każda co da 60k kosztów to na każdy m2 wychodzi 5pln.
W lobby apartamentowca znajduje się miejsce dla concierge. Zapewnieniu bezpieczeństwa służy monitoring, który obejmuje m.in. Strefę Lifestyle, partery klatek, zagospodarowanie terenu oraz wybrane pomieszczenia wspólne, takie jak pokój majsterkowicza czy myjnia dla psa, które również są w tym obiekcie.
Chyba nie będzie tam strikte ochrony a "concierge" (cokolwiek mają na myśli pod tym słowem bo chyba nie ochronę).
Za gazetakrakowska.pl/w-krakowskich-bronowicach-przybylo-ponad-240-apartamentow-w-budynku-lindego2-firmy-noho-na-miejscu-jest-nawet-myjnia-dla-psow/ar/c9p2-28736805
Komentarz apropo otoczenia. Według władz spólki miejskiej Giełda Balicka nie zamierzają się wycofywać z tego terenu a wręcz przeciwnie będą dalsze inwestycje. To taka informacja dla potencjalnie zainteresowanych zakupem i twierdzeniom Noho że to się wkrótce zmieni 
karamba pisze:Komentarz apropo otoczenia. Według władz spólki miejskiej Giełda Balicka nie zamierzają się wycofywać z tego terenu a wręcz przeciwnie będą dalsze inwestycje. To taka informacja dla potencjalnie zainteresowanych zakupem i twierdzeniom Noho że to się wkrótce zmieni
z ciekawości co twierdziło NOHO?
Odnośnie jakości zarządzania przez NOHO polecam postudiować grupę Nadgórników 14 w Katowicach na facbku :
. /groups/1896306804061227
w załącznikach screeny

-
mieszkaniec_lindego
Przejrzałem grupę i zwróciłem uwagę na kwestię usług w częściach wspólnych i wygląda to dość kontrowersyjnie. Noho oferuje na Nadgórników masaże, fitness czy detailing, ale ceny są wyraźnie "przestrzelone" względem rynku. Wygląda na to, że deweloper chce po prostu zarabiać na eksploatacji wspólnej przestrzeni.
Mam spory dystans do zarządzania budynkiem przez dewelopera. Taki podmiot zawsze będzie dbał przede wszystkim o własny interes. Najbardziej obawiam się problemów z uznawaniem reklamacji i gwarancji – trudno oczekiwać, by zarządca narzucony przez dewelopera twardo go rozliczał. A poza typowymi problemami dochodzi sporo części wspólnych więc jest o co dbać. Dodatkowo specyfika gruntu w tej okolicy jest bardzo wymagająca. Nawet jeśli teraz zapewniają, że fundamenty są wykonane wzorowo, prawdziwy test przyjdzie za kilka lat, gdy osiadanie budynku i wody gruntowe zweryfikują jakość wykonania garaży podziemnych.
Wszystko zależy teraz od nas – mieszkańców. Jeśli będziemy "ogarnięci" i solidarni, możemy wymusić na deweloperze lepsze warunki i realnie obniżyć czynsz. Bez determinacji i wspólnego frontu może być ciężko.

Mam spory dystans do zarządzania budynkiem przez dewelopera. Taki podmiot zawsze będzie dbał przede wszystkim o własny interes. Najbardziej obawiam się problemów z uznawaniem reklamacji i gwarancji – trudno oczekiwać, by zarządca narzucony przez dewelopera twardo go rozliczał. A poza typowymi problemami dochodzi sporo części wspólnych więc jest o co dbać. Dodatkowo specyfika gruntu w tej okolicy jest bardzo wymagająca. Nawet jeśli teraz zapewniają, że fundamenty są wykonane wzorowo, prawdziwy test przyjdzie za kilka lat, gdy osiadanie budynku i wody gruntowe zweryfikują jakość wykonania garaży podziemnych.
Wszystko zależy teraz od nas – mieszkańców. Jeśli będziemy "ogarnięci" i solidarni, możemy wymusić na deweloperze lepsze warunki i realnie obniżyć czynsz. Bez determinacji i wspólnego frontu może być ciężko.

freihof pisze:karamba pisze:Komentarz apropo otoczenia. Według władz spólki miejskiej Giełda Balicka nie zamierzają się wycofywać z tego terenu a wręcz przeciwnie będą dalsze inwestycje. To taka informacja dla potencjalnie zainteresowanych zakupem i twierdzeniom Noho że to się wkrótce zmieni
z ciekawości co twierdziło NOHO?
Odnośnie jakości zarządzania przez NOHO polecam postudiować grupę Nadgórników 14 w Katowicach na facbku :
. /groups/1896306804061227
w załącznikach screeny
NOHO twierdziło że obok za 2 lata będą powstawać nowe bloki czyli na miejscu obecnej giełdy a to nie jest prawda
Hej, wiecie może coś na temat lokali usługowych na Lindego 2?
Jakaś restauracja ponoć ma być?
Jakaś restauracja ponoć ma być?
Te czynsze w mieszkaniach ro zart ktos w takich przedrozonych nieefektywnych budynkach mieszka
Nie lepiej sobie dom kupic? 800-900k dać za 120m2 i potem niezależność energetyczna? Tanie ogrzewanie pompa ciepla i podlogowka. Darmowe ładowanie EV, darmowe gotowanie, darmowy prąd. Nie wiem koszt moze z 300zl/mc a nie 1000 zl czy wiecej za ekstremalnie drogie ogrzewanie mpec.
pomijam juz brak wlasnych źródeł z forowoltaiki na dachy czy innych wiatraczkow. Po zielonej rewolucji mieszkanie w bloku przestało mieć sens. Zwalcza że dom jest w cenie kawalerki. Wiadomo jest z 30-40km dalej ale się w lesie mieszka i wpada do krakowa na weekend Wawel zobaczyć
Nie lepiej sobie dom kupic? 800-900k dać za 120m2 i potem niezależność energetyczna? Tanie ogrzewanie pompa ciepla i podlogowka. Darmowe ładowanie EV, darmowe gotowanie, darmowy prąd. Nie wiem koszt moze z 300zl/mc a nie 1000 zl czy wiecej za ekstremalnie drogie ogrzewanie mpec.
-
DobrzeJuzBylo
pozdro pisze:Te czynsze w mieszkaniach ro zart ktos w takich przedrozonych nieefektywnych budynkach mieszka![]()
Nie lepiej sobie dom kupic? 800-900k dać za 120m2 i potem niezależność energetyczna? Tanie ogrzewanie pompa ciepla i podlogowka. Darmowe ładowanie EV, darmowe gotowanie, darmowy prąd. Nie wiem koszt moze z 300zl/mc a nie 1000 zl czy wiecej za ekstremalnie drogie ogrzewanie mpec.pomijam juz brak wlasnych źródeł z forowoltaiki na dachy czy innych wiatraczkow. Po zielonej rewolucji mieszkanie w bloku przestało mieć sens. Zwalcza że dom jest w cenie kawalerki. Wiadomo jest z 30-40km dalej ale się w lesie mieszka i wpada do krakowa na weekend Wawel zobaczyć
Ty sie chyba zapominasz przelogowywać trollując. Dopiero pisałeś, jakie tanie są mieszkania w Krakowie w kontekście inwestycji “Przystanek Prądnik”.
Inna sprawa, że trzeba mieć coś z głową żeby tyle czynszu płacić.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”