Vidok Residence Trzebinia (k. Krakowa) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
adam123

Re: Vidok Residence Trzebinia (k. Krakowa) - opinie na forum

Postautor: adam123 » 31 mar 2021, 11:59

zerknąłem z ciekawości na układy mieszkań, zwłaszcza tych większych, jestem pewien, że architekt i inwestor zażywają jakieś środki niedozwolone.I to w dużych ilościach.

kwk

Postautor: kwk » 31 mar 2021, 16:41

adam123 pisze:zerknąłem z ciekawości na układy mieszkań, zwłaszcza tych większych, jestem pewien, że architekt i inwestor zażywają jakieś środki niedozwolone.I to w dużych ilościach.

faktycznie dosyc oryginalne uklady maja te najwieksze mieszkania, masz jakies "najlepsze" rozwiazania?
mnie urzekl ten uklad: https://osiedlevidok.com.pl/images/LIST ... Ic-1.1.pdf

luc

Vidok Residence Młoszowa / Trzebinia (k. Krakowa) - opinie na forum

Postautor: luc » 25 sty 2024, 13:57

Chyna zmienił się mocno koncept tego osiedla, wizualizacje noe wyglądają już tak ładnie, jak ta wcześniej. Co więcej nie piszą już też, że to Trzebinia, tylko bardziej akcentują, że Młoszczowa, a na stronie dodali spory kawałek tekstu, że inwestycja jest poza obszarem szkód górniczych. Chyba te dziury pojawiające się w Trzebinii kiepski PR zrobiły okolicy.

psiapulo

Postautor: psiapulo » 01 kwie 2026, 22:16

Deweloper ogłosił kolejny etap inwestycji - wyświetlają mi się takie reklamy. Mieszkania 36-69m2 ceny poniżej 8tys/m2. Oddał już 2 etapy. Co sądzicie o tej inwestycji/lokalizacji. Czas dojazdu PKP z Trzebini do Krakowa to nawet 23min. Szybciej niż z Nowej Huty do Centrum.
alalalaalal (1) (1).png
wizka
alalalaalal (1) (1).png (248.06 KiB) Przejrzano 829 razy

mieszko33

Postautor: mieszko33 » 02 kwie 2026, 13:15

Na stronie osiedlevidok.com.pl mają jeszcze kilka dostępnych mieszkań do odbioru po 7600zł/m2. W porównaniu do oddalonych o 10 min Krzeszowic ta cena wydaje się być śmieszni niska. Zna ktoś kogoś kto kupił na tym osiedlu mieszkanie?

rooney

Postautor: rooney » 02 kwie 2026, 14:16

mieszko33 pisze:Na stronie osiedlevidok.com.pl mają jeszcze kilka dostępnych mieszkań do odbioru po 7600zł/m2. W porównaniu do oddalonych o 10 min Krzeszowic ta cena wydaje się być śmieszni niska. Zna ktoś kogoś kto kupił na tym osiedlu mieszkanie?

cena jest raczej średnia lub średnia-wyższa, w niewiele dalej oddalonym Jaśle ceny są po 5600zł/m2

a bajki że z tej Trzebini można szybciej dojechać niż z Nowej Huty to można pod poduszki włożyć

najpierw trzeba dojść w 45 minut na dworzec PKP, poczekać na pociąg, jechać pociągiem 35 minut, i po jakiejś półtorej godziny jesteśmy w Krakowie

psiapulo

Postautor: psiapulo » 02 kwie 2026, 16:25

Od kiedy to Jasło jest pod Krakowem? Wystarczy 10sek żeby zweryfikować że z Trzebini PKP jedzie 20 min a z Jasła prawie 3h. To tak jakby porównywać ceny działek budowlanych pod Krakowem i Białymstokiem. Bez sensu

rooney

Postautor: rooney » 02 kwie 2026, 17:32

psiapulo pisze:Od kiedy to Jasło jest pod Krakowem? Wystarczy 10sek żeby zweryfikować że z Trzebini PKP jedzie 20 min a z Jasła prawie 3h. To tak jakby porównywać ceny działek budowlanych pod Krakowem i Białymstokiem. Bez sensu

w przeciwieństwie do Ciebie zweryfikowałem w google zamiast opowiadać bajki, z Trzebini jedzie się 35 min pociągiem, od dworca do tej inwestycji jest dodatkowe 45 min marszu

nie wiem czy w ogóle z Jasła jeżdżą pociągi, ale żeby dostać się do Krakowa potrzeba półtorej godziny, tyle samo co z tej inwestycji w Trzebini

i Trzebinia nie jest pod Krakowem tylko pod Chrzanowem

psiapulo

Postautor: psiapulo » 02 kwie 2026, 18:46

Jesteś wybitnym fact checkerem. Poniżej masz czas przejazdu ze str PKP. Dojazd na stację z osiedla to 5 min samochodem i tam sie go zostawia tak to działa.

To w ogóle nie był temat do rozważań. Tylko czy osiedle jest ok? I jak się tam mieszka. Ale Ty tego nie wiesz więc ta dyskusja logistyczno transportowa sensu nie ma.
Załączniki
Screenshot_20260402_184141_Chrome.jpg
Screenshot_20260402_184141_Chrome.jpg (43.87 KiB) Przejrzano 675 razy

rooney

Postautor: rooney » 02 kwie 2026, 23:18

twój screen jest z wyszukiwarki inter city, jeździ rzadziej, ma dużo droższe bilety, a jedzie szybciej tylko dlatego że się zatrzymuje mniej razy po drodze, wysiądziesz dopiero na dworcu, kompletnie bez sensu

tak wygląda połączenie z tym miejscem

Obrazek

i jaki sens ma kupowanie mieszkania na jakimś wygwizdowie i dojeżdżanie codziennie do dworca PKP własnym autem? W takiej sytuacji kupuje się dom

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”