Słomczyńskiego Widoki Kraków / Caba Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
tonyxxl

Re: Słomczyńskiego Widoki Kraków / Caba Development - opinie na forum

Postautor: tonyxxl » 12 sty 2025, 3:31

oxygen pisze:
Tuzinek pisze:Byłem tam z miesiąc temu i nie ma co fotografować. Teren ogrodzony i to wszystko, nawet nie zaczęli wtedy kopać.

A obecnie na jakim etapie jest budowa inwestycji Słomczyńskiego w Krakowie? Chyba coś ruszyło przez te wszystkie miesiące od czasu, kiedy ta inwestycja została ogłoszona przez Caba Development?

Przechodziłem z 2tygodnie temu. Siedziało paru robotników w dużym wykopie pod ziemią i coś tam sobie grzebali w ziemi. Raczej prace przygotowawcze, lekkie.
Pewnie dopiero po zimie ruszą z budową.

kafelkowamagia

Postautor: kafelkowamagia » 25 mar 2025, 13:29

Cześć! :) Planuję kupić mieszkanie w tej inwestycji. Zastanawia mnie czy ktoś z obecnych na forum mieszkał/mieszka w budynkach wzniesionych przez tego dewelopera? Jak Caba radzi sobie z akustyką? Jest to dla mnie kluczowa kwestia, po koszmarnych doświadczeniach z innego bloku [wielka płyta] 8-)

daniel88

Postautor: daniel88 » 25 mar 2025, 18:58

Nie mieszkałem nigdy w bloku wybudowanym przez tego dewelopera ale Caba ogólnie jest dobrą firmą. Kolega mieszka w bloku z 2011 r. i jak na tamte czasy to w porządku standard wykończenia i akustyka.

lotny

Postautor: lotny » 17 kwie 2025, 9:30

kafelkowamagia pisze:Jak Caba radzi sobie z akustyką?

Jeśli chodzi o to, jak dobrze ten deweloper radzi sobie z wygłuszeniem mieszkań, to warto przejść się w okolice Lema / Dąbskiej, gdzie postawili spore osiedle i bloki są tam od dobrych kilku lat. Można zawsze zapytać mieszkańców.

A może udało się już czegoś dowiedzieć? Jeśli tak, to podziel się na forum.

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 11 lut 2026, 1:58

Dokonało się.
Mieszkania poszły jak świeże bułeczki. Na stronie okrągłe zero.

Robi się tam mega tłoczno. Zaraz za tymi blokami będzie budować się kolejne osiedle, tym razem od Frax Bud. Mieszkańcy będą urządzać parapetówki przeskakując pomiędzy balkonami :D Chociaż te balkony od Caba całkiem mi się podobają, są całkiem przestronne i wyglądają jak minitarasy.

Mega ciekawe, coż za lokal usługowy się tam otworzy (szalony jeden). Chyba aż się tam przejdę :-).

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 15 kwie 2026, 13:24

Mieszkania są w trakcie odbiorów. Są drobne usterki, ale podobno szybko działają.

Natomiast w związku z tą inwestycją narodziła się dyskusja o regulacje dot. placów zabaw umieszczanych w projektach przez deweloperów w czasie sprzedaży mieszkań. Tak wygląda plac zabaw przy Słomczyńskiego Widoki XD.

Obrazek

rooney

Postautor: rooney » 15 kwie 2026, 14:38

KKołłątajówka pisze:Mieszkania są w trakcie odbiorów. Są drobne usterki, ale podobno szybko działają.

Natomiast w związku z tą inwestycją narodziła się dyskusja o regulacje dot. placów zabaw umieszczanych w projektach przez deweloperów w czasie sprzedaży mieszkań. Tak wygląda plac zabaw przy Słomczyńskiego Widoki XD.

Obrazek

hahahahahahaha, to nie jest wygenerowane przez AI?

nabywcy mieszkań pewnie dumni :D

deweloper po podpisaniu aktów notarialnych powinien jeszcze na każdego klienta napluć i dać kopa w dupe, gdyby się po samym placu zabaw nie domyślił

oxygen

Postautor: oxygen » 15 kwie 2026, 15:06

KKołłątajówka pisze:Tak wygląda plac zabaw przy Słomczyńskiego Widoki XD.

Eeeee, poważnie tak to wygląda i jest już skończone? Jeśli tak, to zupełnie nie wiem, jak to się dzieje, że deweloperzy wchodzą ciągle na te same grabie.

Z drugiej strony, jeśli ktoś chce kupić mieszkanie, to czy się rozmyśli przez to, że plac zabaw jest, delikatnie mówiąc "skromny"?

oxygen

Postautor: oxygen » 15 kwie 2026, 15:08

KKołłątajówka pisze:Zaraz za tymi blokami będzie budować się kolejne osiedle, tym razem od Frax Bud. Mieszkańcy będą urządzać parapetówki przeskakując pomiędzy balkonami

To w tym miejscu, gdzie teraz widać tą stertę gruzu? Wiadomo coś więcej o tej inwestycji dewelopera Frax-Bud? To też będzie adres przy ul. Słomczyńskiego?

rooney

Postautor: rooney » 15 kwie 2026, 15:21

oxygen pisze:
KKołłątajówka pisze:Tak wygląda plac zabaw przy Słomczyńskiego Widoki XD.

Eeeee, poważnie tak to wygląda i jest już skończone? Jeśli tak, to zupełnie nie wiem, jak to się dzieje, że deweloperzy wchodzą ciągle na te same grabie.

Z drugiej strony, jeśli ktoś chce kupić mieszkanie, to czy się rozmyśli przez to, że plac zabaw jest, delikatnie mówiąc "skromny"?

pod zabawki robi się małe fundamenty żeby były stabilne, więc to jest docelowy plac zabaw

i ten plac zabaw jest wizytówką tego osiedla i samego dewelopera, do każdej sprawy pomiędzy klientem/mieszkańcem podejdzie dokładnie tak samo jak do wykonania placu zabaw (do wykonania placu zabaw obligowały go przepisy)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”