Portowa Zabłocie Kraków / deweloper YIT - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
KlientS

Re: Portowa Zabłocie Kraków / deweloper YIT - opinie na forum

Postautor: KlientS » 15 cze 2026, 14:37

Jak spojrzałem na ich stronę, to przez ostatni miesiąc te statystyki się nie zmieniły, czyli wciąż 26 mieszkań w tej inwestycji jest dostępnych. Ale jednak trzeba przyznać, że nieźle im to poschodziło, pewnie zejdą i z tych pozostałych.

A że podpisują już najwyraźniej akty notarialne i jest to chyba adres Portowa 45, to można sobie podejrzeć ceny na deweloperuchu, po jakich te mieszkania schodziły. Średnia cena metra kwadratowego wg nich tam, to 18 694 zł, średnia cena mieszkania 1 012 934 zł, a średni metraż 54,2 m2, przy czym to jak na razie dane na podstawie pierwszych 15 zarejestrowanych transakcji. Najwięcej ktoś dał 1,627 mln złotych za 90 m2. Wiadomo, że w tym też są miejsca postojowe i komórki lokatorskie, ale mniej więcej widać czy jest przestrzeń do negocjacji. Choć wiadomo, teraz to już gotowy blok, a nie w budowie, więc inny towar jest sprzedawany, bo to gotowe mieszkania. Choć też na tym etapie, to te najlepsze dawno znalazły swoich nabywców, a został towar mocno przebrany.

Dbaran

Re: Portowa Zabłocie Kraków / deweloper YIT - opinie na forum

Postautor: Dbaran » 21 cze 2026, 14:39

Oglądałem lokalizację 3 razy i uważam, że Portowa przeszła jako ulica świetną przemianę. Układy mieszkań mi się podobały, są na pewno przemyślane, blisko do przystanku, autem też nie jest źle. Pewnie na chwilowy minus betoniarnia - ale chwilowy bo zakładam, że niedługo będzie tam popis dla developerów. Niestety zostały same mieszkania na niższych piętrach, a dla mnie to akurat minus. Cena uważam że teraz do negocjacji - wszystkie najciekawsze mieszkania się wyprzedały. W perspektywie 10-15 lat myślę, że to będzie fajna, nowoczesna dzielnica.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”