Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
tonyxxl

Re: Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)

Postautor: tonyxxl » 17 lip 2026, 11:22

pozdro pisze:Mieszkaj w mieście to generalnie buduje tanie budownictwo o niskim standardzie a sprzedaje w cenie z kosmiczną marża. Generalnie nie opłaca się u nich kupować. Zastanawiam się może dają pod stołem duże rabaty z 30%

No nie opłaca się a 70% sprzedane :roll: .
Obok buduje się następne 2x tyle mieszkań.
W pobliżu następne tysiąc, bo kilku czołowych deweloperów jest w trakcie prowadzenia inwestycji. Pewnie nie wiedzą co robią. ;)
Ceny wszedzie podobne, z garażem i jakieś nie najgorsze w budynku to będzie od 14tys i wyżej.
Okolica bez korków, z szybkim wyjazdem na obwodnice i niecałe 10 minut do centrum samochodem lub tramwajem.
Pokaż lepszy "standard" i ceny w innej lokalizacji to pogadamy.
Szukasz podwyszonego standardu i droższej lokalizacji to znajdziesz, ale szykuj 25+ tys/m2.
Ale narzekac że 14k/m2 to jest drogo oczywiście możesz, nie jest to zabronione, tylko co to wnosi?
Normalne ceny jak na Kraków i norrmalny standard a nie żadne tanie budownictwo.

PepsiCola85

Re: Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)

Postautor: PepsiCola85 » 17 lip 2026, 16:17

tonyxxl pisze:niecałe 10 minut do centrum samochodem lub tramwajem.

To nieprawda, z Ogrodów Glogera do przystanku tramwajowego trzeba iść co najmniej 13 minut + 5 minut oczekiwania na tramwaj nr 18 lub 50 + 10 minut do centrum – łącznie 28 minut.

pozdro

Postautor: pozdro » 17 lip 2026, 19:23

No tyle, że EKOPark czy Imperial przykładowo dużo lepszy standard i jeszcze ceny niższe. no 14k to drogo bo tam mają 12.5k :D

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 18 lip 2026, 0:51

pozdro pisze:No tyle, że EKOPark czy Imperial przykładowo dużo lepszy standard i jeszcze ceny niższe. no 14k to drogo bo tam mają 12.5k :D

Czytaj ze zrozumieniem. JAk deweloper wystawia na promocji jakieś mieszkania to będa to te najlepsze, normalne czy najgorsze? Napisałem ci normalną cenę za normalne mieszkanie to trzeba dać 14k+. A ty wyskakujesz z wyselokcjonowymi dziwolągami i twierdzisz, że to okazja.
Jak chcesz "zaoszczędzić" i nabyć potworka z widokiem na wjazd do garażu, śmietnik, przy wejściu do klatki na parterze z mikro ogródkiem albo innego cudaka z zaprojektowanym problemem to zawsze znajdziesz.

pozdro

Postautor: pozdro » 18 lip 2026, 7:25

No właśnie nie akurat w Imperialu dużo lepszy standard niż tutaj wystawili normalne mieszkania nie te najgorsze. Obstawiam że wszystkie inne taka sama cena jak te promocyjne przecież masa mieszkań pustych niesprzedanych im stoi. Nie wiem może mieszkaj w mieście też jak pójdziesz osobiście dają ci te 20% rabatu i po 12k sprzedając ale mogliby jak tak jest wrzucić to na stronę. Choć i tak konkurencja ma lepszy standard. Może drugi etap będzie w ciut lepszym wykończeniu niż pierwszy. Najbardziej słabe mają tam balkony, ten pierwszy etap to jak jakies koszary wojskowe

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 18 lip 2026, 19:13

pozdro pisze:Najbardziej słabe mają tam balkony, ten pierwszy etap to jak jakies koszary wojskowe

Prosta bryła , to jest fakt, ale bez przesady. Misterem budownictwa ta inwestycja pewnie nie zostanie ale koszary tak tez nei wyglądają.
Obrazek

Elendium

Postautor: Elendium » 25 lip 2026, 1:04

pozdro pisze:No tyle, że EKOPark czy Imperial przykładowo dużo lepszy standard i jeszcze ceny niższe. no 14k to drogo bo tam mają 12.5k :D

To niezłe 12.5k: https://deweloperuch.pl/ceny-transakcyjne/krakow/adresy/piaszczysta-33-krakow?filterPowiat=14

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 10 sie 2026, 14:51

Etap B ruszył.

Gałki wyszły mi z orbit, jak zobaczyłam, ile tam jest zer XD

0000000000000 / m2

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 10 sie 2026, 15:25

KKołłątajówka pisze:Etap B ruszył.

Gałki wyszły mi z orbit, jak zobaczyłam, ile tam jest zer XD

0000000000000 / m2

Normalne ceny, około 16k za m2 ofertowe. Czego się spodziewałaś?
W etapie A większe metraże sprzedane powyżej 14k/m2 a mniejsze 17-19k.
https://deweloperuch.pl/ceny-transakcyjne/krakow/adresy/zygmunta-glogera-2-krakow?filterStreet=Zygmunta+Glogera+2%3A%3Akrakow&filterPowiat=14

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 10 sie 2026, 15:44

Sugeruję zmienić słowo "normalne" na "rynkowe" xd

No faktycznie trochę się poegzaltowałam. Chciałam zbić Twój wpis cenami na Meiera, bo byłam przekonana, że tam jest taniej.
A nie jest.

Dla mnie, z perspektywy singielki, mieszkanie 29 m² za 570 tys. na Glogera jest jakąś abstrakcją.
Cóż, pozostaje socjal xd

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”