Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ysmay

Re: Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum

Postautor: ysmay » 11 lut 2018, 10:43

Witam
do wczoraj chcialam kupić mieszkanie w tej inwestycji...jutro miałam jechac do biura i popytać o szczegóły, aż trafiłam na to forum...i nie wiem co robić ??? Czy ktos bardziej "w temacie" mozę mi cokolwiek więcej powiedzieć? Zostało tam kilka mieszkań - jedno z nich wpadło mi w oko i chciałam kupić. Lokalizacja dla mnie super, bo bez samochodu da się fajnie funkcjonować... a teraz nie wiem czy wogóle brac pod uwagę zakup, czy szukać gdzieś indziej... a niestety nie wszystkie nowe inwestycje mają w ofercie coś co mnie interesuje, czyli niewielkie mieszkania ( na 40 metrów mnie nie stać niestety...) Może wypowie się ktoś kto ma tam rezerwację? Warto czekać ?Bo juz sie ucieszyłam, że znalazlam cos na co mnie stac i co spełnia moje oczekiwania... a tu taki zonk :|

pozdro

Postautor: pozdro » 11 lut 2018, 13:40

Daj sobie siana z tą inwestycją bo nie wiadomo co z tego wyjdzie. W krakowie teraz w zasadzie nie ma nic taniego sensownego. W zasadzie ja na chwilę obecną to bym chyba poszedł w Atal Aleja Pokoju 83 6400zł/m2 (choć nie wiem jakie tam maja metraże ja na 40m2 patrzyłem). Blisko przystanku tramwajowego. Doby dojazd na grzegórzki, jest niedaleko do business parku w czyżynach i na Zabłocie (nowohucką). Na ekonomiczny tez nieźle.

ysmay

Postautor: ysmay » 11 lut 2018, 13:56

Tez patrzyłam na aleje Pokoju i uważam że lokalizacyjnie super, bo dojazd dogodny praktycznie w każdą stronę miasta, ale niestety nie maja małych mieszkań :cry: a na 40 metrów nie mogę sobie pozwolić

Roma

Postautor: Roma » 11 lut 2018, 18:22

dziuba pisze:To są informację raczej niezgodne z prawdą.W sądzie przekazano info że skargi kasacyjne złożyło nie tylko activ ale też pozostałe strony. Sprawa trafi do wyższej instancji. Activ nie może złożyć wniosku o nowe pozwolenie do momentu aż wyrok sądu nie będzie prawomocny. Poza tym ponoć termin realizacji przewinęło już na 2021.

Z tego wynika, że Activ ma w nosie swoich klientów, skoro udziela telefonicznie nieprawdziwych informacji... Zresztą już tyle czasu upłynęło od wyroku sądu, a firma od dłuższego czasu nie informuje oficjalnie, co zamierza z tym dalej fantem zrobić. Pozostają nam domysły, fora, artykuły w gazetach. Chyba trzeba zrezygnować z tej 'palcem na wodzie pisanej' inwestycji....

mhs

Postautor: mhs » 11 lut 2018, 19:17

Zobaczcie ile mieszkań nadal jest zarezerwowanych. Nie liczyłem dokładnie ale z 60 -70 procent? Jakoś nie widać aby ludzie rezygnowali masowo z inwestycji.

Swoją drogą... niedawno odpalili sprzedaż przy Mogilskiej... Odpalili sprzedaż (przynajmniej oficjalnie) na początku stycznia, popatrzyłem na tą inwestycję jakoś dwa tygodnie po jej publikacji... to w zasadzie większość wyprzedana.. aż tak im to poszło?

kdorota953

Postautor: kdorota953 » 12 lut 2018, 11:26

Tak poszło, albo niekoniecznie rezerwacje ze strony pokrywają się z prawdą. Poza tym rezerwacje na etapie przedsprzedaży nie są zbyt wiele warte, a wiele inwestycji "rezerwuje się" na początku pod kątem inwestycji. Schodzą małe mieszkania pod wynajem lub na sprzedaż praw do cesji bliżej terminu realizacji.

Procedury będą trwać, a ceny w okolicach będą raczej bliżej Osiedla Oaza Bronowice (koło 8 000 zł/m2) niż oferty Activ.

mhs

Postautor: mhs » 12 lut 2018, 11:42

> Procedury będą trwać, a ceny w okolicach będą raczej bliżej Osiedla Oaza Bronowice (koło 8 000 zł/m2) niż oferty Activ.

Masz na myśli to, że activ nie dotrzyma umów i w momencie gdy przyjdzie do podpisania umów to zaproponują nową, wyższą cenę?

Nowy

Postautor: Nowy » 12 lut 2018, 12:48

kdorota953 pisze:Procedury będą trwać, a ceny w okolicach będą raczej bliżej Osiedla Oaza Bronowice (koło 8 000 zł/m2) niż oferty Activ.

mhs pisze:Masz na myśli to, że activ nie dotrzyma umów i w momencie gdy przyjdzie do podpisania umów to zaproponują nową, wyższą cenę?

Jak dla mnie chodziło chyba o to, że w tej okolicy taniej niż sprzedaje Activ, to już raczej nie będzie, zgadza się? Akurat tu też mam takie wrażenie, że oferta dewelopera Activ była całkiem korzystna. Kiepsko tylko z tym zamieszaniem wokół inwestycji przy Stańczyka.

plukker

Postautor: plukker » 12 lut 2018, 13:38

dziuba pisze:To są informację raczej niezgodne z prawdą.W sądzie przekazano info że skargi kasacyjne złożyło nie tylko activ ale też pozostałe strony. Sprawa trafi do wyższej instancji. Activ nie może złożyć wniosku o nowe pozwolenie do momentu aż wyrok sądu nie będzie prawomocny. Poza tym ponoć termin realizacji przewinęło już na 2021.

Mieszańcy Salwator City też dostali informację, że do NSA odwołał się zarówno Activ jak i członkowie wspólnoty. Myślę, że pomimo tego że Activ się odwołał to i tak złoży papiery o nowe pozwolenie na budowę a potem zrezygnuje z którejś opcji z biegiem czasu jeśli będzie miał pewność, że któraś opcja jest bliższa zakończenia. Np gdy gładko będzie szło z nowym pozwoleniem to wycofają wniosek kasacyjny. Nie wiem jedynie co wtedy z odwołaniem mieszkańców i czy to będzie blokowało Activ. Ktoś z wiedzą prawną jest to w stanie wytłumaczyć innym?

dziuba

Postautor: dziuba » 12 lut 2018, 13:43

Tak ceny były świetne, zwłaszcza w przedsprzedaży. Tyle że sam Activ nawet nie wie, kiedy w ogóle zacznie budowę. Mam tam umowę rezerwacyjną od X 2016 r. i skłaniam się do jej zerwania. Z informacji telefonicznej wynika, że zakończenie inwestycji planują na 2021 r. - czyli najwcześniej za 3 lata. Dla mnie to za długo. Szkoda też że Activ nawet nas nie informuje o podejmowanych krokach. Muszę się dowiadywać samodzielnie w sądzie jak wygląda sprawa i na jakim jest etapie. Bardzo szkoda mi tej inwestycji, ale tak długo czekać nie będę.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”