Przy mieszkaniach powyżej 70m2 w cenie dają komórkę lokatorską.
Poczekam z kupnem parkingu, skoro są 1:1 podziemne + jeszcze naziemne, jak to nazywają "dla gości" miejsca do parkowania nie powinno brakować. W najgorszym wypadku wynajmę miejsce w podziemnym od kogoś kto kupił z mieszkaniem. Poczekam, aż faktycznie cena spadnie do około 15tyś. Jak nie będą mieli ruchu z ich sprzedaż to na pewno znacząco zejdą z ceny aby tylko coś zarobić.
Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum
Re: Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum
Dokladnie tam sa podobno 2 poziomy parkingow podziemnych. Z LC Corp sie smiali jak ryli gleboko pod ziemia i kto im kupi te parkingi. Ogolnie duzo osob w tej okolicy kupuje inwestycyjnie, a miejsce postojowe tylko generuje ryzyko inwestycyjne lub nizsza stope zwrotu.
Witam . Czy na podstawie poniższej grafiki mógłby ktoś nakreślić mi z której strony jaka ulica się znajduje i ewentualnie z której strony jest północ
Pytam bo zostało jeszcze parę mieszkań w tej inwestycji a nie mogę się zorientować, nawet na planach poszczególnych mieszkań nie zaznaczyli. Z góry dziękuje

Od dołu zdjęcia Wrocławska, po lewej ulica to Racławicka 

Ma ktoś jakieś zgrzyty, problemy związane z tą inwestycją?
-
alni pisze:Ma ktoś jakieś zgrzyty, problemy związane z tą inwestycją?
Ja kupiłem mieszkanie w tej inwestycji. Jedyny zgrzyt to niektórzy pracownicy biura sprzedaży - nie wiem nawet jak opisać ich niekompetencję

Co do samej inwestycji to wszystko jest ok - bank też sprawdził wszystko i nie mieli się do czego przyczepić. Kontrole zlecone przez bank przed każdą transzą określają stopień postępu inwestycji na dość szybkie i zgodne z założeniami.
lucashunter10 pisze:alni pisze:Ma ktoś jakieś zgrzyty, problemy związane z tą inwestycją?
Ja kupiłem mieszkanie w tej inwestycji. Jedyny zgrzyt to niektórzy pracownicy biura sprzedaży - nie wiem nawet jak opisać ich niekompetencję
Co do samej inwestycji to wszystko jest ok - bank też sprawdził wszystko i nie mieli się do czego przyczepić. Kontrole zlecone przez bank przed każdą transzą określają stopień postępu inwestycji na dość szybkie i zgodne z założeniami.
Masz coś konkretnego na myśli? Jak dobrze sięgam pamięcią rozmowy nie były tak tragiczne. Nie wszystko oczywiście wiedzieli od ręki ale pewnie mają szefów nad sobą którzy limitują informacje dla klientów
Witam
a co w związku z tym - nowa5dzielnica.pl/wp-content/uploads/2018/02/Informacja-Prezesa-Zarza%CC%A8du.pdf ??
Jest się czego bać?
a co w związku z tym - nowa5dzielnica.pl/wp-content/uploads/2018/02/Informacja-Prezesa-Zarza%CC%A8du.pdf ??
Jest się czego bać?
Serdecznie witam,
Ma ktoś więcej informacji na ten temat? Z tego co można wywnioskować z ogłoszenia prezesa raczej nie ma się czego bać ale może ktoś jest bardziej w temacie.
Pozdrawiam!
Ma ktoś więcej informacji na ten temat? Z tego co można wywnioskować z ogłoszenia prezesa raczej nie ma się czego bać ale może ktoś jest bardziej w temacie.
Pozdrawiam!
Z punktu widzenie mieszkancow to bez znaczenia. Ogolnie pic na wode fotomontaz. Sytuacja wyglada tak. Miasto odklada uchwalanie planu zgospodarowania bo chce wyciagnac od dewelopera 9mln zl za przeksztalcenie gruntu. Choc sad wielokrotnie orzekal ze takie oplaty sa bezpodstawne. Zwlaszcza ze kto by w xxi wieku wpadl na pomysl realizacji fabryki miedzy blokami na Wroclawskiej i wiadomo ze naturalnoe ten grunt jest pod mieszkaniowke. Zabieg miasta jest pod publike zeby powiedziec probowalismy ale sie nie udalo. Przy okazji opozniaja uchwalenie planu miejscowego w ten sposob deweloper moze zaczac budowac kolejne bloki na wzetkach. Ogolnie sytuacja jest o tyle kuriozalna ze ten sam prezydent co teraz chce od dewelopera 9mln zl wpisal w autopoprawce 8.5mln zl kasy na wybudowanie deweloperowi drogi dojazdowej do blokow. Co prawda taka droga miejska bedzie publiczna, a nie wewnetrzna (potencjalnie zaszlabanowana), ale to i tak na jedno wyjdzie bo raclawicka juz teraz ruch odbywa sie wahadlowo bo nie da sie wyminac obok parkukacych aut. Poznanska na wylocie w Lokietka ma serpentyny. Wiec watpliwe zeby tam jakikolwiek tranzut mogl moec miejsce. Wiec to typowo droga 30km/h lokalna osiedlowa ze skrzyzowaniami rownorzednymi. W efekcie rzadnie 9mln zl od dewelopera i dawanie mu tydzien wczesniej 8.5mln zl na droge ktora inaczej musialby sobie sam zbudowac to jakies kuriozum. Takie jakies zagrywki o ustawki. Troche pod publike troche moze zeby opoznic mzpz bo deweloper nie zdarzyl z jakas wzetka na pozostale 6 blokow. Pytanie co to za pomysl budowania samycu blokow skoro przy torach kolejowych duzo lepiej byloby zbudowac fajne biurowce ktore bylybu dobrze skomunikowane SKA ze stacja w Lobzowie wzdluz torow kolejowych. Jednak nie byloby takiej monokultury a wiecej mixu. W lokalach pojawilyby sie jakies uslugi typu restauracje. Tak to obecnie nie ma nawet gdzie zjesc obiadu.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”