Zacisze Kordiana Kraków nowe mieszkania od Matejek deweloper - forum, opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
darek_z

Re: Zacisze Kordiana Kraków nowe mieszkania od Matejek deweloper - forum, opinie

Postautor: darek_z » 27 mar 2018, 8:16

Cześć Aniu,

Jeśli B12 pisał, że nie ma jeszcze umowy z MPEC to raczej ciepłej wody nie ma ;). W ostatnim mailu wspominali, że podpięcie będzie dzisiaj (27 marzec). Ja na szczęście wprowadzam się dopiero za pół miesiąca, więc liczę, że do tego czasu woda ciepła będzie.

tiger76

Re: Zacisze Kordiana Kraków nowe mieszkania od Matejek deweloper - forum, opinie

Postautor: tiger76 » 10 kwie 2018, 19:36

witam,

czy ktoś z obecnych mieszkańców przy Kordiana mógłby wypowiedzieć się na temat jakości inwestycji oraz rzetelności ze strony dewelopera Matejek? Rozważam tą lokalizację dla siebie i waham się pomiędzy Zaciszem Kordiana, a Lokum Vista przy Walerego Sławka

anna_g

Postautor: anna_g » 11 kwie 2018, 9:23

tiger76 pisze:witam,

czy ktoś z obecnych mieszkańców przy Kordiana mógłby wypowiedzieć się na temat jakości inwestycji oraz rzetelności ze strony dewelopera Matejek? Rozważam tą lokalizację dla siebie i waham się pomiędzy Zaciszem Kordiana, a Lokum Vista przy Walerego Sławka

Hej! Ekipa wykanczajaca nam mieszkanie jak rowniez osoba obecna przy odbiorze stwierdzili, ze jakosc uzytych materialow jest bardzo dobra. Jedyna uwage mieli do krzywo polozonych plytek na balkonie, poza tym wszystko bylo w porzadku. My mieszkamy dopiero kilka tygodni, ale poki co jestesmy bardzo zadowoleni. Nie stwierdzilismy zadnych usterek, fuszerki itd. Okolica jest bardzo cicha i spokojna, blisko do parku, na basen, kilka sklepow i piekarni w bliskiej okolicy. Z deweloperem nie mielismy zadnych problemow.

darek_z

Postautor: darek_z » 11 kwie 2018, 9:34

Ja wprowadzam się w weekend ale ekipa odbierająca mieszkanie jak i wykańczająca również potwierdziły że są porządnie zrobione, było kilka dziwnych rzeczy ale ogólnie rzecz biorąc jest bardzo dobrze.

Będę mieszkał w klatce pierwszej w której przez kilka tygodni był problem z windą, na szczęście już działa poprawnie. A ostatnio jak schodziłem do garażu zauważyłem przy komórkach jakieś dziwne zawilgocenie (jakby ktoś coś rozlał).

tiger76

Postautor: tiger76 » 14 kwie 2018, 17:46

Ja jednak po przemyśleniu zrezygnowałem z kupna:

parking przed blokiem prawdopodobnie prędzej czy później zamieni się w blok
przeraził mnie panujący tam śmietnik, oczywiście nie mam na myśli placu budowy tylko okolicę od strony południowej
blokada budowy ulicy Sławka wcale nie jest przesądzona
a dzisiaj deweloperowi nie działa strona bo nie opłacił prawdopodobnie serwera
Załączniki
Screenshot_3.jpg
Screenshot_3.jpg (121.75 KiB) Przejrzano 6915 razy

dominikaka

Postautor: dominikaka » 06 cze 2018, 22:11

Co przesądziło o wybraniu Lokum? Lepsza jakość od Zacisza?

tiger76

Postautor: tiger76 » 16 lip 2018, 18:04

dominikaka pisze:

Co przesądziło o wybraniu Lokum? Lepsza jakość od Zacisza?

To są wyłącznie moje przemyślenia więc niekoniecznie należy się nimi kierować. W przypadku ZaciszaIII:
-parking przed blokiem prawdopodobnie prędzej czy później zamieni się w blok
-przeraził mnie panujący tam śmietnik, oczywiście nie mam na myśli placu budowy tylko okolicę od strony południowej
-blokada budowy ulicy Sławka wcale nie jest przesądzona

Co do jakości oddawanych mieszkań to Majetek ma dobre opinie. Wybrałem Lokum, czy dobrze to się okaże.

DianaWD

Postautor: DianaWD » 24 cze 2020, 13:06

tiger76 pisze:
dominikaka pisze:
tiger76 pisze:To są wyłącznie moje przemyślenia więc niekoniecznie należy się nimi kierować. W przypadku ZaciszaIII:
-parking przed blokiem prawdopodobnie prędzej czy później zamieni się w blok

Czy ktoś wie kto będzie budował te 3 bloki o których jest mowa na BIP?
Zapewne widok bloków zostanie przysłonięty, ale za to mieszkańcy tych bloków uzyskają będzie dostęp do ulicy po drugiej stronie (działka 249/11).

"Budowa garaży podziemnych i naziemnych miejsc postojowych na terenie otwartym wraz z niezbędną infrastrukturą realizowana na działkach nr 248/4, 249/11, 249/13, 249/5, 249/12, 249/10, 248/3, 277/14 Obr. 63 Podgórze w ramach inwestycji pod nazwą "Budowa trzech budynków wielorodzinnych z usługami i garażem podziemnym, miejscami postojowymi nadziemnymi, infrastrukturą techniczną i wewnętrznym układem drogowym na działkach nr 249/11, 249/13, 249/5, 248/4, 248/3, 249/10, 277/14, 249/12, 277/10, 249/4, 200/4, 200/5, 200/7, 200/21, 200/20, 212/4, 211/1 obr. 63 Podgórze przy ul. Kordiana w Krakowie".

bip.krakow.pl/?news_id=125951
mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/mobile.jsp

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”