Prądnik Tarasy Kraków forum opinie mieszkania od Krakowiak Development

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
neo

Prądnik Tarasy Kraków forum opinie mieszkania od Krakowiak Development

Postautor: neo » 03 lut 2016, 23:18

Jeszcze jedna inwestycja mieszkaniowa powstająca powstająca w dzielnicy Prądnik Czerwony w naszym mieście :) Chodzi o Prądnik Tarasy od Krakowiak Development - właśnie tego projektu dotyczy ten wątek na forum :) Trzeba przyznać, że jak na miasto Kraków, jest to bardzo ciekawy budynek, zwłaszcza przez to, że mieszkańcy większości mieszkań będą w nim mieli zapewniony dostęp do dużych balkonów i tarasów. Wszystko wygląda na wizualizacji naprawdę nieźle, jeśli finalny efekt również będzie taki, to można się spodziewać, że będzie to jeden z ciekawszych bloków, które powstały w ostatnim czasie w Krakowie :geek:

Obrazek

W inwestycji mają znaleźć się 34 nowe mieszkania w Krakowie, a więc będzie dosyć kameralnie, niestety deweloper Krakowiak Development przewidział tam tylko 18 miejsc parkingowych w garażu podziemnym, miejmy nadzieję, że znajdą się tam również miejsca parkingowe pod chmurką :) A co do samych lokali, to chociaż część z nich została już sprzedana, to jednak ewentualni nabywcy cały czas mają spory wybór, i tak miedzy innymi mogą one być takie, jak poniżej.

• Kawalerki na Prądniku Białym w Krakowie w tej inwestycji mają 31 metrów kwadratowych, czyli są dosyć rozsądnej wielkości, jak na mieszkania jednopokojowe, które buduje się aktualnie w naszym mieście. Ich układ jest całkiem niezły, plusem jest to, że choć jest w nich aneks kuchenny, to można go nieco oddzielić od salonu, budując na przykład bar :idea:
  • Najmniejsze mieszkania jednopokojowe w Krakowie w Prądnik Tarasy i trzeba przyznać, przemyślano je całkiem nieźle. Poza mającą więcej niż 10 m2 sypialnią, jest też salon z aneksem kuchennym, a którego przy odrobinie dobrych chęci dałoby się wydzielić osobną jasną kuchnię :) Pewną niedogodnością jest tam to, że nie pomiędzy wszystkimi ścianami są kąty proste, ale na pewno da się to dobrze zaaranżować. Są jednak i takie mieszkania dwupokojowe, które mają prawie 55 m2 powierzchni i tam znalazła się już osobna kuchnia, choć ślepa. Zdecydowanie wielką zaletą jest tam także obszerny taras mający aż 15 metrów kwadratowych.
  • Mieszkania trzypokojowe w Krakowie na ul. Reduta w tym budynku będą miały niecałe 60 metrów kwadratowych. Trzy osobne pokoje oraz osobna, jasna kuchnia to z pewnością coś, co zadowoli nawet wymagających klientów, a do tego niemal 18-metrowy taras, na którym na pewno będzie można miło spędzać czas.
  • Gdyby jednak dla kogoś było tego za mało, to są tam także w ofercie mieszkania czteropokojowe na Prądniku Czerwonym o metrażach ponad 80 m2. W nich pomyślano także o osobnej toalecie, choć osobna jasna kuchnia jest tam znacznie trudniejsza do uzyskania.
W Prądnik Tarasach znalazły się także dwa 5-6 pokojowe apartamenty dla szczególnie wymagających klientów. Jednak ich zakup to spory wydatek, bo trzeba się liczyć z kwotami od niemal miliona złotych, to miliona trzystu tysięcy, więc to raczej oferta Krakowiak Development dla klientów ze znacznie grubszym portfelem ;) Co więcej są tam także rozległe tarasy, na których na pewno miło będzie się spędzało czas na świeżym powietrzu. Jeżeli chodzi o ceny mieszkań w inwestycji Prądnik Tarasy, to jak na ta lokalizację, jednak nieco oddaloną od centrum, nie jest jakoś specjalnie tanio, bowiem ceny zaczynają się tam od ok. 6 100 zł/m2, a kończą na 6 800 złotych za metr kwadratowy. Pewnie wchodzą tu jeszcze w grę jakieś negocjacje z deweloperem, ale wiadomo, że zazwyczaj margines nie jest tu bardzo duży...

A może ktoś już kupił od nich mieszkanie i może napisać jakie ma opinie o Krakowiak Development, czyli deweloperze odpowiedzialnym za ten projekt :?: Mile widziane na forum też zdjęcia z placu budowy, na którym blok powstaje. Ma ktoś może takowe i się podzieli :?:

basingse

Re: Prądnik Tarasy Kraków forum opinie mieszkania od Krakowiak Development

Postautor: basingse » 08 lut 2016, 13:07

Jadę dziś na targi i będę negocjował :) trzymajcie kciuki :)
Ostatnio zmieniony 10 maja 2016, 19:56 przez basingse, łącznie zmieniany 2 razy.

basingse

Postautor: basingse » 28 lut 2016, 22:45

Udało się! Mieszkanie zarezerwowane!
Ostatnio zmieniony 10 maja 2016, 19:56 przez basingse, łącznie zmieniany 2 razy.

neo

Postautor: neo » 28 lut 2016, 22:52

To w takim razie gratuluję @basingse :!: Czyżbyś załatwiał sprawy na targach mieszkaniowych, bo widziałem, że była tam ekipa od inwestycji Prądnik Tarasy ;) Mów lepiej, na jakie się zdecydowałeś i czy uda Ci się coś z ceną ponegocjować :idea: Daj też znać, jak idzie podpisywanie z nimi umowy deweloperskiej, są elastyczni i można się z nimi dogadać? No i czekam na zdjęcia z tego, jak to teraz wygląda, bo znając życie, w najbliższym czasie zjawisz się w okolicach budowy ;) I będziesz miał taki wielki wypaśny taras przy nowym mieszkaniu?

basingse

Postautor: basingse » 01 mar 2016, 11:47

Umowę sprawdzał mi prawnik i niczego się nie dopatrzył. Wszystko na najwyższym poziomie. Udało mi się dostać promocję w ramach targów, za szybką decyzję dostałem 7% zniżki! Blok jest śliczny, dobra okolica (Park Reduta powstaje z końcem tego roku). Mieszkania ładne i co najważniejsze ustawne! Mógłbym tak dalej, ale nie chcę, aby ktoś posądził mnie o jakąś formę agitacji :lol: a wiadomo swoje każdy będzie chwalił ;) Na zakończenie plany rozwojowe osiedla i okolicy tylko zachęcają by zainwestować :)

Do zobaczenia sąsiedzi :)

EDIT (10.05.2016):
Słyszałem, że są dobre ceny na mieszkania na parterze znowu 7% można utargować.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2016, 20:03 przez basingse, łącznie zmieniany 5 razy.

neo

Postautor: neo » 03 mar 2016, 0:15

No chodziło mi o to, czy w umowie deweloperskiej na kupno mieszkania w inwestycji Prądnik Tarasy były jakieś zapisy, które np. budziły Twoje wątpliwości i czy chciałaś je zmienić i czy deweloper na to przystał :)

No i taniej o 7%, to całkiem sporo, gratuluję złapania okazji :!: W takim razie na którym piętrze będziesz mieszkała :?: Szkoda, że jeszcze tyle trzeba czekać, ale wszyscy mówią, że to bardzo szybko mija ;)

basingse

Postautor: basingse » 10 maja 2016, 20:04

No już nie tak długo ;) w sierpniu mają oddać ;)

neo

Postautor: neo » 11 maja 2016, 10:20

@basingse, a może masz jakieś fotki i wrzucisz na to forum o Prądnik Tarasy :?: Dosyć dawno nie było mnie w tej okolicy, a chętnie bym zobaczył, jak to aktualnie wygląda :) Choć chyba teraz musi być ładniej, bo mamy wiosnę i wszystko się zieleni pięknie. A jeśli chodzi o mieszkania na parterze, to zastanawiam się czy one nie będą nieco ciemne... Jak myślisz :?:

Master

Postautor: Master » 31 maja 2016, 0:33

Ostatnio byłem się przejść w okolicach ulicy Reduta i Bohomolca, przy okazji tej wycieczki udało mi się obejrzeć inwestycję Prądnik Tarasy budowaną przez Krakowiak Development. Prace chyba idą całkiem nieźle, bo wychodzi na to, że niemal skończyli już wznosić konstrukcję bloku :)

Obrazek

Wygląda na to, że ostatnie prace prowadzone są na najwyższym poziomie, ale wiele już tego nie zostało. Zdjęcie powyżej przedstawia budynek od strony, która jest zdecydowanie mniej ciekawa niż reszta tego projektu. Zdaje się, że to wystawa wschodnia. Tu nie ma wielu balkonów, zdecydowanie inaczej sprawy mają po drugiej stronie.

Obrazek

Tu doskonale widać tarasy, którym inwestycja zawdzięcza swoją nazwę :) Wyglądają naprawdę nieźle, wygląda na to, że wszystko to będzie przypominało wizualizację przedstawianą na stronach dewelopera. Tarasy powinny być naprawdę obszerne i dawać mieszkańcom mieszkań sporo radości na co dzień.

Obrazek

Tym bardziej, że znajdują się one po stronie zachodniej, czyli teoretycznie można by z nich podziwiać zachodzące słońce. Na pewno jest to bardzo dobra wystawa okien. Jednak jest w tym wszystkim pewien spory szkopuł...

Obrazek

Inwestycja Prądnik Tarasy znajduje się dosyć blisko innego budynku, wchodzącego w skład osiedla Reduta od Balbudu, więc większość widoku z tarasów i balkonów będzie właśnie na balkony i okna sąsiadów... Trochę szkoda, bo budynek jest całkiem ciekawy i z całą pewnością świetnie prezentowałby się w jakimś widokowym miejscu ze wspaniałą panoramą miasta lub jakiejś zieleni. A tak, to mamy dosyć oryginalny blok pomiędzy innymi blokami. Jak dla mnie, mogłoby być lepiej ;) Ale budynek robi wrażenie, trzeba przyznać i chętnie zobaczę, jak będzie wyglądał gotowy.

antek15

Postautor: antek15 » 12 gru 2016, 17:15

Byłem ostatnio niedaleko tej inwestycji i szczerze polecam uważać na wspomniany szkopuł. Nie mam interesu w odstraszaniu Krakowiakowi klientów ale lubię prawdomówność, a deweloper jakoś zapomniał na wizualizacjach wspomnieć o blokach, które szczelnie obudowują przestrzeń wokół budynku od strony wschodu. "Tarasy" nie tylko mają więc wycelowane tarasy w okna sąsiadów ale i po "lewej" istniejące osiedle i zero szans na widoki ;)

Uczciwie trzeba jednak przyznać, że od strony północnej chyba nie grozi tej inwestycji zabudowanie bo ma tam powstać 8ha parku (już w przyszłym roku) - w związku z tym jednak nie rozumiem czemu nie "obrócono" bloku w stronę północną... rozumiem, że to słaba ekspozycja i może źle by to wyglądało na papierze ale wolałbym niedoświetlone mieszkanie z widokiem na park i drzewa niż sąsiadów 15m od salonu (a trzeba jeszcze wspomnieć o tym, że deweloper w salonie umieścił piękne ogromne i nie dzielone okna - rolet na takie jeszcze nie widziałem :D).

Pomijając ten fakt budynek jest naprawdę ładny, a budowa idzie mocno do przodu. Piękny projekt ale wybudowany w złym miejscu i złym otoczeniu. Za to okolica fajna ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”