Witam,
Czy jest może na forum ktoś, kogo interesuje inwestycja Przystanek Gromadzka w Krakowie i może o niej coś więcej napisać na forum, jakie ma opinie o tym projekcie, informacje, jak wyglada plana zagospodarowania w okolicy ulicy Gromadzkiej.
przystanekgromadzka.pl
Inwestycja Przystanek Gromadzka Kraków od KKS Investment - opinie i forum
-
Re: Inwestycja Przystanek Gromadzka Kraków od KKS Investment - opinie i forum
Co mozna napisac. Lokalizacja srednia, by nie napisac slaba. Ceny wysokie. 7000zl/m2. Nieoplacalne. Za niedlugo atal ruszy z budowa na Lipskiej i bedzie opcja po 6400zl/m2. Bedzie mozna sobie w tej cenie kupic wyzsze pietro i lepsza ekspozycje.
obok tej inwestycji buduje activ investment, teraz chyba ceny skoczyly, ale w przed sprzedazy na poczatku bylo blizej 6-6.3k (ja tam kupuje, chyba ze znajde cos lepszego)
bagry park to zawsze dwa przystanki dalej i kawalek do tramwaju + w dalszych etapach za blisko zalewu, ale kto co woli
bagry park to zawsze dwa przystanki dalej i kawalek do tramwaju + w dalszych etapach za blisko zalewu, ale kto co woli

-
Do przystanku tramwajowego gromadzka jakieś 300 metrów. Do ronda mogilskiego w godzinie szczytu (8-9 rano) dojazd w równe 10min. 14 min do dworca głównego. Obok staw plaszowski, ktory będzie modernizowany i za parę lat będzie drugim kryspinowem. kilkaset metrów do dworca plaszow-kolej w mieście się rozbudowuje, powstają kolejne stacje, niedługo będzie to pełnoprawna forma transportu w mieście. Tramwajem w obrębie 20 minut na wadowicka, zakopianke, Czyżyny, rejony m1. Kameralny bloczek, do Wisły na bulwary 3 przystanki, wszędzie blisko... Także wolę zapłacić na gromadzkiej 7500za metr w małym mieszkaniu niż 7200 na avii8...
Znowu tak blisko nie jest nie przesadzajmy. A dzielnica jest ogólnie do dupy. Jak się Kraków podzieli na 4 części (wisłą i linią klejową) to południowo-wschodnia jest najmniej atrakcyjna. Ja bym nie kupił. Jak komuś się tam podoba to spoko. Ja nie twierdze, że rejon Płaszowa ma potencjał rozwoju, ale nie oszukujmy się, zanim zmieni się oblicze Płaszowa to jeszcze 30 lat minie.
-
Nie. Przesadzam z tą bliskościa. Dane z jakdojadę. Pl temat sprawdzony też empirycznie:)
Dojazd tylko tramwajem:
= w rejon avii i nowych biurowcow Stella. Sawickiego 20 min
=Rondo matwcznego 24 min
=Muzeum Narodowe ( Błonia) 23min
=Krowodrza górka 20 min
=Galeria Kazimierz 8 min
=m1 23 min
=tauron arena 21min
Poza tym większość nowych osiedli w Krk nie ma żadnej infrastruktury. To jest fakt. Pytanie kto czego potrzebuje do życia. Bo ja warzywniaka blisko. Dentyste załatwiam raz na. Pół roku, zjeść jeżdżę na rynek, luxmed mam koło pracy. Do fryzjera jeżdżę za. Miasto. Staw plaszow _ jest gdzie spacerować. Plaszow ma szkoły i przedszkola, więc o powiększenie rodziny się nie martwie:)
Dojazd tylko tramwajem:
= w rejon avii i nowych biurowcow Stella. Sawickiego 20 min
=Rondo matwcznego 24 min
=Muzeum Narodowe ( Błonia) 23min
=Krowodrza górka 20 min
=Galeria Kazimierz 8 min
=m1 23 min
=tauron arena 21min
Poza tym większość nowych osiedli w Krk nie ma żadnej infrastruktury. To jest fakt. Pytanie kto czego potrzebuje do życia. Bo ja warzywniaka blisko. Dentyste załatwiam raz na. Pół roku, zjeść jeżdżę na rynek, luxmed mam koło pracy. Do fryzjera jeżdżę za. Miasto. Staw plaszow _ jest gdzie spacerować. Plaszow ma szkoły i przedszkola, więc o powiększenie rodziny się nie martwie:)
Dobra, ale zacznijmy od ceny. Jak cena jest 7000zl to ona nie jest atrakcyjna jak na lokalizacje. Glownie chodzi o to, ze tam mie ma miasta tylko rupieciarnie, to jakies walace sie domy, to jakies zlomowiska, hale poprzemyslowe, brak chodnikow. Odleglosc jest pewnie kolo 3.5km wiec jak na Krakow taka przecietna. Wiadomo nie jest to mega daleko. Tylko pytanie czy w tej cenie nie sa lepsze inne lokalizacje np. Lokum Vista na Walerego Slawka. W zaleznosci od wielkosci mieszkania za 7000zl to juz prawie mozna kupic cos w Mieszkaj w Miescie na Bronowicach. Kolo 7000zl sa mieszkaniw przy Dobrego Pasterza.
W zasadzie faktycznie jakby sie zastanowic to problemem obecnym Krakowa jest brak mieszkan przystepnych cenowo w takich przecietnych lokalizacjach. Duzo buduje sie w centrum, chyba glownie z mysla o inwestorach w cenach 9-10 tys. Cos tam na obrzerzach, jak dla mnie w nieakceptowalnych odleglosciach.
Natomiast wydaje mi sie ze za niedlugo moze ruszyc sporo nowych ciekawych inwestycji. Przykladowo przy Wybickiego bedzie budowal Atal oraz Matejek. Ciekawa lokalizacja sa tez Lagiewniki tam ma budowac Budimex oraz Fronton. Hm za 7000zl to nie wiem czy nie da sie kupic mieszkania od Active Apartamenty Wadowicka. To jest juz duzo lepsza miejscowka, bo bedzie kladka na stacje kolejowa bonarka. Spacerem do biurowcow przy bonarce i spacerem do biurowcow prsy matecznym, i tam faktycznie jest dobry dojazd. Natomiast dzielnica juz teraz przechodzi metamorfoze, a nie za 20 lat. Aczkolwiek jezeli jestes zdecydowany na ta Gromadzka to tez nie jest to najgorsze miejsce. Moim zdaniem kwestia czasu jak obuduja stare rupieciarnie przy Krakow plaszow, nowoczesnymi biurowcami.
W zasadzie faktycznie jakby sie zastanowic to problemem obecnym Krakowa jest brak mieszkan przystepnych cenowo w takich przecietnych lokalizacjach. Duzo buduje sie w centrum, chyba glownie z mysla o inwestorach w cenach 9-10 tys. Cos tam na obrzerzach, jak dla mnie w nieakceptowalnych odleglosciach.
Natomiast wydaje mi sie ze za niedlugo moze ruszyc sporo nowych ciekawych inwestycji. Przykladowo przy Wybickiego bedzie budowal Atal oraz Matejek. Ciekawa lokalizacja sa tez Lagiewniki tam ma budowac Budimex oraz Fronton. Hm za 7000zl to nie wiem czy nie da sie kupic mieszkania od Active Apartamenty Wadowicka. To jest juz duzo lepsza miejscowka, bo bedzie kladka na stacje kolejowa bonarka. Spacerem do biurowcow przy bonarce i spacerem do biurowcow prsy matecznym, i tam faktycznie jest dobry dojazd. Natomiast dzielnica juz teraz przechodzi metamorfoze, a nie za 20 lat. Aczkolwiek jezeli jestes zdecydowany na ta Gromadzka to tez nie jest to najgorsze miejsce. Moim zdaniem kwestia czasu jak obuduja stare rupieciarnie przy Krakow plaszow, nowoczesnymi biurowcami.
-
Skąd masz wiedzę o inwestycjach na Wybickiego? Wiesz coś kiedy i za ile?
Matejek ogarnia teren na rogu z lokietka i jest zolta tablica informacyjna. Natomiast atal ma w tej ostatniej prezentacji z maja ze w tym roku nabyl tam grunty, tak samo jak przy lipskiej tylko tamto byla informacja na jesieni ubieglego roku. Wiec kwestia czasu jak uruchomia. A beda musieli bo powoli nie maja co sprzedawac. Chyba, ze miasto bedzie opozniac pozwolenia bo teraz jest to modne bo wybory.
Ceny na Gromadzkiej poszly ostatnio w gore (mieszkanie, ktore mnie interesuje byloby teraz drozsze o 130 zl /m2).
Dobrze, ze rezerwacja podpisana jeszcze z wczesniejsza cena
Czy jest na forum ktos, kto juz sie zdecydowal na zakup? Chetnie poznam sasiadow
Dobrze, ze rezerwacja podpisana jeszcze z wczesniejsza cena

Czy jest na forum ktos, kto juz sie zdecydowal na zakup? Chetnie poznam sasiadow

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”