Osiedle pod Kasztanem Kraków od Samson Dom (Prokocim / Bieżanów) - opinie i forum
Re: Osiedle pod Kasztanem Kraków od Samson Dom (Prokocim / Bieżanów) - opinie i forum
Byliście tam, jak przejeżdżał pociąg? To jest linia SKA do Wieliczki, jeżdżą tam lekkie szynobusy, nie generują wielkiego hałasu.
Re: Osiedle pod Kasztanem Kraków od Samson Dom (Prokocim / Bieżanów) - opinie i forum
Potwierdzam, jeździ tamtędy tylko SKA na trasie Wieliczka - Krakow w odległości 300-400 m.
Tak byliśmy specjalnie posłuchać pociągu.
Dla mnie jest to duży hałas dużo większy niż np tramwaj.
Do tego właśnie na wysokości osiedla głośno trąbi.
Dla mnie na nie, ale ja szukam cichej lokalizacji.
Dla mnie jest to duży hałas dużo większy niż np tramwaj.
Do tego właśnie na wysokości osiedla głośno trąbi.
Dla mnie na nie, ale ja szukam cichej lokalizacji.
Też jesteśmy zainteresowani tą inwestycją. W zeszłą niedzielę specjalnie pojechaliśmy pod adres nieruchomości i potwierdzam co zostało tutaj napisane, że przejazd pociągu SKA jest wyraźnie słyszalny z ulicy zaraz przy inwestycji, dodatkowo pociąg trąbi gdzieś niedaleko bo też to wyraźnie słychać. Martwi mnie natomiast szum jaki cały czas słychać w tamtej okolicy. Podejrzewam, że jest to szum od autostrady.
Czy ktoś ma jakieś wieści w temacie?
Rozmawiałam z deweloperem w ostatnim tygodniu sierpnia. Powiedział że pozwolenie na być w pierwszym/drugim tygodniu września i potem 2 tyg. trzeba czekać na uprawomocnienie. Jest po połowie września więc powinni mieć ale czy tak jest to nie wiem.. Podobno mieli problemy z ekspertyza archeologiczna dlatego tak to się przesunęło. Mam umowę rezerwacyjna do końca miesiąca więc czekam jeszcze dwa tygodnie. Okropnie wszystko się przeciąga. W niedzielę byłam na budowie, pojawiły się nowe tablice ale nie o budowie tylko o rozbiórce wcześniejszych zabudowań. Dziwne.
Możliwe, że kazali im te tablice uzupełnić. Ja też mam rezerwację do końca września.
Pozwolenia na budowę jak nie było tak nie ma. Rozmawiałem kilka dni temu z opiekunem tej inwestycji i nie jest w stanie powiedzieć kiedy będzie PnB. Podobno teraz osoba wydająca decyzję o PnB jest na urlopie i muszą czekać. Dla nas termin zakończenia inwestycji jest na tyle odległy, że dłużej już nie możemy czekać. Jeżeli do końca września nie załatwią PnB to szukamy innej nieruchomości. Za chwilę minie rok jak załatwiają zamienne pozwolenie na budowę. Jeżeli tak samo będzie wyglądała budowa to rok ukończenia 2020 jest mało realny. W dodatku nie mają jeszcze nagranej żadnej ekipy, która będzie to budowała a nikt z dnia na dzień im nie przyjdzie.
Wodzu, dzięki za informacje. Dla mnie też to za bardzo się przeciąga.
Zwracam się do osób które mają rezerwacje mieszkania. Czy też otrzymaliście telefon od opiekuna inwestycji że szacowany termin otrzymania pozwolenia to przełom listopada i grudnia tego roku, a termin realizacji całej inwestycji się nie zmienia ?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”