W Parku Lotników Kraków - Matejek deweloper - opinie na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pawel111

Re: W Parku Lotników Kraków - Matejek deweloper - opinie na forum o inwestycji

Postautor: pawel111 » 23 sie 2018, 16:19

krzysiekw pisze:Nie masz racji: obserwatorium.um.krakow.pl/obserwatorium/kompozycje/?config=config_halas_17.json

Po tej mapie widać, że w całym mieście jest głośno - Lema specjalnie nie różni się od innych ulic. Ja byłem przy tym developmencie kilka razy stałem tam, szczególnie przy blokach od parku - jest absolutna cisza - szczególnie jak są okna na park. Wg. tej mapy Nowohucka to jest .. Radzę się przejść i posłuchać, podobnie z tymi 'światłami' i głośnością imprez można samemu zweryfikować. Myślę, że kupujący zrobili podobne testy osobiście a nie na bazie jakiejś mapy z internetu.

kwk

Postautor: kwk » 23 sie 2018, 17:43

pawel111 pisze:Po tej mapie widać, że w całym mieście jest głośno - Lema specjalnie nie różni się od innych ulic. Ja byłem przy tym developmencie kilka razy stałem tam, szczególnie przy blokach od parku - jest absolutna cisza - szczególnie jak są okna na park. Wg. tej mapy Nowohucka to jest .. Radzę się przejść i posłuchać, podobnie z tymi 'światłami' i głośnością imprez można samemu zweryfikować. Myślę, że kupujący zrobili podobne testy osobiście a nie na bazie jakiejś mapy z internetu.

Nie jest wszędzie głośno tylko przy ulicach "przelotowych". O której dokonywałeś pomiaru / słuchałeś? Czy był wtedy koncert / wydarzenie w Arenie?

pawel111

Postautor: pawel111 » 23 sie 2018, 19:44

Biegam tam często i bywam na spacerach przy okazji obiadku u Polakowskiego w M1, odsłuchiwałem kilka razy w ciągu dnia jak i pod wieczór. Byłem też przy okazji koncertów - Metallica - zero było słychać. Radzę się przejść i ocenić 'zgodność' z mapą. Przez miasto idą przelotowe ulice, to nie są ślepe uliczki. Wszędzie coś słychać, jak nie tory kolejowe to tramwajowe lub samochody - ale akurat tam jest zaskakująca cisza, stąd argument uważam za słaby. Podobnie jak argument 'wracających z rynku' robiących hałas, który podniosłeś jako argument w odniesieniu do innej lokalizacji.. To gdzie wg. Ciebie i tej mapy jest cicho i dobrze? I jak się jedzie na hulajnodze obok dostawczaków? ;)

kwk

Postautor: kwk » 23 sie 2018, 22:43

Nie bez powodu hałas jest powiązany bezpośrednio z ruchem ulicznym. Inaczej się go także odbiera będąc chwilę / przechodząc a mieszkając. I uwierz mi, w ciągu dnia hałas jest mniej odczuwalny, bo sami jesteśmy głośniejsi, ale otwarcie okna wychodzącego na ulicę przelotową jest prawie niemożliwe w nocy, bo słyszysz szum.

Hałas wracających imprezowiczów był w konkteście Browaru Lubicz i centrum, chociaż nigdy nie mieszkając w centrum doświadczyłem takie śpiewy (studenckie, klubowe) na popularnych kierunkach powrotu z centrum.

pawel111

Postautor: pawel111 » 23 sie 2018, 23:13

To jakie kierunki powrotu nie są popularne? Lol

slawek

Postautor: slawek » 24 sie 2018, 10:06

Stare Miasto - Miasteczko Studenckie AGH :D

mi_ki2014

Postautor: mi_ki2014 » 24 sie 2018, 12:48

Pisząc, że supernova to porażka miałam na myśli, że te działki nie powinny być przeznaczone pod budownictwo mieszkaniowe. Po prostu nie pasuje mi to zarówno wizualnie, jak i mentalnie. Te tereny powinny być komercyjne. Miał tam być hotel. Nie lubię chaosu. Może jakieś korty, basen itp. Arena powinna być odslonięta. Zobaczycie jak to będzie beznadziejnie wyglądać jak zaraz Semaco wybuduje bloki po drugiej stronie areny. Tuz niedaleko Matejki. No ale jest to spadek po "wiosce olimpijskiej".
Bynajmniej nie chodzi mi o halas bo to jest sprawa tych ludzi którzy kupili tam mieszkania. Przypuszczam, że w większości pod wynajem krotkoterminowy wiec wlasciciel to ma w nosie. Ale patrzac na to, że większosci imprezowiczom szkoda 30 zl wydać na parking pod arena to i pewnie nie będą zainteresowani noclegami w supernovej. Ale temat nie dotyczy tej inwestycji :) wiec nie ma co więcej się o tym rozpisywać :) Jest jak jest ja ani Wy tego nie zmienicie. Czekamy co pokaże Matejek :)

GosiaP

Postautor: GosiaP » 29 sie 2018, 17:30

mi_ki2014 pisze:Pisząc, że supernova to porażka miałam na myśli, że te działki nie powinny być przeznaczone pod budownictwo mieszkaniowe. Po prostu nie pasuje mi to zarówno wizualnie, jak i mentalnie. Te tereny powinny być komercyjne. Miał tam być hotel. Nie lubię chaosu. Może jakieś korty, basen itp. Arena powinna być odslonięta. Zobaczycie jak to będzie beznadziejnie wyglądać jak zaraz Semaco wybuduje bloki po drugiej stronie areny. Tuz niedaleko Matejki. No ale jest to spadek po "wiosce olimpijskiej".
Bynajmniej nie chodzi mi o halas bo to jest sprawa tych ludzi którzy kupili tam mieszkania. Przypuszczam, że w większości pod wynajem krotkoterminowy wiec wlasciciel to ma w nosie. Ale patrzac na to, że większosci imprezowiczom szkoda 30 zl wydać na parking pod arena to i pewnie nie będą zainteresowani noclegami w supernovej. Ale temat nie dotyczy tej inwestycji :) wiec nie ma co więcej się o tym rozpisywać :) Jest jak jest ja ani Wy tego nie zmienicie. Czekamy co pokaże Matejek :)

Semaco ma budować po drugiej stronie? Obok Matejki? To sprawdzone info? Rozumiem, że chodzi o tą działkę 'ogrodzoną' folią.. Z tego co sprawdzałam kiedyś na obserwatorium to było tam pozwolenie na budowę biurowca ?? chyba jestem w tyle :roll:

mostio

Postautor: mostio » 04 wrz 2018, 15:07

Sprzedaż mieszkań ma ruszyć pod koniec tego tygodnia. Matejek chce się pojawić na targach w Chemobudowie z kompletem informacji.

mzam

Postautor: mzam » 05 wrz 2018, 14:33

Przez chwilę na stronie

wparkulotnikow.pl/oferta-zapowiedz

można było obejrzeć dostępne mieszkania.
Ceny 9k+

Edit. można nadal na
wparkulotnikow.pl/oferta

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”