A jest może ktoś na forum, kto przymierza się do zakupu tam mieszkania? Bo lokalizacja ma potencjał z jednej strony, czyli niedaleko centrum, przy linii tramwajowej, na najkrótszej drodze pomiędzy Nową Hutą a Krakowem. Jest blisko największy krakowski park, który zmienia się cały czas na lepsze, jest Tauron Arena (może mieć plusy, a może mieć minusy. Jeżeli chodzi o wady, to ruchliwa linia tramwajowa obok, a do tego jeszcze pętla, więc pewnie sporo by zależało od tego, na którą stronę miałoby się okna. Słabo też chyba po sąsiedzku z lokalami usługowymi, wiem, jest niedaleko Plaza, są jakieś sklepy na Meissnera, ale to też nie tak, żeby zejść po mleko do kawy na śniadanie. Jakie mają tu opinie osoby przymierzające się do zakupu mieszkania?
Jak wiem, czymś innym jest różnica pomiędzy zakupem mieszkania na wynajem, a zakupem mieszkania dla rodziny, w którym miałoby się mieszkać przez dłużysz czas. Dla jednych osób bliskość Tauron Areny może tu być plusem, dla innych nie. Podobnie skala wynajmu krótkoterminowego może mieć inne znaczenie dla rodziny, rodziców z dziećmi, niż dla kogoś, kto wynajmuje mieszkanie na kilka kilkudniowe pobyty.
W Parku Lotników Kraków - Matejek deweloper - opinie na forum o inwestycji
Re: W Parku Lotników Kraków - Matejek deweloper - opinie na forum o inwestycji
Zacznijmy od tego ze jak ktos ma dzieci to go nie stac na mieszkanie. No bo przeciez polacy nawet w najlepszych zawodach az tyle nie zarabiaja
ile tam zarobia 10 tys netto? Przy dzieciach liczac po 2000zl/mc na 1 osobe to na samo utrzymanie trzeba z 8000zl/mc. Zlobka nie ma wiec jedna osoba juz musi z pracy zrezygnowac albo nianke trzeba doliczyc.
Nie przesadzajmy. Glownie kupuja ludzie pod inwestycje i bezdzietne single
przy czym singlowi raczej nie przeszkadza ze mieszka z turystami. Ja tak mam ze wole airbnb i turystow przynajmniej nie mam sasiadow 

Ostatnio zmieniony 08 wrz 2018, 11:37 przez pozdro, łącznie zmieniany 2 razy.
Większość ludzi kupuje by mieć dla rodziny, a nie by samemu mieszkać, 2000 zl/os to niezły żart Ci wyszedł 
A inwestycja, przy cenie 10 tys / m2 to kpina, jak obok były budynki za 7 tys/m2.

A inwestycja, przy cenie 10 tys / m2 to kpina, jak obok były budynki za 7 tys/m2.
Czy ktoś się orientuje, dlaczego strona tej inwestycji od dłuższego czasu leży? Była opublikowana, podziałała z tydzień czy dwa i teraz pare tygodni trwają prace techniczne.
Robią nową - tamta służyła tylko jako otworzenie sprzedaży.
Nie można sprzedawać mieszkań za 10k za metr, stroną wykonaną za 300 pln.
Z tego co wiem, ceny pozostaną jednak na poziomie z otwarcia.
Mejlowo przesyłają ofertę, więc wystarczy do nich napisać.
Nie można sprzedawać mieszkań za 10k za metr, stroną wykonaną za 300 pln.
Z tego co wiem, ceny pozostaną jednak na poziomie z otwarcia.
Mejlowo przesyłają ofertę, więc wystarczy do nich napisać.
Dużo dziwnych rzeczy dzieje się w okolicy
Strona im pada parę dni przed ogłoszeniem oferty przez Dastę. Do tej pory jej nie odtworzyli. Toż to prawie miesiąc .... Nie wiadomo ile sprzedali mieszkań i ile jest zarezerwowanych. Wydaje mi się, że te ceny są nadmuchane do granic możliwości i łatwo im się te mieszkania nie sprzedadzą. Wawel Service do tej pory nie ogłosił inwestycji mimo że rezerwacje robili chyba jakoś na początku lipca.

Krach is comming.... :) A Wawel Service to gdzie buduje?
W Dasta-invest jest zarezerwowanych 81/177 mieszkań (same 2 i 4,5 pokojowe zeszły w jeden dzień), a cena podobna bo od 9200 wzwyż. A mieszkania w trochę gorszej lokalizacji, bo w blokowisku i w sumie dużo bliżej areny. Więc wydaje mi się, że dzięki cenom od Dasty, mieszkania w Matejku zejdą. Zgadzam się, że ceny nadmuchane - tylko czemu ludzie dalej kupują?
Na investmap są nowe wizualizacje od matejka - zdjęcie zrobione w parku:
investmap.pl/inwestycja/krakow-budynki-mieszkalne-ul-lema,10571.html#zdjecie399328
W Dasta-invest jest zarezerwowanych 81/177 mieszkań (same 2 i 4,5 pokojowe zeszły w jeden dzień), a cena podobna bo od 9200 wzwyż. A mieszkania w trochę gorszej lokalizacji, bo w blokowisku i w sumie dużo bliżej areny. Więc wydaje mi się, że dzięki cenom od Dasty, mieszkania w Matejku zejdą. Zgadzam się, że ceny nadmuchane - tylko czemu ludzie dalej kupują?
Na investmap są nowe wizualizacje od matejka - zdjęcie zrobione w parku:
investmap.pl/inwestycja/krakow-budynki-mieszkalne-ul-lema,10571.html#zdjecie399328
-
Wawel Service wybuduje dwa bloki między swoim pierwszym blokiem a Apartamentami Lema. Caba postawi dwa/trzy małe między Dasta a blokami które budował jako Miechowianka.
Stronka w końcu działa. Ale nie poszaleli przez ten czas ze sprzedażą.
Mają procentowo mniej więcej tyle samo sprzedanych co Dasta-invest na Dąbskiej.
Mało kto wrzuci tyle kasy, aby kupić takie mieszkanie na inwestycję, więc szaleństwa zakupów nie ma.
Poza tym im się nie spieszy, ze strony wynika, że finansują z własnych środków (zamknięty rachunek powierniczy).
Mało kto wrzuci tyle kasy, aby kupić takie mieszkanie na inwestycję, więc szaleństwa zakupów nie ma.
Poza tym im się nie spieszy, ze strony wynika, że finansują z własnych środków (zamknięty rachunek powierniczy).
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”