Nowy Przewóz 5.0 od Instal Kraków - opinie na forum
Re: Nowy Przewóz 5.0 od Instal Kraków - opinie na forum
mnie najbardziej ciekawi kwestia wyjazdu z osiedla, dalej bedzie jeszcze mysliwska 66, tutaj wprowadza sie wszyscy, czy tu nie bedzie ciasnawo, szczegolnie o 8 i 16?
Pewnie trochę się korkuje ale przynajmniej są dwie możliwości wyjazdu. Może wypowie się ktoś kto tam mieszka:)
Do <7k to raczej w tym momencie ciężko o cokolwiek
Z ciekawości kiedy mniej więcej robiłeś rezerw na wodnej w takich pieniądzach?
Do <7k to raczej w tym momencie ciężko o cokolwiek

-
Ja chętnie bym się przyjrzała jeśli ktoś ma mieszkanie lu rezerwacje na przewozie.. Aniterra81@gmail.com
Tak w sumie, to chyba jedyna inwestycja w Krakowie, w której można kupić mieszkanie z garażem za mniej niż 7k, tak blisko centrum...
Macie na oku coś tańszego i bliżej
?
Macie na oku coś tańszego i bliżej

-
Taniej nie znaczy lepiej.. zwłaszcza jak chcesz gdzieś mieszkać przez 30 lat.
To nie ma co się szczypać o 30 tysi.
Dla mnie cała okolica Przewóz to raczej na magazyn czy fabrykę, a nie do mieszkania z rodziną.
Ale co kto woli.
To nie ma co się szczypać o 30 tysi.
Dla mnie cała okolica Przewóz to raczej na magazyn czy fabrykę, a nie do mieszkania z rodziną.
Ale co kto woli.
no lokalizacja nie jest taka zla, coraz mniej firm/magazynow, a wiecej mieszkan, dosyc blisko do centrum, blisko na bagry (pieszo). Duzo szkol, przedszkoli, sklepow tez nawet sporo.
Mysle, ze malo kto kupuje teraz mieszkanie na 30 lat (jak pisales), chyba tylko kredytujacy sie prawie pod korek. Bardzije mysle ze mieszkanie kupuje sie na 5-15 lat, pozniej myslac o wymianie, najmie itp.
Mowisz 30 tysiecy? Watpie, odliczajac cene garazu ~30k, mieszkanie tu kosztuje za metr blisko 6k, a w okolicy jest juz blisko 8k + garaz, przy 50 metrach daje to oszczednosc rzedu 100 tysiecy zlotych
Mysle, ze malo kto kupuje teraz mieszkanie na 30 lat (jak pisales), chyba tylko kredytujacy sie prawie pod korek. Bardzije mysle ze mieszkanie kupuje sie na 5-15 lat, pozniej myslac o wymianie, najmie itp.
Mowisz 30 tysiecy? Watpie, odliczajac cene garazu ~30k, mieszkanie tu kosztuje za metr blisko 6k, a w okolicy jest juz blisko 8k + garaz, przy 50 metrach daje to oszczednosc rzedu 100 tysiecy zlotych
Cześć,
bardzo poważnie rozważam zakup mieszkania w inwestycji Nowy Przewóz 5.0. Założenie jest takie, że jest to mieszkanie dla mnie i mojej partnerki na ~5 lat, a później pomyślmy o czymś innym.
To co mnie skusiło na rozważenie tej inwestycji i tego konkretnego mieszkania:
- niewygórowana cena (~7k zł/m^2)
- garaż w cenie mieszkania
- ekspozycja wschód-zachód
- widok na Wawel/Wisłę/kopce
- okolica terenów zielonych (Bagry, Park Rzeczny, Wisła)
- Lidl/Biedronka/Spar
- 15 minut tramwajem do dworca
- 15 minut tramwajem na Kazimierz
- dobry dojazd do centrów biznesowych (Rondo Mogilskie, Zabłocie, Orange Office Park)
- ładny dziedziniec
- całkiem estetyczne elewacje
- odpowiedni rozkład mieszkania
Minusy tej inwestycji:
- armagedon parkingowy (ludzie z okolicznych inwestycji parkują, gdzie popadnie, utrudniając przejazd)
- niekameralność (dziewięć 10-piętrowych bloków)
- brak przewidzianych lokali usługowych (co za tym idzie brak Żabki czy jakiegoś innego podobnego sklepu)
- pojawiający się "smród płaszowski" (podobno raz na jakiś czas i nieuciążliwy)
- słabe oświetlenie dookoła osiedla
- średni standard wykończenia części wspólnych (coś za coś...)
- liczne magazyny, hale itp. w okolicy (mam nadzieję, że się to będzie zmieniać)
Czy macie może coś do dodania do tych plusów lub minusów?
bardzo poważnie rozważam zakup mieszkania w inwestycji Nowy Przewóz 5.0. Założenie jest takie, że jest to mieszkanie dla mnie i mojej partnerki na ~5 lat, a później pomyślmy o czymś innym.
To co mnie skusiło na rozważenie tej inwestycji i tego konkretnego mieszkania:
- niewygórowana cena (~7k zł/m^2)
- garaż w cenie mieszkania
- ekspozycja wschód-zachód
- widok na Wawel/Wisłę/kopce
- okolica terenów zielonych (Bagry, Park Rzeczny, Wisła)
- Lidl/Biedronka/Spar
- 15 minut tramwajem do dworca
- 15 minut tramwajem na Kazimierz
- dobry dojazd do centrów biznesowych (Rondo Mogilskie, Zabłocie, Orange Office Park)
- ładny dziedziniec
- całkiem estetyczne elewacje
- odpowiedni rozkład mieszkania
Minusy tej inwestycji:
- armagedon parkingowy (ludzie z okolicznych inwestycji parkują, gdzie popadnie, utrudniając przejazd)
- niekameralność (dziewięć 10-piętrowych bloków)
- brak przewidzianych lokali usługowych (co za tym idzie brak Żabki czy jakiegoś innego podobnego sklepu)
- pojawiający się "smród płaszowski" (podobno raz na jakiś czas i nieuciążliwy)
- słabe oświetlenie dookoła osiedla
- średni standard wykończenia części wspólnych (coś za coś...)
- liczne magazyny, hale itp. w okolicy (mam nadzieję, że się to będzie zmieniać)
Czy macie może coś do dodania do tych plusów lub minusów?
Na przeciwko G jest budynek do wyburzenia, ponoć mają być tam usługi 

owen1011 pisze:Na przeciwko G jest budynek do wyburzenia, ponoć mają być tam usługi
A o który budynek do wyburzenia chodzi, napiszesz albo jeszcze lepiej wrzucić jakieś zdjęcie? I skąd wiadomość, że będą tam lokale usługowe, jak będą one wyglądać i kto je buduje, może podzielisz się takimi informacjami na forum?

nie mam jak zrobic zdjecia teraz, ale na przeciwko G jest taki sypiacy sie budynek, widac go z balkonow, po drugiej stronie ulicy.
Wlascicielem terenu jest Instal, pytalem ich i mowlili, ze beda uslugi (raczej prawda, bo jak sprawdzilem na zagospodarowaniu terenu przez neta, to w tym miejscu sa planowane wlasnie tereny uslugowe (niemieszkalne)
Wlascicielem terenu jest Instal, pytalem ich i mowlili, ze beda uslugi (raczej prawda, bo jak sprawdzilem na zagospodarowaniu terenu przez neta, to w tym miejscu sa planowane wlasnie tereny uslugowe (niemieszkalne)
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”