Fredry 6 Kraków od Budimex - inwestycja mieszkaniowa (Bonarka) - forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
slomski007

Re: Fredry 6 Kraków od Budimex - inwestycja mieszkaniowa (Bonarka) - forum i opinie

Postautor: slomski007 » 16 gru 2018, 17:09

pozdro pisze:Bykem na fredry tam kiedys spaceram i akurat w tym miejscu to torow nie slychac bo sa gdzies tam kilka set metrow dalej za zabudowa, Turowicza, Trasa Lagiewnicja i Tischnera tez sa dalej i w zasadzie to jest to taka enklawa spokoju.

Wiadomo ze Lokum siesta lepsza lokalizacja (choc komunikacyjnie nie do konca), ale tam ceny sa teraz kolo 10 tys zl/m2 a nie po 7900zl/m2.

Co do wynajmu to w dlugiej perspektywie ceny troche wzrosna wiec docelowo bedzie mozna brac 50zl/m2. Kwestia zarobkow, cen mieszkan, raty kredytu itd.

co Ty bredzisz? 200 metrow do torow oraz 100m do głównej ulicy nie otoczone żadną zabudową to dla Ciebie enklawa spokoju oddalona setkami metrów skryta za zabudową?

Obrazek

lesnydzbanek

Re: Fredry 6 Kraków od Budimex - inwestycja mieszkaniowa (Bonarka) - forum i opinie

Postautor: lesnydzbanek » 16 gru 2018, 18:34

100 metrów od Turowicza ? Dla mnie na tym by się skończyła analiza tej inwestycji.

ardo

Postautor: ardo » 16 gru 2018, 19:24

Zaciekawiła mnie ta inwestycja, jestem też po 1 wizycie w biurze Budimexu. Zainteresowanie tą inwestycją jest najwyraźniej faktycznie całkiem spore, sądząc po ilości dzwoniących w biurze telefonów i oczekujących w kolejce.

Z ciekawostek, podobno głównym wykonawcą Fredry 6 ma być rzekomo firma "Leś". Handlowcy twierdzili, że budowali oni już coś w Krakowie. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z tą firmą (terminowość, jakość) i może podzielić się nim tutaj?
Można się odrobinę spodziewać, że jakieś nowe fakty na temat bezkolizyjnego z linią kolejową wyjazdu z ulicy Fredry, po tym weekendzie będą przekazywać handlowcy z biura, skoro ostatnie spotkanie miało miejsce 14 grudnia.

kokos

Postautor: kokos » 17 gru 2018, 10:22

@kokos Byłeś moze na spotkaniu, albo ma ktoś jakieś informacje?
Spotkanie w sprawie bezkolizyjnego z linią kolejową wyjazdu z ulicy Fredry
W dniu 14 grudnia 2018 r. (piątek) o godz. 18.00 w Szkole Podstawowej Nr 56 przy ul. Fredry odbędzie się spotkanie mieszkańców Łagiewnik z przedstawicielami Zarządu Dróg Miasta Krakowa.
Zgodnie z ustaleniami ze spotkania w dniu 12 października 2018 r. przedstawione zostaną prace studialne dotyczące bezkolizyjnego z linią kolejową wyjazdu z ulicy Fredry w ulicę ks. Tischnera.
Zapraszam na spotkanie.
Przewodniczący Dzielnicy IX Jan Stanisław Pietras

Nie byłem na spotkaniu, natomiast słyszałem, że zostały przedstawione 3 warianty przejścia/ przejazdu przez tory kolejowe z czego tylko jedno dopuszczało przejazd samochodów. Osoba, która przedstawiała owe koncepcje nie potrafiła udzielić odpowiedzi na żadne zadane pytanie.

iti

Postautor: iti » 18 gru 2018, 9:48

A jak się Wam podobają te bloki, które zamierza wybudować deweloper Budimex przy Fredry 6 w Krakowie, jeżeli chodzi o formę. Samo osiedle, podobno przez jego środek ma przebiegać jakaś droga pieszo / samochodowa - woonerf. Ma tam powstać jakaś ścieżka Fredry, cokolwiek to jest, ale zobaczymy, jak będzie wyglądało zagospodarowanie.

Obrazek
Wizualizacje - deweloper Budimex Nieruchomości

Ciekawe czy na elewacjach budynków znajdzie się faktycznie płytka elewacyjna, czy tak to tylko wygląda na wizualizacjach. Szkoda trochę, że takie elewacje mają być tylko od frontu budynków, a nie na całości osiedla. Są też balkony i loggie, plus za to, że jest wybór, bo jedno i drogie ma swoje zalety.

Obrazek
Wizualizacje - deweloper Budimex Nieruchomości

A nie wiecie, jak będzie tam z lokalami usługowymi, deweloper zaplanował jakieś, czy trzeba będzie chodzić do sklepów poza osiedlem?

lesnydzbanek

Postautor: lesnydzbanek » 18 gru 2018, 14:52

Wygląda to średnio. Same bloki odmalowane jak blokowisko na Kozłówku.

Patrząc na wygląd i lokalizację to niezbyt ciekawa sprawa.

ardo

Postautor: ardo » 18 gru 2018, 17:36

rado pisze:Budimex to duzy deweloper stac ich na szeptanke, bedzie tu troche takich postow jak ten Ardo (1 komentarz na forum) wskazujacych na to ze jest olbrzymie zainteresowanie i kolejki w biurze sprzedazy. Kupujcie teraz, zaraz nie bedzie... (wykorzystujacych psychologiczna zasade niedostepnosci)
I zachwalajacych inwestycje.
Ech, wspolczesny marketing...

Pozwolę sobie przypomnieć, że każdy z użytkowników zaczynał na forum i dorobek 1 posta szybko potrafi się przedawnić. Wątek ten ma służyć dyskusji na temat konkretnej inwestycji, a nie spekulacji o możliwych metodach marketingu szeptanego na forach.

kokos pisze:Nie byłem na spotkaniu, natomiast słyszałem, że zostały przedstawione 3 warianty przejścia/ przejazdu przez tory kolejowe z czego tylko jedno dopuszczało przejazd samochodów. Osoba, która przedstawiała owe koncepcje nie potrafiła udzielić odpowiedzi na żadne zadane pytanie.

Wracając do tematu, na Skyscrapercity w wątku nt. infrastruktury jeden z Użytkowników obecny na zebraniu podzielił się informacją o następujących opcjach:
- estakada wraz z kładka dla pieszych i rowerów,
- kładka dla pieszych,
- tunel dla pieszych.

Mieszkańcy obecni na zebraniu mieli opowiedzieć się za rozwiązaniem pierwszym, z zaznaczeniem aby po estakadzie mogły jeździć autobusy.
Kolejne spotkanie z mieszkańcami podobno za 3 miesiące i przedstawiony ma być projekt.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 gru 2018, 23:52

Ale tak szczerze jakby mial kupowac mieszkanie za 7900zl w Krakowie vs 6700zl w Warszawie na Ursusie czyli takim nowym wilanowie tylko bardziej dla imigrantow w drodze miedzy CPK a Rondem Daszynskiego. To chyva oczywiste ze wybralbym Ursus. Pewniejszy wynajem. Do warszawy garna cale masy imigrantow i sloikow. U nas tylji ludzie z korpo co po 3 latach pracy biora kredyt i kupuja wlasne mieszkanie.

Jyba

Postautor: Jyba » 25 lut 2019, 7:35

Udało sie komuś ugrać coś na negocjacjach ?
Biorę mieszkanie 46m +garaż j komórke i nic nie dali, próbowałem przez znajomości ale to samo. Coś komuś?

Boxo

Postautor: Boxo » 09 mar 2019, 12:39

Niech mocno się zastanowią osoby, które chcą kupić mieszkanie w blokach wybudowane przez Budimex. Kupiłem 4 mieszkania w swoim życiu, widziałem odebrane mieszkania znajomych od różnych deweloperów i takim badziewiem jak mieszkania Budmiexu, to nikt nie może się pochwalić. Kilka przykładów z mojego mieszkania wybudowanego przez Budimex:
- krzywy sufit (różnice 2,7cm na 1metr, sprawa wygrana przez Budimex, ponieważ powołali się na różne technologie wykonywania sufitu i sumując każdą z nich, mogą do 3cm wykonać krzywy sufit) MASAKRA!!!!!
- po odebraniu mieszkania, położeniu paneli zapadła się wylewka 1m x 1,5m (moja żona aż się popłakała bo już wiedzieliśmy, że się władowaliśmy w bagno). Pod wylewką znaleźliśmy śmieci, np opakowanie po fajkach.
- nowe budynki osiadają i oczywiście pęknięcia się zdarzają, ale w naszym mieszkaniu mamy dwa pęknięcia przez całą ścianę, które przechodzą na drugą stronę!! Tym jestem przerażony!! Jestem dopiero umówiony z fachowcem, żeby to sprawdził.
- ściany są bardzo słabo izolowane. Słychać co robią sąsiedzi, ale najgorsze są stropy, wykonane chyba z karton-gipsu. Bardzo słychać jak ktoś chodzi u góry, a jak traficie na biegające dziecko lub dużego psa, to gwarantuje wam, że nie będzie łatwo. Montowałem najlepsze korkowe podkłady pod panelami, ale niestety sąsiada z dołu też bardzo słyszę.
- powyżej 5 lub 6 piętra jest słabe cisnienie wody, szczególnie ciepłej. Już administracja potwierdziła, że Budimex zamontował za słabe pompy, ale zgodnie z normami(!). Na ciepłą wodę muszę czekać około 20sekund i najgorsze w tym wszystkim jest to, że po 5minutach znowu muszę czekać tyle na ciepłą wodę. Nie rozumiem dlaczego tak szybko się wychładza.
- materiały użyte do wykonania instalacji wodnej to największa taniocha, rurki PP poprowadzone po ścianach!!
- ogólnie zakup mieszkania uzależniłem od zakupu dużego, wygodnego miejsca parkingowego, które budimex dla mnie w godzinę znalazł. Niestety okazało się po wybudowaniu bloku, że miejsca przeznaczone jest dla osób niepełnosprawnych i nie mogę na nim mieć blokady(!!!!!!!!!!!!!!!). Z braku już sił do Budimexu, zgodziłem się na zamianę miejsca, które jest wąskie, bez chodnika, często parkujące samochody na ulicy uniemożliwiają wjazd do tego miejsca. Za miejsce zapłaciłem 25tyś i w ramach rekompensaty(bez wchodzenia w szczegóły, bo podpisałem klauzule poufności) dostałem w czymś rownowartość 400zł!!!!!!!!!
Inni deweloperzy nie są święci, również kręcą wały, ale gwarantuje wam, że nie spotka was tyle nieprzyjemności co z Budimexem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”