Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum
Re: Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum
Dokładnie, nic się nie da tam później wyszukać, robi się wiele tych samych tematów w wielu różnych wątkach.
Tylko ja mowie o koncie dla wspolnoty mieszkaniowej j calego osiedla. Co innego gadanie o sprawach wspolnoty i osiedla, a gadanie ogolnie o kupowaniu mieszkan. Na . jest latwiej pozyczyc wieratrke czy mlotek podczas remontu niz przez forum.
A czy ktoś wie dlaczego zniknęły ze sprzedaży budynki B1 i B2?
Jakis norweski fundusz emerytalny kupil budynki inwestycyjnie.
Na stronie internetowej pojawily się nowe mieszkania w ramach inwestycji w budynku A1, którego budowa rozpoczęła się już chyba jakiś czas temu natomiast pozostawał on pza ofertą. Ceny od okolo 9000 do 10600 za metr w przypadku najmniejszych mieszkan. Dziwię się tym którzy na takie ceny się godzą. 8000-8500 za metr w etapie uruchomionym w październiku można jeszcze zrozumieć patrząc na aktualną sytuację na rynku mieszkań, jednak tu już sporo przesadzili mimo że budynek będzie oczywiście oddany wcześniej niż etap 'B'.
Nie ma sie co dziwic najlepsza lokalizacja blisko na AGH, na stadion Wisly grajacej juz wkrotce w lidze mistrzow, blisko na Blonia. No i mieszkania na cito. Takie ceny obok na Mazowieckiej geo sprzedaje po 12 tys zl
Tylko przy tak wysokiej cenie nie lepiej kupić czegoś w starym budownictwie za 7k już fajnie wykończonego niż nowego za 10k + garaż + wykończenie?
pozdro pisze:Nie ma sie co dziwic najlepsza lokalizacja blisko na AGH, na stadion Wisly grajacej juz wkrotce w lidze mistrzow, blisko na Blonia. No i mieszkania na cito. Takie ceny obok na Mazowieckiej geo sprzedaje po 12 tys zl
Nie wiem w jakim świecie my teraz żyjemy. Ja mam to (nie)szczęście bycia krakusem od zawsze i dla mnie Wrocławska nigdy nie była "najlepsza"- co najwyżej przeciętna. Wręcz paradoksalnie zadupiasta z wybitnie kiepską komunikacją.
Pamiętam czasy studenckie, naście lat temu, jak na Wrocławską zawsze ciężko było dotrzeć, bo jeden/dwa autobusy i korek. Dom rodzinny mamy był na Odrowąża.
Szybkie przewinięcie do dziś i cóż... jest podobnie. Wrocławska jaka była taka jest. Przez mój pryzmat.
Ale czego się nie robi na wspaniałym rynku nieruchomości- okazuje się, że teraz to najlepsza lokalizacja bo "blisko" na AGH (sic!), "bliskość" stadionu, który regularnie utrudnia życie to atut. Nie wspominając, że z Wrocławskiej jest "blisko" na Błonia. No fakt, może bliżej niż na te Bieńczyckie. Że o doskonałym skomunikowaniu nie wspomnę. Czy ktoś próbował sobie wyobrazić co będzie, kiedy wszyscy mieszkańcy tych molochów zaczną się normalnie poruszać po mieście?
Że Pozdro wygaduje to, co wygaduje to jedno- ale że inni są skłonni w to wierzyć i za nowo powstałe blokowiska a'la Avia przy Wrocławskiej płacić 10 000/metr...
Ja jestem tylko ciekaw, jak to wszystko będzie wyglądać za parę lat. Bo to, co robicie teraz mądre nie jest.
Wiesz kazdy student architektury, politechniki krakowskiej, student agh, stomatologii poprostu marzy tu mieszkac. Jak ma wybrac inna lokalizacje woli wroclawska
Takie sa fakty. Nie przekonasz studenta AGH ze lepsze jest dojezdzanie z Grzegorzek czy Ruczaju niz 10 min spacery na AGH. Rowniez pracownicy Hi5ive i innych biurowcow w centrum docenia lojalizacje. Lepsze lokalizacje moze i sa ale sa w starych blokach. Zaniedlugo jak oddadza nowe estakady kolejowe to i miliony turystow docenia lokalizacje 10 min na lotnisko i 10 min na Kazimierz 

Nikt nie bierze na poważnie po przeczytaniu 3 jego postów 

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”