Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
lobz

Re: Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum

Postautor: lobz » 09 paź 2018, 13:32

Dokładnie, nic się nie da tam później wyszukać, robi się wiele tych samych tematów w wielu różnych wątkach.

pozdro

Postautor: pozdro » 10 paź 2018, 7:12

Tylko ja mowie o koncie dla wspolnoty mieszkaniowej j calego osiedla. Co innego gadanie o sprawach wspolnoty i osiedla, a gadanie ogolnie o kupowaniu mieszkan. Na . jest latwiej pozyczyc wieratrke czy mlotek podczas remontu niz przez forum.

annaa

Postautor: annaa » 02 gru 2018, 22:51

A czy ktoś wie dlaczego zniknęły ze sprzedaży budynki B1 i B2?

pozdro

Postautor: pozdro » 03 gru 2018, 6:54

Jakis norweski fundusz emerytalny kupil budynki inwestycyjnie.

GF327

Postautor: GF327 » 21 gru 2018, 14:05

Na stronie internetowej pojawily się nowe mieszkania w ramach inwestycji w budynku A1, którego budowa rozpoczęła się już chyba jakiś czas temu natomiast pozostawał on pza ofertą. Ceny od okolo 9000 do 10600 za metr w przypadku najmniejszych mieszkan. Dziwię się tym którzy na takie ceny się godzą. 8000-8500 za metr w etapie uruchomionym w październiku można jeszcze zrozumieć patrząc na aktualną sytuację na rynku mieszkań, jednak tu już sporo przesadzili mimo że budynek będzie oczywiście oddany wcześniej niż etap 'B'.

pozdro

Postautor: pozdro » 21 gru 2018, 23:09

Nie ma sie co dziwic najlepsza lokalizacja blisko na AGH, na stadion Wisly grajacej juz wkrotce w lidze mistrzow, blisko na Blonia. No i mieszkania na cito. Takie ceny obok na Mazowieckiej geo sprzedaje po 12 tys zl

krisak13

Postautor: krisak13 » 22 gru 2018, 9:28

Tylko przy tak wysokiej cenie nie lepiej kupić czegoś w starym budownictwie za 7k już fajnie wykończonego niż nowego za 10k + garaż + wykończenie?

mac_kow

Postautor: mac_kow » 22 gru 2018, 11:20

pozdro pisze:Nie ma sie co dziwic najlepsza lokalizacja blisko na AGH, na stadion Wisly grajacej juz wkrotce w lidze mistrzow, blisko na Blonia. No i mieszkania na cito. Takie ceny obok na Mazowieckiej geo sprzedaje po 12 tys zl

Nie wiem w jakim świecie my teraz żyjemy. Ja mam to (nie)szczęście bycia krakusem od zawsze i dla mnie Wrocławska nigdy nie była "najlepsza"- co najwyżej przeciętna. Wręcz paradoksalnie zadupiasta z wybitnie kiepską komunikacją.
Pamiętam czasy studenckie, naście lat temu, jak na Wrocławską zawsze ciężko było dotrzeć, bo jeden/dwa autobusy i korek. Dom rodzinny mamy był na Odrowąża.

Szybkie przewinięcie do dziś i cóż... jest podobnie. Wrocławska jaka była taka jest. Przez mój pryzmat.

Ale czego się nie robi na wspaniałym rynku nieruchomości- okazuje się, że teraz to najlepsza lokalizacja bo "blisko" na AGH (sic!), "bliskość" stadionu, który regularnie utrudnia życie to atut. Nie wspominając, że z Wrocławskiej jest "blisko" na Błonia. No fakt, może bliżej niż na te Bieńczyckie. Że o doskonałym skomunikowaniu nie wspomnę. Czy ktoś próbował sobie wyobrazić co będzie, kiedy wszyscy mieszkańcy tych molochów zaczną się normalnie poruszać po mieście?

Że Pozdro wygaduje to, co wygaduje to jedno- ale że inni są skłonni w to wierzyć i za nowo powstałe blokowiska a'la Avia przy Wrocławskiej płacić 10 000/metr...

Ja jestem tylko ciekaw, jak to wszystko będzie wyglądać za parę lat. Bo to, co robicie teraz mądre nie jest.

pozdro

Postautor: pozdro » 23 gru 2018, 9:53

Wiesz kazdy student architektury, politechniki krakowskiej, student agh, stomatologii poprostu marzy tu mieszkac. Jak ma wybrac inna lokalizacje woli wroclawska ;) Takie sa fakty. Nie przekonasz studenta AGH ze lepsze jest dojezdzanie z Grzegorzek czy Ruczaju niz 10 min spacery na AGH. Rowniez pracownicy Hi5ive i innych biurowcow w centrum docenia lojalizacje. Lepsze lokalizacje moze i sa ale sa w starych blokach. Zaniedlugo jak oddadza nowe estakady kolejowe to i miliony turystow docenia lokalizacje 10 min na lotnisko i 10 min na Kazimierz ;)

kwk

Postautor: kwk » 23 gru 2018, 10:59

Nikt nie bierze na poważnie po przeczytaniu 3 jego postów ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”