Udało mi się wpaść na chwilę ostatnio w okolice budowy Mogilska Tower i muszę przyznać, że Semaco robi tam niezłe postępy

Budynek jak na razie rośnie całkiem szybko, choć jak na razie to nie tyle w górę, ile w dół

Zdjęcia pokazują trzy poziomy garaży podziemnych pod tą inwestycją. Swoją drogą to nieźle pokazuje, jakie to są koszty, to zawsze mogłyby być kondygnacje naziemne... Do tego jeszcze dojdą koszty wentylowania tych pomieszczeń, stałego połączenia ze strażą pożarną itd. Ciekawe jak to wychodzi w przeliczeniu, na jedno takie miejsce postojowe, bo chyba tanio nie jest

Pewnie za jakiś czas, ktoś przechodząc obok tego budynku nie będzie miał pojęcia, co kryje on pod ziemią. Ciekawe jak tam jest z wodami gruntowymi (w końcu za torami płynie woda), i jak sobie z tym poradzą, czy technologia betonu wodoszczelnego zda tu odpowiedni egzamin. W takich garażach zawsze też trochę szkoda miejsca na drogowe ślimaki, jakaś winda nie byłaby tu lepsza

Przyszli sąsiedzi mają jakieś nowe informacje albo zdjęcia z budowy Mogilska Tower i mogliby się podzielić na forum, wszelkie opinie również mile widziane

Jak robiłem fotki, to akurat przejeżdżał pociąg (co też uwieczniłem), niestety było go jednak trochę słychać, zwłaszcza że był dosyć długi i towarowy, a takie tłuką się najbardziej. Pewnie będzie się do tego można łatwo przyzwyczaić, choć mam nadzieję, że od strony torów będą tam zamontowane okna o podwyższonych parametrach akustycznych - wiecie coś w tej sprawie

A przy okazji zrobiłem też kilka zdjęć, które pokazują, jak przebiega budowa inwestycji
Apartamenty Mogilska Kraków od Activ, więc gdyby ktoś był zainteresowany, to odsyłam do innego tematu

Wygląda na to, że nasz budynek rośnie jednak szybciej niż sąsiedni

Sami zobaczcie.