Inwestycja Hynka 64B Kraków - Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
alucarD

Re: Inwestycja Hynka 64B Kraków - Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny opinie i forum

Postautor: alucarD » 25 sie 2016, 6:44

iwan pisze:Rzeczywiście przechodząc przed osiedle Dywizjonu 303 (zdaje się, że administruje nim w większości SM Czyżyny) ma się wrażenie, że jest tam w miarę porządek i dba się o budynki.

Wracając do tematu :) O ile mi wiadomo, to całe osiedle Dywizjonu 303 i II Pułku Lotniczego jest administrowane przez Spółdzielnię (odpadają tylko nowe inwestycje jak Dasta czy Proins). Na czystość w budynkach i wokół nich jest kładziony duży nacisk. Inspektorzy nadzorujący pracę osób sprzątających często ich sprawdzają. Również jeśli są skargi na dozorców (niestety bardzo często złośliwe i nieprawdziwe), to nawet sam Prezes potrafi przyjść na inspekcję, czy rzeczywiście jest brudno. Jesienią liście zawsze są na bieżąco grabione, a w zimie chodniki odśnieżone :) Place zabaw też są zadbane i co jakiś czas modernizowane. W każdym bądź razie, pieniędzy ta spółdzielnia raczej nie marnuje ;)

Wojtek2018

Re: Inwestycja Hynka 64B Kraków - Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny opinie i forum

Postautor: Wojtek2018 » 23 paź 2016, 0:30

No z tym Prezesem to przesadziłeś. Raczej gościa nikt nie widział. Ale słyszałem od znajomych z bloku 64a że z tym blokiem 64b to mogą być problemy. Wymusili nielegalnie czy wyłudzili na lokatorach jakieś oświadczenie o dojeździe do 64b i teraz Ci chcą iść do sądu. Tam się zapowiada większa awantura. Więc może się inwestycja opóźnić, jak im cofną pozwolenie na budowę. Lepiej się w to nie ładować, no chyba że masz czas i chcesz w spółdzielni trzymać kasę na koncie.

megi2

Postautor: megi2 » 23 paź 2016, 15:11

Do megi i alucarD'a - gratuluję, bardzo się napracowaliście nad tą autoreklamą. :D :D :D

megi2

Postautor: megi2 » 23 paź 2016, 17:30

Do tej idealnej lokalizacji dodam jeszcze: świetny dojazd slalomami i widok na morze z trzech stron. :D :D :D

Wojtek2018

Postautor: Wojtek2018 » 24 paź 2016, 0:28

No Megi poszłaś po bandzie z tym morzem. Jest ledwie jezioro po burzy. Kiedyś nie mogłem się dostać do kumpla w 64a, bo wszystko zalało, a w garażach mieli 60 cm wody. Ciekawe jak zaleje te dwa poziomy parkingów w 64B, to nie trzeba będzie do Niemiec jeździć po powodziowe bryki. He. HE , mam nadzieję że nadziani z wypasionymi BMW będą kupować te miejscówki, bo swojaków z WISŁY szkoda by było.

ragar

Postautor: ragar » 24 paź 2016, 9:37

Z tymi garażami na dwóch poziomach, to nie jest tak, że obydwa będą pod ziemią, ma być chyba jeden na poziomie -1 i jeden na poziomie 0, czyli na parterze, co oczywiście nie znaczy, że nic tam nie może zostać zalane :) Niemniej ja żałuję, że nie ma lokali usługowych tam na parterze, jak choćby obok, w inwestycji Proinsu. To sprzyjałoby tworzeniu się w tym rejonie lokalnego centrum, które bez usług nie ma szans powstać :/

Inwestycja Spółdzielni Mieszkaniowej przy Hynka 64B jest dosyć przeciętna, pewnie ani lepsza, ani gorsza od tego, co buduje się w tej okolicy. Jedno jest pewne, ta okolica cały czas jest dogęszczana i tak prawdopodobnie będzie w najbliższych latach. Właściwie na całym terenie po dawnym lotnisku od Stella-Sawickiego po Marii Dąbrowskiej rosną nowe bloki i tak pewnie będzie do czasu, aż skończy się miejsce do zabudowy :)

alucarD

Postautor: alucarD » 27 paź 2016, 9:58

Wojtek2018 pisze:No z tym Prezesem to przesadziłeś. Raczej gościa nikt nie widział.

Moja zaprzyjaźniona sąsiadka była dozorczynią w kilku blokach administrowanych przez tą spółdzielnię, m.in. w zamieszkiwanym przeze mnie. Ona sama miała kłopoty przez kogoś "życzliwego", który pisał na nią ciągle skargi, że brudno i nieposprzątane. Po którejś tam z kolei skardze przyszła cała komisja ze spółdzielni na czele z Prezesem na kontrolę, jak sytuacja wygląda w rzeczywistości. Sam na własne oczy widziałem jak cała świta chodzi wokół budynku...

megi2

Postautor: megi2 » 29 paź 2016, 20:20

Dobra rada dla wszystkich, którzy już kupili lub planują zakup lokalu z tej inwestycji: poczytajcie umowy lub akty notarialne, czy nie macie wpisanych niedozwolonych klauzul, np. zgoda na trzyletnie powierzenie zarządzania i zarządu (okres gwarancji to tylko nieudolne mydlenie oczu), narzucenie daty i miejsca podpisania dokumentów, narzucenie notariusza itp. Z tego, co słyszałam, generuje to olbrzymie kłopoty związane z klasycznym konfliktem interesów - zwłaszcza wymuszenie zarządzania - nie myślcie, że ktoś będzie pilnował Waszych spraw za Was.

Wojtek2018

Postautor: Wojtek2018 » 30 paź 2016, 21:02

Megi2 , masz rację, coś jest na rzeczy. kumpel mówił mi, że zablokują im inwestycję, bo zaskarżą jakieś tam kwity związane z drogą. Napiszą pozew i tej inwestycji nie oddadzą, bo ludzie albo nie dojadą, albo będą najpierw dwie bramy przejeżdżać, a potem dojadą do swojego domu nie ogrodzonego. jakaś masakra z SM Czyżyny. już im zupełnie odbiło. Najpierw wyłudzenia, potem jakieś przekręty z pozwoleniem na budowę i aktem notarialnym. podobno mają mocne kwity na SM Czyżyny i notariusza :lol: . Pewnie z procesów nie wyjdą do 2030 roku. No ale co tam ważne żeby kasa się na koncie zgadała.

megi2

Postautor: megi2 » 03 lis 2016, 22:29

Do alucarD'a, czy po prostu Draculi: już odkryliście z żoną drogę do Indii, czyli którędy będziecie dojeżdżać do swojego apartamentu z widokiem na morze? :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”