A mnie zainteresował jeszcze jeden projekt powstający w okolicy Łagiewnik - to
inwestycja Chmielna Miastologia, czyli dewelopera, który już pojawił się wcześniej na tym forum i już nawet użytkownicy napisali o nim jakieś opinie

W ramach tego projektu ma powstać osiedle składające się z ośmiu niewielkich budynków, niezbyt wysokich, bowiem mających trzy piętra, choć niektóre mogą być wyższe. Zdaje się, że skala inwestycji nie jest duża, bowiem jet ona otoczona niezbyt wysoka zabudową taką, jak domy jednorodzinne itp. Jeśli chodzi o lokalizację, to mam wrażenie, że to gdzieś na granicy Łagiewnik i Kurdwanowa. Jeśli komuś odpowiadają takie okolice, to projekt który realizuje deweloper Miastologia powinien być interesujący

Nie jest stamtąd daleko do autostrady, czyli czwartej obwodnicy, a całkiem blisko znajduje się pętla tramwajowa na Kurdwanowie, czyli z transportem publicznym nie jest źle.

Jeśli chodzi o same budynki, to jak widać na niewielkiej wizualizacji pokazanej na zdjęciu powyżej, zapowiada się całkiem nieźle, mnie podobają się zwłaszcza wykończenia parteru klinkierem, czy innym przypominającym go materiałem. Takie połączenie jak tutaj prezentuje się całkiem atrakcyjnie, do tego nieźle prezentują się obszerne balkony i duże okna balkonowe, powinny one zapewniać sporo światła

Z drugiej strony zastanawiam się nad tym, czy bliki nie będą umieszczone zbyt blisko siebie, bo to, że zabudowa jest niska, to nie znaczy osiedle nie będzie zbyt ściśnięte... Jak myślicie, jak to się prezentuje w przypadku inwestycji Osiedle Przy Chmielnej dewelopera Miastologia