Łagiewnickie Wzgórze [Kraków - Łagiewniki] deweloper Fronton - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Tolat

Re: Łagiewnickie Wzgórze [Kraków - Łagiewniki] deweloper Fronton - opinie i forum

Postautor: Tolat » 16 mar 2019, 23:43

Hej
Skoro umowa z 7.03 to zakładam,że decyzje dostałeś wcześniej- gdy jeszcze nie bylo informacji o postępowaniu sądowym w KW. Ani wzmianki w umowie deweloperskiej.

Wiem,że w obecnej sytuacji banki odmawiają niestety.
Przynajmniej mBank, Ing, Pko i Santander...

jackuzzi

Re: Łagiewnickie Wzgórze [Kraków - Łagiewniki] deweloper Fronton - opinie i forum

Postautor: jackuzzi » 17 mar 2019, 12:17

Tolat pisze:Hej
Skoro umowa z 7.03 to zakładam,że decyzje dostałeś wcześniej- gdy jeszcze nie bylo informacji o postępowaniu sądowym w KW. Ani wzmianki w umowie deweloperskiej.

Wiem,że w obecnej sytuacji banki odmawiają niestety.
Przynajmniej mBank, Ing, Pko i Santander...

To fakt, dezycje wydawane były nieco wcześniej. Może przydałaby się po prostu pomoc obrotnego eksperta finansowego? Dopytywałem trochę odnośnie przedmiotu sporu i idzie faktycznie o nieszczęsny nadajnik, nie sadze jednak, żeby miałoby to mieć jakiś wpływ na prace budowlane.

jackuzzi

Postautor: jackuzzi » 17 mar 2019, 12:21

Damieen pisze:
jackuzzi pisze:Hej wszystkim,

witam serdecznie, to mój pierwszy post, a konto założyłem, bo jestem na finiszu negocjacji kupna na "Łagiewnickim Wzgórzu".

Mam taką wątpliwość, zastanawiam się dlaczego ludzie "rzucili się" na Fredry 6, a ŁW jest wciąż traktowane jakoś... po macoszemu?

Jakieś pomysły?

Cześć Jackuzzi,

Zastanawiam się nad kupnem mieskznia w tej inwestycji.

Ile udało ci się wynegocjować na m2?

z góry dziękujuę za odpowiedź.

Hej Damieen, wybacz tak pozna odpowiedz, niestety nie zaglądam regularnie.

Negocjacje były długie i niełatwe, szczegóły wolałbym obgadać. Zapraszam na priv.

Tolat

Postautor: Tolat » 17 mar 2019, 15:34

Owszem, tez myślę że nie ma to wpływu na budowę,ale niestety na kredyt juz tak.
Nawet obrotny doradca kredytowy nie podziała tu za wiele. Banki są zdalnia,że wpis musi zniknąć lub muszą dojść do ugody. Sprawa wydaje się blacha,ale wpis o toczacym się postępowaniu sądowym widnieje w kw. Trzeba odrobie dobrej woli,żeby się dogadać

A co do negocjacji ceny,to jeśli mogę poproszę też o informacje na priv.
P.s. też negocjowalam ale nie wiem jak wystartowac prywatna wiadomość.

Pozdrowienia

Piotrek_gw

Postautor: Piotrek_gw » 19 mar 2019, 11:11

Cześć,
jestem zainteresowany zakupem mieszkania w tej inwestycji zastanawiam sie tylko kiedy dojdzie do tej ugody i czy ten nieszczesny nadajnik trafi na dach któregoś z budynków czy też przeniosą go w inne miejsce? Może ktoś z Was ma jakieś nowe informacje na ten temat?

@jackuzzi oraz @Tolat jeżleli to nie problem byłbym wdzięczny za wskazówki przed spotkaniem z developerem (niestety nie mogę wysłać PW ale mogę podać np maila).

Ostka

Postautor: Ostka » 24 mar 2019, 11:26

Witam, mamy zarezerwowane mieszkanie w tej inwestycji.
Pytaliśmy odnosnie tego nadajnika w biurze, Pani powiedziala ze sprawa jest juz prawie zamknięta i ze nadajnik bedzie zamontowany na dachu szkoły, która jest niedaleko.
Szkoda ze nie mozna zobaczyć mieszkanie przed kupnem jak ono wyglada od środka, nie ma pozwolenia na wejście na płac budowy :?
Proszę o info jak wyglądają niegocjacje cenowe/ nie wiem od czego zacząć. Będę wdzięczna za pomoc

Tolat

Postautor: Tolat » 24 mar 2019, 20:37

Byłoby dobrze,gdyby sytuacja się rozwiązała,bo z tym ostrzeżeniem w KW nie ma szans na kredyt. A deklaracja umową deweloperska i czekanie niewiadomo do kiedy nie jest ok.
Negocjacje u mnie wyglądaly tak,że prezes zaproponował niewielką obniżkę i właśnie na tym negocjacje się zakończyly (poniżej 1%).

jackuzzi

Postautor: jackuzzi » 25 mar 2019, 10:32

Tolat pisze:Byłoby dobrze,gdyby sytuacja się rozwiązała,bo z tym ostrzeżeniem w KW nie ma szans na kredyt. A deklaracja umową deweloperska i czekanie niewiadomo do kiedy nie jest ok.
Negocjacje u mnie wyglądaly tak,że prezes zaproponował niewielką obniżkę i właśnie na tym negocjacje się zakończyly (poniżej 1%).

Trzeba było pociągnąć troszkę dalej w mailach z panią od sprzedaży. NIestety rzeczowe argumenty u prezesa się odbijają :(

Odnosnie negocjacji: wysłałem PW
Ostatnio zmieniony 25 mar 2019, 11:51 przez jackuzzi, łącznie zmieniany 1 raz.

jackuzzi

Postautor: jackuzzi » 25 mar 2019, 10:33

Ostka pisze:Witam, mamy zarezerwowane mieszkanie w tej inwestycji.
Pytaliśmy odnosnie tego nadajnika w biurze, Pani powiedziala ze sprawa jest juz prawie zamknięta i ze nadajnik bedzie zamontowany na dachu szkoły, która jest niedaleko.
Szkoda ze nie mozna zobaczyć mieszkanie przed kupnem jak ono wyglada od środka, nie ma pozwolenia na wejście na płac budowy :?
Proszę o info jak wyglądają niegocjacje cenowe/ nie wiem od czego zacząć. Będę wdzięczna za pomoc

Zależnie który budynek, warto skontakotwac sie z kierownikiem budoy, do jendego z budynków ponoć wpuszczają. Nam się nie udało jeszcze wejsc, bo budynek jest cały w rusztowaniach :)

Odnosnie negocjacji, wysłałem Ci PW.

Tolat

Postautor: Tolat » 16 kwie 2019, 13:09

Cześć,
Czy coś wiadomo w sprawie masztu?
Ostatnio duzo się dzieje na inwestycji, sądzę że budowa zakończeny się przed czasem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”