Domy Osiedle Sąsiedzkie Kraków / Węgrzce - opinie na forum
Re: Domy Osiedle Sąsiedzkie Kraków / Węgrzce - opinie na forum
A gdzie jest garaż ?? Przynajmniej w bloku jest plus taki że można sobie kupić miejsce postojowe w garażu podziemnym. A tu deweloper buduje osiedle domów i nawet nie potrafi po jednym garażu dla każdego domku zapewnić.
koko123 pisze:A gdzie jest garaż ?? Przynajmniej w bloku jest plus taki że można sobie kupić miejsce postojowe w garażu podziemnym. A tu deweloper buduje osiedle domów i nawet nie potrafi po jednym garażu dla każdego domku zapewnić.
tam na wizualizacji masz ze przy kazdym domu jest taki plac pod auto
Re: Osiedle Sąsiedzkie - Dom Węgrzce
kasik pisze:Zdecydowanie za blisko przyszłej obwodnicy, szkoda bo projekty bardzo interesujące.
Uważam że 400m to dobra odległość żeby nie przeszkadzała a jednocześnie była plusem. Rozumiem, że jakby nie było żadnych zabudowań między inwestycją a obwodnicą to by było słychać. Również mieszkałem wcześniej 300m od takiej drogi i nie słyszałem nic. Ale to dopiero za 5 lat.
Druga rzecz Kasik, ciężko jest kupić mieszkanie 80m2 w cenie tego domu. Za m2 musiałbym dać 6500zł.
@pawlo13
Według strony dewelopera, wszystkie domy o pow. użytkowej 115m2 zostały już sprzedane. Zostały 3 mniejsze o pow. 105m2. Każdy kupował dziurę w ziemi, więc domy sprzedają się bardzo dobrze.
@koko123
Zamiast garażu jest wiata, którą możesz zabudować z trzech stron aby nadal była wiatą. I nie musisz już dopłacać od 30 do 50 tys, jak za "miejsce postojowe" w garażu podziemnym w bloku.
Oczywiście każdemu przeszkadza coś innego. Mi na przykład przelatujące tam samoloty. Ale niestety, nie ma idealnego miejsca i z niektórymi rzeczami trzeba się pogodzić bo inaczej będziemy szukać domu czy mieszkania 3 i więcej lat.
Re: Osiedle Sąsiedzkie - Dom Węgrzce
doggy9 pisze:kasik pisze:Zdecydowanie za blisko przyszłej obwodnicy, szkoda bo projekty bardzo interesujące.
Uważam że 400m to dobra odległość żeby nie przeszkadzała a jednocześnie była plusem. Rozumiem, że jakby nie było żadnych zabudowań między inwestycją a obwodnicą to by było słychać. Również mieszkałem wcześniej 300m od takiej drogi i nie słyszałem nic. Ale to dopiero za 5 lat.
Niby za 5 lat ale domu nie kupuje się na 5 lat.
Trochę loteria bo jak będzie huk to nawet takiego domu nie sprzedasz a żyć w ciągłym hałasie jest ciężko.
Co do hałasu ja będę obstawiać że będzie to słychać.
Inaczej jest np w mieście gdzie inne odgłosy zagłuszają trochę taki hałas.
Przykładem może być okolica np ul.Cechowej czy Łużyckiej( odległość 500m-1km).Tu słychać np Nowosądecką bardziej niż obwodnicę.
Jednak w przypadku tej inwestycji jest bardziej jak na wsi, jest cicho i każdy taki dodatkowy jest słyszalny 10xbardziej.
Ponadto dookoła są niemal same pola uprawne.Będzie się niosło jestem tego pewna.
Ale każdy zrobi jak uważa.
Jest wiele inwestycji w Krakowie niemal pod samymi ekranami autostrady i ludzie żyją.Widocznie nie przeszkadza im hałas i spaliny.
-
Też oglądałam tą inwestycję . Dla mnie osobiście fatalne jest to że inwestycja znajduje się przy torach kolejowych. Dom wolnostojący na 3 arowej działce? Tam w ogóle nie będzie miejsca Na bliźniaka już za mało a co dopiero na osobny dom. Brak garażu to też kiepsko. Domki przeraźliwie małe. Gdzie będziecie trzymać opony zimowe czy rowery?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”