Inwestycja Wrocławska 79 Kraków - Caba deweloper - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kwk

Re: Inwestycja Wrocławska 79 Kraków - Caba deweloper - opinie i forum

Postautor: kwk » 07 kwie 2019, 14:10

A ile klatki zajmują, to dopiero strata miejsca za które "nikt" nie płaci. A możnaby drabinę pionową przecież.

pozdro

Postautor: pozdro » 07 kwie 2019, 16:38

Mieszkam w pobliżu i raczej, jeszcze nikt nie odebrał mieszkań. Wnioskuję, że wieczorami budynek jest zamknięty na 4 spusty (brama wjazdowa) i nie świeci się w oknach. Czyli nikt nie zaczął jeszcze wykańczać. Obserwacja z tego tygodnia. Chyba w piątek tamtędy przechodziłem.

elmagneto

Postautor: elmagneto » 07 kwie 2019, 17:43

Jak działa taki podnośnik? Czy wjazd/ wyjazd musi być synchronizowany czy hydraulika jakoś umożliwia niezależne parkowania samochodów z dołu i góry?

Palfick

Postautor: Palfick » 13 kwie 2019, 19:00

Witam,
Odbiór będzie w najbliższym czasie. Kupiłem mieszkanie niedawno z umowa cesji na 9pietrze z miejscem na górnej platformie. Platformy są zaprojektowane tak, nie trzeba opuszczać miejsca poniżej żeby wyjechać z Górnego poziomu. Jest to rodzaj windy, która się przywołuje. Szczerze mówiąc w tej okolicy zwykły parking to minimum 50-60tys wiec za 32tys, nie jest złe mimo niestandardowego rozwiązania. Wykończenia części wspólnych rzeczywiście nie powalają na kolana, ale jako mieszkanie w mieście, gdzie i tak w tygodniu większość czasu spędzam w pracy a weekendy na wsi nie przeszkadza. Zreszta miejsce i cena były bardzo atrakcyjne w porównaniu choćby z 5 dzielnica

elmagneto

Postautor: elmagneto » 13 kwie 2019, 19:22

Szukałem w necie filmików z działania tego systemu, chyba chodzi o takie platformy youtu.be/JGgXJOp9l2c
Działanie jest oparte nie na hydraulice, a na układzie śrubowym, ciekawi mnie:

1. Czy do danego mieszkania jest sztywnie przypisane miejsce (górne lub dolne) czy parkowanie na pokładzie górnym (jak zakładam lepszym) odbywa się na zasadzie kto pierwszy ten lepszy?
2. Jaka jest trwałość tych urządzeń?
3. Jak będą się sprawować zimą kiedy na podnośnikach będzie się topić breja pośniegowa z solą?
4. Czy opłaty za utrzymanie tego typu miejsc parkingowych są odpowiednio droższe i kto je konserwuje oraz naprawia?

Anbella

Postautor: Anbella » 13 kwie 2019, 20:23

PALFICK, dasz znać jakie mieszkanko kupiłeś i za ile?

pozdro

Postautor: pozdro » 13 kwie 2019, 21:12

Blok wyszedł całkiem spoko jak na mój gust. Wydaje mi się, że obok w Nowej 5 dzielnicy nie robili platform tylko normalne miejsca postojowe bo tam mają 2 kondygnacje parkingów podziemnych. Ceny nie były jakieś zawrotne tych miejsc, ale może więcej do ceny m2 mieszkania doliczyli.
Z tą Wrocławską 79 to mi się tylko mało podoba ta brama wjazdowa i to grodzenie. W sensie front taki mało reprezentacyjny, tak bokiem ten budynek do ulicy. Bardziej mi się podobają opcje typu Kijowska, NY Residence czy choćby Tętnowski. No, ale pewnie taka polityka dewelopera. :D
Ta winda wydaje się całkiem spoko, jak to jest tak, że się auto poniżej chowa te 1.5m pod posadzkę to nie ma opcji, że ktoś przyblokuje wyjazd. :roll:
To może być nawet tańsze w utrzymaniu. Ciekawe jak opłaty wyjdą za takie miejsce postojowe piętrowe w sensie jak normalnie 60zł to tu np. 30zł/mc czynszu?

elmagneto

Postautor: elmagneto » 13 kwie 2019, 21:25

Obawiam się, że trzeba doliczyć koszt utrzymania w należytej kondycji tego urządzenia, chyba różowo nie będzie. Ja za tradycyjne miejsce postojowe w powstającym obecnie Domu Przy Źródle płaciłem 50.000 zł. Tam jest parking dwupoziomowy i zmieściło się tyle miejsc ile lokali.

Palfick

Postautor: Palfick » 13 kwie 2019, 21:35

Miejsca nie są przypisane. Ostatnio deweloper puścił info ze ktoś chce zamienić dolna platformę na górna wiec można dalej zmieniać. Zezwolenie na użytkowanie już jest, jak nie będzie poślizgu przez święta i weekend majowy to mam zacząć remont już w pierwszym tyg maja. Cena wyszła 7500/m za 40m2. I już jest gotowe do odbioru wiec rewelacja. Szukam od bardzo dawna, po drodze zrezygnowałem z mieszkania na Stawowa Residence, po zastanowieniu się jednak te zamknięte osiedla poza miastemo nie przemawiają do mnie.

pozdro

Postautor: pozdro » 14 kwie 2019, 8:09

7500zl to nawet ok cena jak za 9 pietro. Wczesniejsze etapy Nowej 5 Dzielnicy byly chyba w podobnej cenie, choc pewnie na nizszych pietrach. Tu zaleta jest zapewne lepszy widok. Bo jednak nic juz budynku nie zasloni. Z takich wad to jest tam potencjalnie w MPZP wpisana rozbudowa skrzyzowania i drugi tunel pod torami. Wiec nie wiem czy to potencjalnie by nie zwiekszylo halasu. Ja tam jestem przeciwko tej rozbudowie bo by wykosili wszystkie drzewa w okolicy skrzyzowania. No ale nasi radni to maja rozne glupie pomysly ktore w te MPZP wpisuja.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”