Malownicze Tarasy Kraków (Risto Deweloper) ul. Gustawa Morcinka - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
dzin-dzinn

Re: Malownicze Tarasy Kraków (Risto Deweloper) ul. Gustawa Morcinka - opinie na forum

Postautor: dzin-dzinn » 15 maja 2019, 8:52

Blondi pisze:Co ile jezdza ewentualne autobusy?

Co 30 minut 422 i co 30 minut 122 ale tak ze się zazębiają wiec tak jakby co 15 minut. Mówię o godzinach 5-17 bo potem to różnie.

dzin-dzinn

Re: Malownicze Tarasy Kraków (Risto Deweloper) ul. Gustawa Morcinka - opinie na forum

Postautor: dzin-dzinn » 15 maja 2019, 8:55

Cruelakron pisze:Sprawdz w par 32. U mnie jest czarno na bialym że w akcie notarialnym obejmującym umowę ustanowienia odrębnej własności przedmiotowego lokalu mieszkalnego oraz umowie przeniesienia własności dokonają podziału do korzystania z nieruchomości wspólnej (quoad usum) w ten sposób, że ... przysługiwać będzie prawo do: -----------------------------------------------------
                  1) wyłącznego korzystania z miejsca postojowego oznaczonego numerem roboczym x znajdującego się w przyziemiu budynku nr Y, które to miejsce postojowe zostało zaznaczone na załączniku nr 4 do niniejszej umowy.-------------------------------------------

tak ale prawnik twierdzi ze dzięki ty m pełnomocnictwa moga to dowolnie zmieniac i nigdzie nie ma ze to moja własnosc tylko ze tak jakby wykupuje mozliwosc uzytkowania

Blondi

Postautor: Blondi » 15 maja 2019, 10:57

Dziękuję serdecznie za rozkład i numery autobusów :)
Jeśli chodzi o miejsca garażowe i postojowe to chyba tak sie standardowo wpisuje, że to jest prawo do wyłącznego użytkowania, a nie prawo własności.

Co do odwiedzających to chyba, można zostawić auta na ulicy. Ja się cieszę, że te dodatkowe miejsca można było dokupić i że nie kosztują tyle, co na Avi :)
Pozdrawiam wszystkich i proszę o fotki :)

dzin-dzinn

Postautor: dzin-dzinn » 15 maja 2019, 13:42

AHA to wsumei mnie uspokoiłaś.
No pierwsze co zrobiłam to przejechałam się autobusem którędy jeździ i ile bo córka będzie do szkoły dojeżdżać wiec to był ważny argument.
No my mieliśmy tez brać drugie miejsce ale ostatecznie zostajemy tylko na tym podziemnym.Może potem zostaną to się dokupi.Bardziej baliśmy się gdyż teren niewielki gdzie auto ma stanąć gościa bo raczej nie wyobrażam sobie przy drodze szusowej po której jeżdzą tez i wariaci (widziałam jakie tam prędkości niektórzy rozwijają).Liczę tez ze w przyszłości powstana przy tej drodze chodniki chociaz do przystanku.

dzin-dzinn

Postautor: dzin-dzinn » 15 maja 2019, 14:26

Zarządzać będzie firma: Piotr Wójcik Administracja i Zarządzanie Nieruchomościami
Czy ktoś coś wie na ich temat.W internecie pustki.

ania50ole

Postautor: ania50ole » 16 maja 2019, 10:19

Gdy rozmawiałam z p. Renata z biura sprzedaży to mówiła, że spokojnie goście będą mogli zostawić samochód przed klatką, lub przy ogrodzeniu , ile w tym prawdy nie wiem, bo na każde pytanie co chwile jest inna odpowiedź ;)

ania50ole

Postautor: ania50ole » 17 maja 2019, 17:26

Podpisywał ktoś w ostatnich dniach, akt u notariusz ?

Mam pytanie odnośnie tych transz płatności, jak to jest ustalane, u notariusza, czy są odgórnie narzucone? Bo we wzorze umowy sa jakies stare daty dotyczące jeszcze tego, jak się buduje inwestycja, a te etapy juz dawno są przecież

Cruelakron

Postautor: Cruelakron » 17 maja 2019, 18:36

ania50ole pisze:Podpisywał ktoś w ostatnich dniach, akt u notariusz ?

Mam pytanie odnośnie tych transz płatności, jak to jest ustalane, u notariusza, czy są odgórnie narzucone? Bo we wzorze umowy sa jakies stare daty dotyczące jeszcze tego, jak się buduje inwestycja, a te etapy juz dawno są przecież

Tak. Dzisiaj podpisywalismy.
Odnosnie transz to jest na miejscu doprecyzowane z uwzglednieniem czasu potrzebnego na decyzje kredytowa oraz harmonogramu budowy

dzin-dzinn

Postautor: dzin-dzinn » 17 maja 2019, 21:07

My mamy podpisywać w poniedziałek ale wstepnie wiem ze u notariusza doprecyzujemy to co juz ustalilismy z deweloperem.
Bardziej martwia mnie tw koszty utrzymania nieruchomości..gdzie nie pytam na nowych osiedlach koszt zarzadu 1.7 lub 1.9 u nas az 3 zl.i oplaty wg licznikow....a znajomi maja odgorniw podane tzw zaliczki..duzo niewiadomych plus fundusz remontowy nie znanej wysokości....dużo nie wiadomych

Cruelakron

Postautor: Cruelakron » 17 maja 2019, 21:44

dzin-dzinn pisze:duzo niewiadomych plus fundusz remontowy nie znanej wysokości....dużo nie wiadomych

Zarządcę można zmienić jak już się zawiąże wspólnota mieszkaniowa. Ale faktycznie, któż to wie ile sumarycznie przyjdzie nam płacić, bo oprócz utrzymania obejścia jeszcze przecież ogrzewanie i światło części wspólnych, a może ochrona, monitoring itd. Odnośnie zaliczek na wodę, to tak musi być, bo to wynika z ustawy, ale pocieszające jest to, że potem i tak będzie wyrównanie, więc sumarycznie płaci się za faktyczne zużycie.

Odnośnie miejsc na zewnątrz, to podobno jest już lista rezerwowa osób oczekujących, więc lepiej się decydować od razu, zwłaszcza, że w zasadzie na tym elemencie idzie coś utargować, na mieszkaniu - słabo.

pozdrawiam przyszłych Sąsiadów ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”