Bronowickie Ogrody Etap III

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
prawymc

Re: Bronowickie Ogrody Etap III

Postautor: prawymc » 14 gru 2018, 7:40

zainteresowana pisze:Witam forumowiczów i mam nadzieję szczęśliwych mieszkańców BO
Zarówno jeden wątek jak i drugi umarł, a ja jestem bardzo ciekawa jak potoczyły się losy... Niedługo sama będę finalizować zakup mieszkania i odbiór, dlatego pojawia się masa wątpliwości, a wręcz jestem przerażona tym co przeczytałam. Jeśli ktoś to jeszcze czyta i chciałby się podzielić refleksjami na temat odbioru mieszkania to byłabym wdzięczna. Czy deweloper wykonał naprawę usterek w terminie? Zakładam, że nie, więc ile czasu mu to zajęło? Jak poważne były to usterki? Czy macie jakieś rady/ostrzeżenia dla przyszłej sąsiadki? :)

nie ma żadnych terminów, nikt Ci nic nie poprawi, będziesz tylko traktowany/traktowana jak idiota, natręt w biurze sprzedaży, odbieraj wykańczaj i sikaj na budowlańców, bo oni nie nadają się nawet do tarcia chrzanu

prawymc

Postautor: prawymc » 14 gru 2018, 7:45

sydbaret pisze:Bardzo trudny kontakt z deweloperem, brak profesjonalizmu, częste podawanie sprzecznych informacji a nawet cwaniactwo.
Wymaganie od klienta by ten stosował się do zapisów umowy przedwstępnej a sami nie wywiązują się ze swoich obowiązków.

Drążyłem temat okien - klient może odnieść wrażenie, że deweloper wstawia w mieszkaniach okna niższej jakości (te których nikt normalny by nie zakupił w sklepie) lub sam je zdewastował podczas prac... Nawet sami sprzedawcy się wkopali - podając sprzeczne informacje na temat okien i dowód na to, że podają nieprawdę.

Architekt, którym tak chwali się deweloper niestety nie popisał się - osiedle wygląda dobrze jedynie z zewnątrz natomiast w środku mieszkańcowi nie będzie już tak miło : np. słynne wnęki w ścianie na klamkę drzwi by te mogły się całkowicie otworzyć (?!), niezbyt przemyślane otwory drzwiowe, komuś wstawiono okna (chyba 2 mieszkania ?) niezgodne z przepisami budowlanymi (?!) ciekawe kto wydał pozwolenie na użytkowanie budynku ? Okno które nie może się całkowicie otworzyć - kolejne mistrzostwo projektanta.

Inne wydaje mi się typowe problemy : brak kątów, uszkodzone szyby i stolarka okienna, krzywe ściany, instalacja elektryczna wystająca spod tynku, inny wymiar miejsca postojowego niż w momencie sprzedaży.
Tynk, porównując do 3 innych mieszkań od 3 różnych deweloperów, mógłby być lepszy.
Brak ogrodzenia od sąsiadującego osiedla - inaczej niż deklarowali sprzedawcy.
Bloki z sąsiadującego osiedla są zbyt blisko i mogą być przytłaczające dla kogoś kto mieszka na parterze.

Podczas odbioru unikają wpisywania zauważonych przez kupującego usterek - należy pamiętać, że mają obowiązek wpisać WSZYSTKO a następnie ustosunkować się do tego na piśmie. Tylko czy odpowiedzą w wymaganym terminie ?
Koniecznie dobrze jest

Niekorzystna dla kupującego umowa ostateczna, nawet ich notariusz twierdzi, że jest OK - gdybym jeszcze raz podpisywał umowę to u innego notariusza. Gorąco polecam to rozważyć a nawet zatrudnić prawnika do zweryfikowania umowy - koszt niewielki a warto.

Z każdym sprzedawcą mieszkań trzeba niestety powalczyć ale tutaj odnoszę wrażenie jest wyjątkowo trudno - mając porównanie z innymi, obecnie mieszkam gdzie indziej bo na mieszkanie w BO nie mogłem się niestety doczekać ;-)

Ostatnio kupowałem rower w salonie - z reklamacją nie było problemu, prawie noszono mnie na rękach ;) Kupując mieszkanie w BO za gruba kasę, przy stwierdzeniu usterek czy innych niezgodności jest się traktowanym przez sprzedawców w sposób całkowicie odmienny...
a może sprzedawcy kompletnie nie znają się na swojej pracy ? takie wnioski także można wyciągnąć.

Potwierdzam, wydajesz masę pieniędzy, chcesz swoje idealne mieszkanie a biuro sprzedaży i deweloper traktują Cię jak intruza! ludzie to świnie, to jest najlepszy przykład, uważajcie na siebie. wystarczy popatrzeć na to że osiedle miało być zamknięte, a nagle okazuje się że jest jedna droga do 2 osiedli, generalnie jak powstanie wspólnota to chyba jedyna droga to kosztowny długotrwały proces przeciwko deweloperowi

S Sprzątający K17

Postautor: S Sprzątający K17 » 02 lip 2019, 12:04

Witam,
pisze w trochę innym temacie. Z końcem miesiąca czerwca skończyliśmy pracę na państwa osiedlu. Zajmowaliśmy się utrzymaniem porządku. Dziękujemy za współpracę. Zostawiam kontakt serwis@k-17.pl tel 791977790 mail serwis@k-17.pl

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”