Osiedle Przy Mogilskiej Kraków od LCCorp / Develia deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
yyeeoo

Re: Osiedle Przy Mogilskiej Kraków od LCCorp deweloper - opinie na forum

Postautor: yyeeoo » 10 lip 2019, 23:54

pozdro pisze:A co się niby dzieje na Wrocławskiej? Ja tam nie widzę żeby się coś niezwykłego działo. Dla mnie bardzo fajna okolica. Choć ja się głównie południkowo poruszam. Do centrum to albo Mlynowka, albo pociągiem. Nie zauważyłem żeby było coś nie zwykłego. On może jedynie od maja wzmocnili kursowanie pociągów bo się remont kończy i są już co 20 min. Pewnie za rok będą co 10 min. A potem nowe przystanki i ogólnie jeszcze lepsza komunikacja. :D

koleo.pl/rozklad-pkp/krakow-lobzow/krakow-glowny/10-07-2019_20:00/all/all

Bilety tez w fajnej cenie 4 zł normalny tam i z powrotem na 2h z reguły wystarcza coś załatwić.

Odwieź sobie rano dzieciaki do szkoły z Wrocławskiej.
Znajomy kupił mieszkanie obok, nie w 5 Dzielnicy i do dziś wkurwia się każdego dnia, jak mu przyjdzie stamtąd wyjeżdzać.
Wrocławska to obecnie komunikacyjny armagedon i tak jest, czy tego chcesz czy nie.

Ty masz w ogóle rodzinę facet, czy piszemy z 18 latkiem ,który chuja generalnie wie o życiu ?

pozdro

Postautor: pozdro » 12 lip 2019, 6:37

Jakies nonsensy piszesz tu sa 3 szkoly po drugiej stronie Wroclawskiej nie wiem gdzie ty masz to dziecko wozic tonie jest ruczaj. Tutaj ludzie z calego Krakowa przywoza dzieci do tych szkol bo to jedne z lepszych. Przy mlynowce sa kolejne prywtane miedzynarodowe podstawowki. Ludzie odprowadzjaa dzieciaki na piechote lub hulajnoga/rowerem. Do centrum ostatnio jechalem 5 min skm. Dziewczyna jezdzi 130 na codzien bo ja rano parcuje i rzadko wychodze to jakos w 15 min z przesiadka jest pod Cracovia. Po poludniu wraca sobie na piechote bo duzo przyjemniej. Wroclawska to bardzo dobre miejsce do mieszkania. A auta to moim zdaniem za szybko tutaj zapierniczaja i powinno byc Tempo 30 zrobione bo tylko za duzo halasu robia i zagrozenie na przejsciach dla pieszych. Jak tak dalej pojdzie to ja bym z checia postulowal o zrobienie sygnalizacji na przejsciach pod Urzedem Marszalkowksim zeby wlasnie bylo lepiej dzieciakom dojsc do Szkol. Bo piartow w samochodach nie brakuje co jada duzo szybciej niz 30km/h. Nie wiem gdzie im sie tak spieszy. Jak Krakow ma tylko 15km max odleglosci wiec przy 30km/h mozna w 30min pokonac autem.

Wrzucam jeszcze mapke szkół podstawowych żeby było wiadome o czym mówimy. W Krowodrzy do szkoły chodzi się na piechotę/rowerem/hulajnogą.

Obrazek

pozdro

Postautor: pozdro » 12 lip 2019, 9:54

Tutaj można sobie sprawdzić odległość do Rynku Głównego na piechotę.

Obrazek

Dojazd rowerem między stacjami Wavelo po całkiem przyjemnej trasie
Obrazek

Dojazd transportem zbiorowym do Zabłocia (Kraków Gł. 2 razy krócej, Hala Targowa/Kazimierz będzie jakieś 2/3 tego czasu) Tu są też zapasy czasu 4min postój na KRK GŁ. oraz ograniczenia prędkości w czasie remontu. Choć docelowo pewnie i tak zostanie z 10 min na Zabłocie. Natomiast samo to że człowiek jedzie wygodnym pociągiem, a nie zapchanym tramwajem to robi poważną różnicę.
Obrazek

Na Rondo Mogilskie jest dalej, ale też bez tragedii. Przy czym wybrałem przyjemniejszą trasę z pominięciem Nowego Kleparza. Bo akurat tego miejsca unikam z sukcesem jako najbadziej za NOx-owanego w Krakowie.

Obrazek
Obrazek

Tereny rekreacyjne Błonia, Park Jordana, Kopiec Kościuszki, Las Wolski, Dolina Rudawy, stosunkowo blisko i na piechotę można atakować i rowerem. Jak zbudują kładkę na Salwatorze to i na Park Skałki Twardowskiego czy Zakrzówek będzie blisko. Bagry lub Kopiec Kraka to natomiast łatwy dojazd SKM 10min. Przy Mogislkiej mamy jedynie Park Lotników i ewentualnie płytę lotniska (która jest systematycznie zabudowywana) Nad Wisłę podobna odległość.

Ceny mieszkań od 8.9-10tys. zł. Czyli całkiem porównywalne. No i standard budynków to nieporównanie. Ja bym za Mogilską tyle nie dał. Co innego te inwestycje Activa on były przynajmniej standardem lepsze.

painkar

Postautor: painkar » 13 lip 2019, 10:55

Na stronie lc corp jest napisane: " Podwyższony standard deweloperski gwarantuje najwyższą jakość wykończenia, wykorzystanie nowoczesnych rozwiązań i dobrych produktów."
Czyli moze nie bedzie tak tandetnie w srodku, ale na zewnatrz dla mnie tragedia, tak jak to kiedys napisales blok z lat 90tych.
Patrze jedynie na ten blok tylko pod wzgledem inwestycyjnym.
Do N5D nie jestem przekonana . Wolalabym Tetnowskiego na Lea albo Grzegórzki.

pozdro

Postautor: pozdro » 13 lip 2019, 11:10

Na Mogilskiej tam to np. spoko jest Mogilska Tower II. Choć nie wiem czy coś tam zostało. Art City też nie było głupie. :D
Wiesz ja mam ten problem, że nie przepadam za jazdą tramwajami czy autobusami. Dlatego o ile Lea pewnie będzie spoko i lokalizacyjnie to jednak słaba komunikacja miejska tam jest. No i raczej cenowo nie będzie konkurencyjne tylko bardziej 12 tys zł/m2 vs 9 tys zł na N5D. Dla mnie zaletą N5D jest to że w zasadzie jest pod nosem przystanek SKM. To, że można wszędzie gdzie potrzebne jechać pociągiem, a nie tramwajem czy autobusem to jest naprawdę spora zaleta. Z takich inwestycji z potencjałem to ja widzę, jeszcze Angel Green przy prądnickiej. Tam jest Szybki Tramwaj. Jest potencjał na budowę w okolicy 2 przystanków SKM przy Kraków Prądnicka i Kraków Żabiniec (więc już w ogóle mega super transportowo) Dodatkowo wydaje się cicha spokojna okolica, blisko do centrum rowerkiem z dobrą trasą rowerową. Tylko deweloper też raczej z tych droższych co budował Angel Wawel czy Angel City na pawiej. Więc raczej cenowo nie będzie konkurencyjnie. Fajna opcja to też jest Zabłocie, tylko tam już chyba nic sensownego człowiek nie znajdzie. Wiślane Tarasy też ujdą ale cena i kwestia komunikacyjna. Ważne żeby też te pociągi SKM były co 10 min. Wydaje mi się że tylko linia Katowice - Tarnów taką częstotliwość jest w stanie zapewnić w perspektywie 2 lat po zakończeniu estakad. Bo tu będą pociągi Wieliczka Lotnisko - Kraków Airport co 20 min, do tego pociągi Kraków - Katowice, Kraków - Oświęcim. Pewnie jakieś przyśpieszone osobówki typu Rzeszów - Rybnik. może trochę SKA 3 skróconych do Trzebini. Więc myślę, że tam pociągi mogą być nawet co 5 min w szczycie.

rainbownail

Postautor: rainbownail » 14 lip 2019, 18:32

Czy ktoś, kto zrezygnował z rezerwacji i przegląda forum, mógłby się wypowiedzieć jakie przesłanki zadecydowały o takiej decyzji? :)

painkar

Postautor: painkar » 15 lip 2019, 12:49

rainbownail pisze:Czy ktoś, kto zrezygnował z rezerwacji i przegląda forum, mógłby się wypowiedzieć jakie przesłanki zadecydowały o takiej decyzji? :)

Ja kupuję. Cena jest ok jak na ta okolice . Popatrz jak szybko ceny winduja . Bedzie tylko drożej niestety.Wejdz na strone i zobacz jakie nowe wizualizacje wprowadzili. Lepiej to wyglada .. i jak do tej pory zastanawialam sie to teraz jestem pewna. Juz to nie wygląda jak blok z PRL.

pozdro

Postautor: pozdro » 15 lip 2019, 15:19

Drożej tylko to już nie bedzie. Już jest drogo. Ceny nie spadną jakoś masakratycznie. Ale opowiadanie, że będzie drożej to bzdury. Po 7500zł/m2 jeszcze pełno fajnych mieszkan będzie w dużo lepszych miejscach/ no może porównywalnych że nia ma sensu przepłacać. Popatrz na Hiszpanie czy tam jakoś diametralnie wzrosły ceny? Skończyły się potencjały wzrostu młodzi wykształceni z wielkich miast, u nas też się skończą w 2025-2028 jak będą roczniki niżu demograficznego kończyć studia co teraz mają po 350 tys a nie 700 tys jak dawniej. No chyba, że sie masowo z ukrainkami i portugalczykami nasze panny i panowie zaczną żenić. ale na to nie liczmy. :D

Anbella

Postautor: Anbella » 15 lip 2019, 18:19

Pozdro proszę o konkretne linki do fajnych 3 pokojowych mieszkań w fajnych inwestycjach w fajnej lokalizacji za 7500.fredry i zlocien się nie liczą, kliny też.

painkar

Postautor: painkar » 15 lip 2019, 18:51

Anbella pisze:Pozdro proszę o konkretne linki do fajnych 3 pokojowych mieszkań w fajnych inwestycjach w fajnej lokalizacji za 7500.fredry i zlocien się nie liczą, kliny też.

Jak to jakie :lol: N5D . Z tym ze chyba teraz mniej niz 8500 to tam nie znajdziesz .
Ceny beda szly w gore przez jakis czas moze nie tak drastycznie jak do tej pory ale zejsc nie zejda. Coraz mniej dzialek do zabudowym a miasto nie wydaje tyle zgod na budowe jak do tej pory. W duzej mierze wina tez nas - kupujacych, bo niewiadomo jak wysoka cene deweloper zarzuci na mieszkaniu to one i tak zejda. 8-)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”