Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
dobrytraf

Re: Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Postautor: dobrytraf » 22 lip 2019, 12:43

Mts197x pisze:
dobrytraf pisze:W piątek byliśmy na spotkaniu w biurze Atal i MPEC jest naniesiony w każdym z budynków na rzucie, mówią, że jest już wszystko dograne.

Ale powiedzieli co jest dograne konkretnie? Bo w czwartek wysłałem do nich maila z zapytaniem jak to jest z tym MPEC...bo na klinach jeszcze nie ma, oni pierwsze oddania w ciągu roku a MPEC w PLANACH na lata 2019-2025. Jak zawsze odpisywali tego samego dnia tak na to zapytanie brak odpowiedzi póki co.

W piątek będziemy wiedzieć więcej, ewentualnie można przydzwonić, bo generalnie teraz mają gorący okres i masę spotkań, przepraszały jakby na bieżąco nie odpisywały. Dodatkowo chyba jedna z specjalistek była ostatnie dni w pracy, także chyba skład się im okroi.

dobrytraf

Postautor: dobrytraf » 22 lip 2019, 12:47

bono19 pisze:
Mts197x pisze:
Nimitz pisze:A czy ktoś orientuje się jaka będzie szerokość miejsca postojowego podziemnego?

Przy zakupie podane miałem tylko ile m2...na pytanie jaka mniej więcej długość/szerokość otrzymałem odpowiedź "standardowe wymiary takie jak teraz obowiązują"

Od 2018 już tylko 2,5x5 przy czym wg mnie ważniejsze samo położenie miejsca (czy jest przestrzeń między sąsiadem, filar, ściana?).

Przy okazji - z tego co widzę, we wszystkich inwestycjach zastosują portfenetry. Podpowie ktoś, bo w stanradzie inwestycji tego nie znalazłem, a na wizualizacjach nie widać jednoznacznie - okana bez balkonu/loggi będą otwierane z balustradą czy połówki? I jaki stndard - trójwarstwowe? Jaki max. współczynnik przenikania ciepła?

Otrzymaliśmy informacje iż okna bez balkonu są zabezpieczone zewnętrzną balustradą, są trójwarstwowe i otwierają się z poprzeczką tj. przy otwarciu połówek nie pozostaje podparcie na środku, gdyż jest wmontowane w jedno z połówek.

Nimitz

Postautor: Nimitz » 22 lip 2019, 16:23

dobrytraf pisze:
bono19 pisze:
Mts197x pisze:Przy zakupie podane miałem tylko ile m2...na pytanie jaka mniej więcej długość/szerokość otrzymałem odpowiedź "standardowe wymiary takie jak teraz obowiązują"

Od 2018 już tylko 2,5x5 przy czym wg mnie ważniejsze samo położenie miejsca (czy jest przestrzeń między sąsiadem, filar, ściana?).

Przy okazji - z tego co widzę, we wszystkich inwestycjach zastosują portfenetry. Podpowie ktoś, bo w stanradzie inwestycji tego nie znalazłem, a na wizualizacjach nie widać jednoznacznie - okana bez balkonu/loggi będą otwierane z balustradą czy połówki? I jaki stndard - trójwarstwowe? Jaki max. współczynnik przenikania ciepła?

Otrzymaliśmy informacje iż okna bez balkonu są zabezpieczone zewnętrzną balustradą, są trójwarstwowe i otwierają się z poprzeczką tj. przy otwarciu połówek nie pozostaje podparcie na środku, gdyż jest wmontowane w jedno z połówek.

Mówili mi tak samo. Wszystkie okna są otwierane, a te podwójne właśnie z poprzeczką schowaną i oczywiście z balkonem francuskim te okna, które nie wychodzą na balkon. Także można wietrzyć mieszkanie do woli :P

jazzy444

Nowa szkoła na Klinach przy Bartla / w jakiej lokalizacji - os. Zacisze od Atal

Postautor: jazzy444 » 23 lip 2019, 15:30

Czy ktos wie w ktorym dokladnie miejscu piwstanie nowa szkola na Bartla?

Nimitz

Re: Nowa szkoła na Klinach przy Bartla / w jakiej lokalizacji - os. Zacisze od Atal

Postautor: Nimitz » 23 lip 2019, 21:28

jazzy444 pisze:Czy ktos wie w ktorym dokladnie miejscu piwstanie nowa szkola na Bartla?

Między Kościołem a pętlą.

Miejsca podziemne mają mieć 2,5 m szerokości.

lexicoon

Postautor: lexicoon » 23 lip 2019, 21:58

Nimitz pisze:
jazzy444 pisze:Czy ktos wie w ktorym dokladnie miejscu piwstanie nowa szkola na Bartla?

W każdym etapie 2,5m ?

Nimitz

Postautor: Nimitz » 24 lip 2019, 16:24

lexicoon pisze:
Nimitz pisze:

W każdym etapie 2,5m ?

Wiem o III.

adamreal

Postautor: adamreal » 28 lip 2019, 16:17

Czy nikt z was nie poruszał kwestii hałasu z obwodnicy, czy po prostu już przywykliście? Byłem w piątek wieczór na klinach, więc miło posłuchać szum samochodów z owbodnicy bez ani jednego ekranu akustycznego.

Dodatkowo w piątek wieczorem nie ma gdzie zaparkować, bo przecież całe osiedle na zaciszu jest parkingiem zapelnionym - cudownie mieszkać na parkingu z betonu, prawda?

Alex6688

Postautor: Alex6688 » 28 lip 2019, 16:59

Byłem tam i z drogi dobiega tylko cichy szum, w mieszkaniu nie będzie słyszalny. Drugi argument w ogóle bez sensu, przecież większość osób ma wykupione miejsce w garażu, nie wiedzę problemu. Idź trolluj gdzie indziej.

adamreal

Postautor: adamreal » 29 lip 2019, 10:48

Cichy szum? Może byłeś tam w sobotę wieczorem - wtedy to mógłby być cichy szum.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”