Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mts197x

Re: Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Postautor: Mts197x » 24 wrz 2019, 18:14

Alex6688 pisze:
Krakus44 pisze:
aga_93 pisze:Hej, razem z narzeczonym zdecydowaliśmy się na kupno mieszkania w inwestycji Kliny Zacisze (etap 3). Czy ktoś się mniej więcej orientuje lub ma jakieś wiadomości o dostawcy internetu, telewizji w tamtych rejonach?

Ja na miejscu mlodej pary pytalbym raczej o dobre lozko i urzadzenie sypialni zamiast o internet i tv.... :lol: Dzieci z tego chyba nie bendzie... ;)

Tak na powaznie, to pytałem o to i niestety, nie będzie tam w najbliższym czasie telewizji oraz Internetu. Podłączenie instalacji planowane jest około 2025 roku. Pozostaje vhs

No to chyba teraz Ty zartujesz? Bo jakoś nie wyobrażam sobie tego....czyli pozostają operatorzy typu cyfrowy Polsat LTE+ antena (talerz) na balkonie.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 24 wrz 2019, 21:22

Alex6688 pisze:Tak na powaznie, to pytałem o to i niestety, nie będzie tam w najbliższym czasie telewizji oraz Internetu. Podłączenie instalacji planowane jest około 2025 roku. Pozostaje vhs

... to kolejna cegiełka do wytłumaczenia, skąd ceny akurat tam są takie a nie inne. Cena kompletnej zadupiastości.
Atal twierdzi w opisie standardu, że pełna instalacja będzie dostępna a UPC wypluwa dostępne usługi przy ul. Małysiaka, ale pewnie rzeczywistość będzie inna.

matkow

Postautor: matkow » 24 wrz 2019, 23:12

Alex6688 pisze:Podłączenie instalacji planowane jest około 2025 roku

Czyli jednak jest "potencjał" w tej lokalizacji. Zwracam honor :D

Coolio123

Postautor: Coolio123 » 25 wrz 2019, 14:22

No pewnie że wkręcają, wcześniej w postach pisali o Toya, ale nie wiem czy to dotyczyło Atala czy Proinsu. Zresztą jak MPEC jest to i na pewno jakiś światłowód będzie. Wydaje mi się, że piszą tak ludzie co tam nie byli nigdy, ale celowo "trolują" ;)

Radarinio30

Postautor: Radarinio30 » 25 wrz 2019, 14:40

Nie chce mi się wierzyć że bloki obok nie mają dostępu do Internetu czy telewizji, tak jak ktoś wcześniej pisał na forum, jest kilku operatorów którzy będą tam działać.

wacekdagama

Postautor: wacekdagama » 26 wrz 2019, 19:00

Czy ktoś zdecydował się na zamianę podstawowych drzwi wejściowych na te lepsze/droższe? Dopłata 1500 do klasy rc4

Nimitz

Postautor: Nimitz » 27 wrz 2019, 17:44

Przecież w Proinsie, który jest oddalony o kilkanaście metrów od Atal I jest internet od TOYA. To co nie będzie Internetu w Atalu? Tutaj nie rozumiecie tego, że dewelopera ma obowiązek zrobić światłowód na osiedlu, a to jaki operator się podłączy to już nie kwestia dewelopera. Jednak sądzę, że skoro TOYA jest tuż obok, to pociągnie instalację dalej i nie odpuści sobie tylu klientów. UPC pewnie też będzie chciało tam wejść, ale na razie jest w Proinsie TOYA. Z tym, że Atal mówił, że jest mu obojętne kto będzie operatorem, a zdaje się, że w Proinsie TOYA była "narzucona".

Co do talerzy satelitarnych to chyba też nie, bo będzie antena zbiorcza na bloku, więc podpinasz dekoder do gniazda w ścianie i do prądu i powinno działać.

Nimitz

Postautor: Nimitz » 30 wrz 2019, 17:37

Dzwoniłem do Atal w tej sprawie. Dostałem informację, że z Atalem już kontaktowały się TOYA, UPC, Orange i inni dostawcy. Atal udostępnia studnię teletechniczną na granicy działki i do niej podłączają się operatorzy. Wątpię by operatorzy od razu nie przystąpili do montowania swoich urządzeń skoro Atal Kliny to kilkaset mieszkań, więc jest spory kawałek tortu do opanowania. Atal ponadto powiedział mi, że infrastruktura teletechniczna jest na ukończeniu. Zresztą od kilku lat jest obowiązek, by deweloperzy do każdej inwestycji (mieszkania) podciągali światłowód. Zatem ta data 2025 nie wiem skąd i komu się wzięła.

dobrytraf

Postautor: dobrytraf » 01 paź 2019, 13:51

Ktoś tu pięknie strollował - zero merytorycznej wypowiedzi.
Będzie pełne podpięcie do tv i internetu, także te daty 2025 to tylko wprowadzanie dezinformacji. Kolega obok w proinsie ma TOYĘ ze względu na wyłączność, którą objęli tę inwestycje. W Atalu będzie wolny rynek dla dostawców.

Nowy

Postautor: Nowy » 02 paź 2019, 12:10

No chyba nikt w to nie uwierzył, zdaje się, że nie da się dzisiaj zgodnie z prawem wybudować budynku mieszkalnego, zwłaszcza wielorodzinnego, który miałby nie posiadać dostępu do internetu. Podobnie, instalacja do odbioru telewizji naziemnej i satelitarnej z anten zbiorczych, także ma się znajdować w budynkach - bardzo dobre rozwiązanie swoją drogą, dzięki któremu z elewacji nowych budynków poznikały anteny satelitarne :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”