Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Tomekk

Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum

Postautor: Tomekk » 08 paź 2019, 17:43

Jak tam idzie budowa? Deweloper BRYKSY nie przypomniał sobie może, że czas na nowe ceny i zrobi klientów w wałek i je podniesie? tak jak zrobił to na SaskaBLU?!!! Dla niewtajemniczonych na Saskiej dla tych co mieli rezerwacje nagle wyskoczył nowy cennik i PODNOSZĄ ceny 25 % !!!

Dmsfr

Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum

Postautor: Dmsfr » 08 lis 2019, 20:42

Tym,którzy mieli rezerwacje ceny nie podwyższyli, ale w momencie rozpoczęcia budowy skończyły się ceny promocyjne i ceny bardzo skończyły zwłaszcza mniejszych mieszkań do 40 m...obecnie 9200zl/m

platinium

Postautor: platinium » 19 sty 2020, 11:34

Co sądzicie o mieszkaniu z taraso-ogródkiem na wschodnią stronę:

Obrazek
Obrazek

Jest po 8k/m2. Martwi mnie fakt że to wschodnia strona i okna tylko na jedną stronę. Myślicie że w mieszkaniu będzie wystarczająco jasno?

Co do inwestycji - obowiązkowy zakup miejsca postojowego za 37 000zł.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 sty 2020, 11:44

Mysle ze powinno byc ok, po drugiej stronie mas budynek nie wiem w jakim kolorze tynk jak jasny (to odbija swiatlo padajace od poludnia i zachodu. Wiec bedziesz mial osietlenie swiatlem odbitym. Paradoksalnie lepiej bo nie nagrzewa tak mieszkania a jest tez jasno. Wszystko kwestia sprawdzenja katow odbicia promieni.
Choc w sumie szara elewacja jest dosc slabym rozwiazaniem bo bedzie pochlaniac swiatlo zamiast odbijac. Wiec ciezko powiedziec

platinium

Postautor: platinium » 19 sty 2020, 12:00

Dzięki @pozdro za odpowiedź.

slawek

Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina - opinie i forum

Postautor: slawek » 03 lip 2020, 13:02

Budynek już stoi, robota idzie sprawnie, ciekawe kiedy ponowne otwarcie Biedronki, która się tam wcześniej znajdowała.

Obrazek

Widać, że wyższe kondygnacje budynku są stawiane z pustaka ceramicznego, generalnie chyba całkiem niezły materiał budowlany.

Obrazek

Widać też część budynku przeznaczoną na usługi.

Obrazek

Miejsce też nie jest złe, z części mieszkań może być niezły widok na Kraków, bo blok powstaje na górze. Obok jest boisko, więc pewne tern teren nie zostanie zabudowany,

Wtajemniczony

Postautor: Wtajemniczony » 06 lip 2020, 0:47

Czy może Bryksy informowały coś o planach zabudowy działki, na ktorej aktualne znajduje się plac zabaw?
Ma tam powstać budynek 4,5 piętrowy, czyli 4 kondygnacje standard mieszkania, a na ostatnim dwa apartamenty z tarasami.
Wiem, że ceny miały być zbliżone do domosfery, ale to było w okolicach marca. Teraz, to nie wiem czy inwestor nwestycje ogłosi w tym roku, czy może poczekają do przyszłego jak korona zluzuje?
Będę wdzięczny za info.

platinium

Postautor: platinium » 06 lip 2020, 9:08

Rzeczywiście, prezentuje się bardzo fajnie. Aż żałuję że się nie zdecyduwałem pół roku - miałem rezerwację na jedno z mieszkań.

@wtajemniczony, czy nowa inwestycja to oficjalna informacja? Będzie realizowana również przez Bryksy?

bor

Postautor: bor » 06 lip 2020, 11:38

Wtajemniczony pisze:Czy może Bryksy informowały coś o planach zabudowy działki, na ktorej aktualne znajduje się plac zabaw?
Ma tam powstać budynek 4,5 piętrowy, czyli 4 kondygnacje standard mieszkania, a na ostatnim dwa apartamenty z tarasami.
Wiem, że ceny miały być zbliżone do domosfery, ale to było w okolicach marca. Teraz, to nie wiem czy inwestor nwestycje ogłosi w tym roku, czy może poczekają do przyszłego jak korona zluzuje?
Będę wdzięczny za info.

Mowa o którym placu zabaw? Z lewej strony Bohomolca (Smoczy Skwer), czy z prawej strony Domosfery (plac zabaw obok parkingu)?
Skąd info? i kto jest inwestorem?

Wtajemniczony

Postautor: Wtajemniczony » 06 lip 2020, 15:55

Ten przy parkingu przy ul. Kniaźnina. Inwestor, to raczej nie Bryksy.
Tam miał być blok jeszcze w okresie PRL, ale nie powstał. Działka była wywłaszczona pod ten blok, a ze powstał plac, to byli właściciele wystąpili o zwrot nieruchomości. Jakoś w 2018 było postępowanie administracyjne, sąsiadkę z 33 przesłuchiwali, i zapadła decyzja o zwrocie działki bo bloku nie ma, a jest plac. GMK się jeszcze coś powoływał do NSA, ale to spadło z wokandy w 2019 jakoś w marcu. Że było kilkunastu spadkobierców, to deweloper, to od nich wykupił.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”