Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Postautor: pozdro » 12 paź 2019, 7:39

Ja jak kupowalem to po tygodniu na etapie dziury w ziemi dostalem umowe deweloperska. To nie jest tak ze deweloper musi jak najwiecej umow miec zebranych zeby zaciagac kolejne kredyty w bankach na kolejne inwestycje? Ale nie ma co plakac w sumie to chyba teraz sie oferta poprawila i w lepszych miejscach w podobnych cenach mzona cos znalesc

Mar G

Postautor: Mar G » 12 paź 2019, 9:09

Proces swiadczy o developerze. Atal czy Echo maja jasne regulacje. Po rezerwacji twardej Akt do 30 dni.
Przy tej okazji zawsze zastanawiam sie nad relacjami notariusz- developer. Przeciez tych kilka wybranych kancelarii ma takie zniwa przy tych umowach...

Mafim

Postautor: Mafim » 13 paź 2019, 21:21

Ja też zarezerwowałem mieszkanie, a następnie zmieniono mi cenę mieszkania po kilku miesiącach. Proszę o kontakt na priv osoby w podobnej sytuacji.

fanfar

Postautor: fanfar » 14 paź 2019, 7:52

mac_kow pisze:
fanfar pisze:Argumenty typu "jednopostowcy" brzmią trochę jak "ja jestem najmądrzejszy bo mam np 50 lat a Ty na pewno nie masz racji nie znasz się bo masz np 30 lat". W takim momencie rozmowę należy zakończyć.

Biedny deweloper faktycznie :lol: pokazując środkowy palec klientom :evil:

Widzisz jakbyś trzymał się swoich "przykazań" to też byś tak skończył. Umowa była "na raczej krótki czas" bo 1 termin podpisania umów deweloperskich "poszkodowany" deweloper obiecywał na maj 2019 roku.

Gdzie tam. Chodzi wyłącznie o to, że nagle "budzicie się" na forum, żeby odkrywczo napisać cokolwiek o "oszustwie", a bujaliście w obłokach z umową rezerwacyjną przez rok.
Właśnie w tym rzecz; kwestia konkretów i definicji. Żadne oszustwo nie nastąpiło.
Co najwyżej lekko wątpliwe moralnie zachowanie, ale na dynamicznym rynku to niestety i zrozumiałe i uzasadnione.

Jak napisał Fifak- bujaliście się pół roku / rok bez umów deweloperskich i spodziewaliście się utrzymania cen z przed roku?
Deweloper musiałby być ostatnim frajerem, żeby pójść na taki układ. Na jego miejscu zrobilibyście dokładnie to samo.

Powtórzę, do znudzenia- porządny deweloper gwarantuje umowy deweloperskie / jest do nich gotów w momencie startu sprzedaży. I wtedy problem przestaje istnieć- dla obydwu stron. A jeśli jest inaczej, to trzeba być świadomym ryzyka.

Widzę że swoje teorie opierasz na domysłach, nie znasz wszystkich faktów i szczegółów "bujania się przez rok z umowami" :P . Niech tak pozostanie, a zainteresowani znają temat i to wystarczy.

fanfar

Postautor: fanfar » 14 paź 2019, 7:53

Mar G pisze:Proces swiadczy o developerze. Atal czy Echo maja jasne regulacje. Po rezerwacji twardej Akt do 30 dni.
Przy tej okazji zawsze zastanawiam sie nad relacjami notariusz- developer. Przeciez tych kilka wybranych kancelarii ma takie zniwa przy tych umowach...

Bryksy nie jest ogórkowym deweloperem który buduje od wczoraj

LinaSWE

Postautor: LinaSWE » 14 paź 2019, 13:14

fanfar pisze:
Mar G pisze:Proces swiadczy o developerze. Atal czy Echo maja jasne regulacje. Po rezerwacji twardej Akt do 30 dni.

Bryksy nie jest ogórkowym deweloperem który buduje od wczoraj

Jednak sytuacja wskazuje na to, że jest ogórkowym deweloperem. No chyba że osoby z umowami rezerwacyjnymi są ogórami i nie chcieli podpisywać umów deweloperskich które wciskał im na siłę deweloper, to cofam, Bryksy to porządna firma.

womo

Postautor: womo » 14 paź 2019, 14:24

Obecnie jest taki popyt na mieszkania że jak widać deweloper się nie przejmuje klientami, na jego miejsce zaraz moze wskoczyć następny
Womo

fanfar

Postautor: fanfar » 14 paź 2019, 16:49

LinaSWE pisze:
Jednak sytuacja wskazuje na to, że jest ogórkowym deweloperem. No chyba że osoby z umowami rezerwacyjnymi są ogórami i nie chcieli podpisywać umów deweloperskich które wciskał im na siłę deweloper, to cofam, Bryksy to porządna firma.

Chyba mamy różne definicje słowa ogórkowy :) Moja definicja brzmi: mały, startujący, nieznający rynku, nie posiadający dużego portfolio etc... ;)

Najbardziej martwi i smuci mnie to że ludzie bronią i stoją po stronie dewelopera, który pokazuje klientom środkowy palec. Smutne....

aro_kr

Postautor: aro_kr » 16 paź 2019, 11:10

Trochę dziwne Bryksy nie mogą znaleźć klientów Saska Blue (od wielu miesięcy spora część mieszkań na ich stronie mieszkań ma status „wolne”), a tym klientom którzy mają podpisane umowy podnoszą ceny. Tym bardziej dziwne, że w okolicy można znaleźć dużo lepsze oferty.

niesasanka

Postautor: niesasanka » 16 paź 2019, 11:53

No na przykład gdzie te lepsze oferty?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”