@pozdro
Masz bagry, ogródki działkowe, tereny w okolicach Wisły. Powstaje park z poprzedniego budżetu obywatelskiego, wymieniać dalej? Ostatnio byłem na czyzynach u znajomego, tam jest znacznie gorzej na moje oko... ale co kto woli
Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)
Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)
Niedługo w tej okolicy powstanie blok od Armady na ulicy koszykarskiej, ponoć na Myśliwskiej też mają być nowe inwestycje
Womo
Dziękuje za odp, chodziło mi głównie o budynki mieszkalne, szukam jakiegoś mieszkania w tej okolicy 

-
Szkoda, ze nie powstaja jakies mniejsze inwestycje, budynki dwulokalowe na przyklad - w otoczeniu domkow jednorodzinnych to by najbardziej siadlo. Ja mieszkam w tej okolicy i nie chcialabym sie nigdzie stad ruszac, a juz na pewno nie na Czyzyny 

Okolica całkiem przyjemna ale trzeba mieć na uwadze, że miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego zakłada, że w tym miejscu co dzisiaj jeździ tramwaj (kładka z Wielickiej na Saską, dalej Kuklińskiego) będzie puszczony ruch samochodowy, dwa pasy w każdą stronę. Większa część ruchu z Nowohuckiej będzie skierowana tak jak dzisiaj prowadzi kładka, no i powstanie spore rondo w okolicach BP
Jaki ruch samochodowy? Bez jaj będziemy protestować, pikietować. Żartuje mi tam obojętne, dla mnie lepiej jak na południu budują kolejne autostrady i estakady przynajmniej mamy spokój z tym badziewiem u nas na Krowodrzy.
Wlasnie na krowodrzy chyba bardziej by sie przydala autostrada, bo wroclawska to chyba teraz najbardziej zakorkowana ulica w krakowie ..
aro_kr pisze:Okolica całkiem przyjemna ale trzeba mieć na uwadze, że miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego zakłada, że w tym miejscu co dzisiaj jeździ tramwaj (kładka z Wielickiej na Saską, dalej Kuklińskiego) będzie puszczony ruch samochodowy, dwa pasy w każdą stronę. Większa część ruchu z Nowohuckiej będzie skierowana tak jak dzisiaj prowadzi kładka, no i powstanie spore rondo w okolicach BP
Koncepcja Trasy Nowopłaszowskiej jest już, z tego co wiem, nieaktualna. Teraz planuje się przedłużenie tramwaju od Saskiej do Nowohuckiej i do M1. Droga łącząca Płaszów z Wielicką będzie biegła przy Bagrach przy torach kolejowych a potem śladem ulicy Mierzei Wiślanej. I tak szczerze mówiąc, to nie wierzę, że cokolwiek z tego powstanie w ciągu najbliższych 10/15 lat

Czy ktokolwiek juz podpisal umowu rezerwacyinu na mieskanie w nowej cenie? Czy jest mozliwosc negocjacji ceny?
Po co nam autostrada na Krowodrzy. Własnie zaletą krowordzy do mieszkania jest brak autostrad, chyba poza Alejami to w okolicy nie mamy dróg szerszych niż 2x1 więc to jest genialne. Nie chciałbym mieszkać na wsi z autostradami, gdzie wychodzę po bułki i musze 3min na swiatłach stać i jeszcze hałas i mnie auto może zabić jak na Sokratesa w Warszawie. Kolejna, zaleta jest taka, że już żadna taka autostrada nie powstanie w tej dzielnicy. Ciężko się mieszka jak masz dookoła drogi kilkupasmowe, w zasadzie nie da się wyjść z mieszkania na spacer. Pomyśl sobie jak upierdliwa jest Autostrada Skawina jak idziesz na tramwaj na takim ruczaju.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”