Ja byłam tam jakiś czas temu i zrobiłam kilka zdjęcia tego, jak wygląda budowa inwestycji Oaza Bronowice

Rozważałam tam na poważnie zakup mieszkania, ale jeszcze nie wiem, czy na pewno się na nie zdecyduję... Na tą chwilę wszystko na pewno poszło już nieco do przodu, bowiem fotografie nie są najnowsze, ale dobrze na nich widać, jak mniej więcej będą wyglądały stawiane w Bronowicach nowe bloki.

Jeżeli chodzi o same nowe mieszkania w Bronowicach, to wybór jest tam jeszcze całkiem spory, zarówno w zespole budynków Stańczyka 7, jak i Stańczyka 9, a powstanie jeszcze Stańczyka 11. Układy są różne, można znaleźć kawalerki w Krakowie, większe i małe mieszkania dwupokojowe, mieszkania z trzema pokojami oraz duże mieszkania czteropokojowe

Wybór jest doprawdy spory, ale też nie jest specjalnie tanio, więc nie ma się co dziwić temu, że sprzedaż nie idzie zbyt szybko.

Ceny nowych mieszkań w Krakowie Bronowicach zaczynają się od około 6 700 złotych za metr kwadratowy i dochodzą do niemal 8 000 zł/m2, przy czym jest pewna przykra niespodzianka dla tych, którzy chcą tam kupić lokal dla siebie. Jeżeli ktoś chce mieć w nim balkon czy taras, to musi za to dodatkowo zapłacić i to od 600 zł/m2 do nawet 1 000 zł/m2. Jeśli wziąć pod uwagę to, że są i tarasy mające po 50 i więcej metrów kwadratowych, może się z tego zrobić całkiem pokaźna suma... Trochę podobnie postępuje
deweloper Atal, tylko że on chce pieniędzy za wykończenie balkonu, czego teoretycznie wcale nie trzeba robić, aby kupić swoje własne M.

A tu jeszcze tablica informacyjna, z której można dowiedzieć się więcej o tej inwestycji, czyli kto zaprojektował i kiedy zostanie ukończona oraz jeszcze więcej. Jak dla mnie jest nieźle, jeśli chodzi o lokalizację, choć trzeba przyznać, że bloków będzie w tej okolicy całkiem sporo. Jest tu może ktoś, kto kupił tam już mieszkanie lub mieszka i może napisać coś o tym, jakie ma opinie o inwestycji Oaza Bronowice

Chętnie dowiedziałabym się czegoś z pierwszej ręki.