Inwestycja Dąbie Plaza Kraków od Budrem - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mar

Re: Inwestycja Dąbie Plaza Kraków od Budrem - opinie na forum

Postautor: mar » 22 paź 2019, 17:11

Wizualizacja to tylko wizualizacja. Z tego co wiem to liczy się to co jest napisane w prospekcie informacyjnym, to tam jest opisana technologia budowy.

Himynameispeter90

Postautor: Himynameispeter90 » 23 paź 2019, 7:36

Tomek Nowak pisze:
Himynameispeter90 pisze:To że na wizualizacji przedstawiano elewację częściowo wykonaną z płyt kamiennych (piaskowiec?) a częściowo z tynku mineralnego, w stanie istniejącym w całości jest z tynku, porównanie na szybko na załączonym zdjęciu

Kontaktowałeś się z deweloperem? Jak tak to jak Ci się tłumaczył?

Kontaktowałem się z biurem sprzedaży. Pani z biura oznajmiła, że nigdy nie wspominała o tym że na elewacji będą płyty. Ja też wtedy nie pytalem bo oczywiste było dla mnie to co widziałem :) Irracjonalna rozmowa. Wylałem swoje żale i tyle mogłem zrobić. W prospekcie informacyjnym nie ma wzmianki o standardzie wykończenia elewacji ale o ironio! na pierwszej stronie prospektu jest zrzut z wizualizacji. Doświadczalnie wiem też że elewacja niekoniecznie musi być uszczegółowiona na etapie PB, a dopiero na etapie PW, lub moze być dowolnie zmieniana przez projektanta jako zmiany nieistotne jezeli nie zmienia parametrów termoizolacyjnych budynku. Deweloper ma więc w tej kwestii duże pole manewru do oszczędności.

arkop

Postautor: arkop » 23 paź 2019, 9:19

Bardzo proszę o przesłanie zdjęc z postępów prac jeśli ktoś posiada. Na stronie budrem nie ma nic... obiecywali aktualizować a po sprzedaży 80 % jest im juz wszytsko jedno.

Ten kamień to był już zostawił, ale kolory balkonów wogole nie przypominają prospektu.

szcz4wiu

Postautor: szcz4wiu » 23 paź 2019, 10:05

niestety deweloper w umowie/prospekcie dal sobie duze pole manewru, poczawszy od nieistniejacych scianek dzialowych, przez elewacje o ktorej faktycznie nie ma wzmianki, na oddaniu inwestycji konczac. Reklamowal sie oddaniem inwestycji w czwartym kwartale, podczas rozmowy przy zakupie tez uslyszalem taka informacje, a w umowie dal sobie czas praktycznie do czerwca 2020...

etan

Postautor: etan » 23 paź 2019, 15:50

szcz4wiu pisze:niestety deweloper w umowie/prospekcie dal sobie duze pole manewru, poczawszy od nieistniejacych scianek dzialowych, przez elewacje o ktorej faktycznie nie ma wzmianki, na oddaniu inwestycji konczac. Reklamowal sie oddaniem inwestycji w czwartym kwartale, podczas rozmowy przy zakupie tez uslyszalem taka informacje, a w umowie dal sobie czas praktycznie do czerwca 2020...

Z moich rozmów z Budremem wynika, że planowane zakończenie budowy to 23.12.2019, natomiast oddanie mieszkań to koniec pierwszego kwartału 2020.

pozdro

Postautor: pozdro » 28 paź 2019, 20:22

Nie wiem dlaczego ale te wszystkie inwestycje tak tanio wyglądają, nawet na obsadzenie drzewami deweloperom szkoda kasy. Jednak Warszawski poziom osiedli jest dużo dużo wyższy i to w niższej cenie często (uwzględniając koszty gruntów i robocizny).

szcz4wiu

Postautor: szcz4wiu » 09 gru 2019, 13:18

Drodzy,
czy ktos z Was moze ma jakies informacje od Dewelopera, czy budowa zostanie zakonczona zgodnie z planem?
Budynek uslugowy zdaje sie byc w jeszcze w proszku, poza tym panuje ogolny rozgardiasz na placu budowy.
pozdrawiam

etan

Postautor: etan » 09 gru 2019, 16:31

szcz4wiu pisze:Drodzy,
czy ktos z Was moze ma jakies informacje od Dewelopera, czy budowa zostanie zakonczona zgodnie z planem?
Budynek uslugowy zdaje sie byc w jeszcze w proszku, poza tym panuje ogolny rozgardiasz na placu budowy.
pozdrawiam

Dzwoniłem dziś do Budremu i mają skończyć planowo do końca roku. Obecnie wykańczają klatki schodowe i dlatego ponoć nie da się wejść do środka jeszcze, aczkolwiek kiedyś oglądałem inwestycję przy Wrocławskiej gdzie wpuścili mnie normalnie do bloku, który był na etapie wykańczania klatek. Nie wiem w czy m leży problem że tutaj "się nie da".
Z tego co widziałem już za dużo rzeczy nie ma do wykończenia na zewnątrz w samym bloku, wjazd do garażu i jakieś kosmetyczne szczegóły. Lokal myślę że skończą szybko, bo tam jest większość przeszklona.

Tomek Nowak

Postautor: Tomek Nowak » 09 gru 2019, 22:44

Też dostałem informację, że zakończenie budowy będzie w tym miesiącu. Nie znam się na prawie budowlanym, ale dla mnie to nierealne. Może zgłoszą do urzędu skończenie budowy i czekając, będą wykańczać budynek. Praktycznie zostały dwa tygodnie. Wkoło budynku nic nie zrobione. Gdzie droga wjazdowa do garażu, chodniki itd.? W środku tylko część korytarzy wykończona płytkami, pozostało jeszcze malowanie, instalowanie oświetlenia itd. Podobno w garażu też jest jeszcze dużo do zrobienia.

Pawelm

Postautor: Pawelm » 11 sty 2020, 11:34

Witam,
Czy ktoś z Państwa rozmawiał z deweloperem lub kierownikiem budowy kiedy będzie można dostać robocze klucze by zacząć remont? Dostałem informacje, że najprawdopodbniej ok marca, ale nie chce mi się wierzyć, że aż tak dlugi okres trzeba czekać. Przeczuwam, że deweloper po prostu nie jest skory pójść na rękę.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”