Metra to raczej nigdy nie bedzie - SKA niby ma je zastapic, ale kiedy? To tez chyba odlegle plany.
Kilka minut od Willi Nokturn buduje się Osiedle pod Kasztanem - czy ktoś rozwazal tę inwestycje? Bardziej kameralna i z ogrodkiem do kazdego mieszkania. Ale pewnie swoje wady rowniez ma.
Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji
-
Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji
Mac_kow
„Co do "wyskoczenia na rynek"- mało które blokowisko / sypialnia ma tak bezproblemowe i szybkie połączenie tramwajowe z centrum jak Bieżanów / Prokocim.
Tramwaje jeżdżą bardzo często, nie "kluczą" nigdzie a do dyspozycji są również nocne. Wyskoczenie na rynek to kwestia dosłownie dwudziestu kilku minut.[/quote]
Zgadzam się z tym, że połączenie jest zacne - bezpośrednie, co najważniejsze, mówię tu tez o powrocie nocnym środkiem komunikacji. Jednak, są tez tu osoby dla których 20-30 min na rynek to za wiele. Mieszkam tu od 31 lat z przerwami kilkuletnimi. I jednak wracam na „stare śmieci”. Co Ważne tu nadal jest gdzie spacerować ! Można iść na nogach po zapomnianą śmietanę do osiedlowego sklepu lub nawet do większego kilka metrów dalej.
„Co do "wyskoczenia na rynek"- mało które blokowisko / sypialnia ma tak bezproblemowe i szybkie połączenie tramwajowe z centrum jak Bieżanów / Prokocim.
Tramwaje jeżdżą bardzo często, nie "kluczą" nigdzie a do dyspozycji są również nocne. Wyskoczenie na rynek to kwestia dosłownie dwudziestu kilku minut.[/quote]
Zgadzam się z tym, że połączenie jest zacne - bezpośrednie, co najważniejsze, mówię tu tez o powrocie nocnym środkiem komunikacji. Jednak, są tez tu osoby dla których 20-30 min na rynek to za wiele. Mieszkam tu od 31 lat z przerwami kilkuletnimi. I jednak wracam na „stare śmieci”. Co Ważne tu nadal jest gdzie spacerować ! Można iść na nogach po zapomnianą śmietanę do osiedlowego sklepu lub nawet do większego kilka metrów dalej.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 13:56 przez Janka1, łącznie zmieniany 2 razy.
Dlaczego nigdy w Niemczech mają w większości miast. Ogólnie to kwestia polityczna. Metro finansuje się z budżetu federalnego czyli w zasadzie z EU + może skarb państwa. Na SKM wydają 2mld zł, na jakiś tunel w Lodzi 2mld zl. EU teraz idzie w zielona politykę czyli kasa na kolej, skm, szbkie pociągi, walka z samolotami i ograniczanie samochodow (choc tu jest niemieckie i francuskie lobby motoryzacyjne wiec to tylko pewnie deklaracje) Zobaczymy co z tego dokumentu wyjdzie. Tramwaje się w Krakowie jakby coraz ciężej buduje na Górke Narodową nie może wystartować bo ciągle protesty i odwołania właścicieli działek. Choć faktycznie z metrem łatwo i szybko nie będzie, też się zastanawiam czy jest w Krakowie potrzebne, prościej przenieść wszystkie biura na Zabłocie i do Kraków Płaszów, a zamknąć te w Czerwonych Makach i innych zadupiach. 

niesasanka pisze:Metra to raczej nigdy nie bedzie - SKA niby ma je zastapic, ale kiedy? To tez chyba odlegle plany.
Kilka minut od Willi Nokturn buduje się Osiedle pod Kasztanem - czy ktoś rozwazal tę inwestycje? Bardziej kameralna i z ogrodkiem do kazdego mieszkania. Ale pewnie swoje wady rowniez ma.
Metro... Raczej go nie uświadczymy. SKA czas pokaże, ale
przecież z Kraków Bieżanów są również zwykle połączenia pociągiem międzymiastowym.
Zrezygnowaliśmy na rzecz Nokturn. Osiedle pod kasztanem, ma swój osobny post, z tego widać organoleptycznie ruszyło na nowo, ale czemu stanęło ? Różne, są informacje na ten temat. Wydaje mi się ciasno, tak jak na tyle mieszkań, ale to pojęcie względne.
pozdro - Pan to chyba się udziela w każdym możliwym temacie na tym forun
. Pytanie w której inwestycji już Pan coś kupił. A patrzac na wpisy to chyba nic konkretnie dla Pana aktualnie nie budują 

-
Kisiel25 pisze:pozdro - Pan to chyba się udziela w każdym możliwym temacie na tym forun. Pytanie w której inwestycji już Pan coś kupił. A patrzac na wpisy to chyba nic konkretnie dla Pana aktualnie nie budują
Haha, mam bardzo podobne odczucia. Pan pozdro wszedzie byl, wszystko widzial i najwiecej wie

niesasanka pisze:Kisiel25 pisze:pozdro - Pan to chyba się udziela w każdym możliwym temacie na tym forun. Pytanie w której inwestycji już Pan coś kupił. A patrzac na wpisy to chyba nic konkretnie dla Pana aktualnie nie budują
Haha, mam bardzo podobne odczucia. Pan pozdro wszedzie byl, wszystko widzial i najwiecej wie
I kupuje auto za 100 tysięcy

No też zastanawia mnie to dlaczego stwierdził pisząc że przeciętny Kowalski kupuje samochod od 100-150 tyś. 

Ode mnie proponuje wejście w profil tego koleżki i kliknięcie akcji "dodaj do wrogów". Wtedy przeglądanie tego forum stanie się o wiele bardziej przyjemne. Nie wiem też co robią na tym forum moderatorzy i czy w ogole istnieja.
Wypowiadać się nie można
jakaś cenzura. Piszę opinie o inwestycjach, też przeglądając może akurat trafi się coś fajnego. Nie mam presji na kupno mieszkania na już, chyba żeby faktycznie trafiło się coś sensownego. Też chce mieć dobre rozeznanie jak za pare miesięcy, czy lat będę sobie kupował mieszkanie. Natomiast dziwi to, że ludzie przeżywają tak opinie dość neutralne i rzeczowe na jakiś temat. No pisałem, że dla mnie to strata kasy wydawać 100 tys zł na samochód + garaże i te wszystkie opłaty. Nie wiem co w tym dziwnego. Ogólnie nie ma to dla mnie żadnego sensu, może ktoś lubi wydawać kasę na głupoty. Mi tam wystarcza tramwaj 

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”