Browar Kleparz Kraków - Fracthon (ul. Zbożowa) / opinie na forum
Re: Browar Kleparz Kraków - Fracthon (ul. Zbożowa) / opinie na forum
Teraz to w sumie nic sensownego prawie nie ma za 8000zł/m2. Choć w sumie przy jakims normalnym metrażu > 70m2 coś tam człowiek znajdzie. Tak patrzyłem to chyba Mieszkaj w mieście mają nawet po 7000zł/m2 niektóre, choć trochę daleko od centrum, ale chyba bardziej mi się podoba niż np. Centralna Park, gdzie też po 6500, 7000zł/m2 znajdzie ale jednak przy Nowohuckiej to tak średnio. Bliżej centrum to faktycznie słabo jest.
Tyle, że bliżej to też niemałe ryzyko najmu krótkoterminowego (lokalizacja jest super). Im dalej tym więcej samych lokalsów. Co do Centralnej, to tam przed tymi blokami powstanie nowe duże centrum handlowe, a co za tym idzie drogi i rondo, będzie wreszcie wjazd/wyjazd na Expo z obu stron (teraz tam jest ślepa ulica). Niemniej wizualizacje Browaru Kleparz znacznie ładniejsze od Centralnej, to oczywiste. Ale ceny zaczynają mocno szaleć. Jeśli w Niemczech pójdzie recesja, to i Polska dostanie rykoszetem. Zatem jak kogoś stać na mieszkanie za 15 tys. m2 i ma jeszcze zapasu finansowego, tudzież dużą zdolność to niech bierze. Ale osoby, które biorą kredyt pod zdolność, to biorąc pod uwagę potencjalny kryzys niech się dwa razy zastanowią.
No tak centralna srednio urodziwa. Choc ten nowy etap jakby poprawili. Nie ma juz parkingow w srodku budynku tylko zielen. Nie ma pomaranczowych balkonow. Ogolnie calkiem, sa lokale uslugowe w parterze. Wiec ogolnie to moze sie zrobic calkiem ok osiedle. Lokalizacja jest dosc dobra bo i na zablocie niezly dojazd czy w okolice tych Tischnerow Bonarek, i do Comarchow. Male mieszkania dosc drogie, natomiast te duze po 6000zl sa oplacalne. Ogolnie ja tam licze ze sie pojawi wiecej osiedli po te 7500-8500 w podobnych likalizacjach jak Centralna Fredry czy Mieszkaj w Miescie. To wymusi presje na ceny w centrum. Bo sie kazdy zacznie zastanawiac czy warto dawac 10 tys zeby miec 2 km blizej do rynku.
-
Zastanawiam się czy deweloper informuje swoich klientów o atrakcyjnym sąsiedztwie (parę metrów od granicy działki) Na stronie https://browarkleparz.pl/ nie znalazłem wzmianki o bliskim sąsiedztwie Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW https://pulsmedycyny.pl/w-krakowie-rusza-produkcja-radiofarmaceutykow-884497.
Deweloper na stronie wspomina tylko o takich zwyczajnych atutach jak bliskość centrum, miejscu z charakterem jako nietuzinkowym połączeniem historycznych zabudowań browaru z nowoczesnymi rozwiązaniami architektonicznymi, bliskości parku A pewnie zapomniał wspomnieć o nowoczesnym Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW https://pl.wikipedia.org/wiki/Radioaktywno%C5%9B%C4%87#/media/Plik:Radioactive.svg
Deweloper na stronie wspomina tylko o takich zwyczajnych atutach jak bliskość centrum, miejscu z charakterem jako nietuzinkowym połączeniem historycznych zabudowań browaru z nowoczesnymi rozwiązaniami architektonicznymi, bliskości parku A pewnie zapomniał wspomnieć o nowoczesnym Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW https://pl.wikipedia.org/wiki/Radioaktywno%C5%9B%C4%87#/media/Plik:Radioactive.svg
-
Zastanawiam się czy deweloper informuje swoich klientów o atrakcyjnym sąsiedztwie (parę metrów od granicy działki) Na stronie browarkleparz.pl nie znalazłem wzmianki o bliskim sąsiedztwie Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW pulsmedycyny.pl/w-krakowie-rusza-produkcja-radiofarmaceutykow-884497 .
Deweloper na stronie wspomina tylko o takich zwyczajnych atutach jak bliskość centrum, miejscu z charakterem jako nietuzinkowym połączeniem historycznych zabudowań browaru z nowoczesnymi rozwiązaniami architektonicznymi, bliskości parku A pewnie zapomniał wspomnieć o nowoczesnym Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW pl.wikipedia.org/wiki/Radioaktywno%C5%9B%C4%87#/media/Plik:Radioactive.svg
Deweloper na stronie wspomina tylko o takich zwyczajnych atutach jak bliskość centrum, miejscu z charakterem jako nietuzinkowym połączeniem historycznych zabudowań browaru z nowoczesnymi rozwiązaniami architektonicznymi, bliskości parku A pewnie zapomniał wspomnieć o nowoczesnym Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW pl.wikipedia.org/wiki/Radioaktywno%C5%9B%C4%87#/media/Plik:Radioactive.svg
iti pisze:Faktycznie wszystko wskazuje na to, że powstanie zupełnie nowa inwestycja mieszkaniowa w okolicy Nowego Kleparza, szczerze mówiąc, nie wiedziałem nawet, że był tam kiedyś browar, a to pewnie od niego zawdzięcza mu swoją nazwę - Browar Kleparz, Kraków musiał więc mieć więcej browarów niż 1, zawsze wydawało mi się, że to był tylko Browar Lubicz, a tu proszę. W pewnym sensie także koncepcja budowy osiedla jest tu podobna, czyli polega na wpleceniu historycznego budynku w otoczenie budynków nowych. Co myślicie o takim wykorzystaniu tej przestrzeni, jednak przy Lubicz nawiązano w elewacjach do ceglanych budynków przemysłowych, tu natomiast cegły jest zdecydowaniem mniej, ale nie ma jej też na samym historycznym budynku.
Wizualizacje: deweloper Fracthon
Jeżeli chodzi o nowe mieszkania, to dużo ich jest jeszcze dostępnych, ponieważ inwestycja weszła dopiero do sprzedaży. Co ciekawe, są tam i mieszkania małe, w okolicach 30 metrów kwadratowych oraz bardzo duże, po 100 i więcej metrów kwadratowych. Co myślicie o jakiej lokalizacji, może ktoś się podzieli swoimi opiniami na forum. A może jest ktoś, kto już kupuje tam mieszkanie?
No i co w związku z tym, że jest szpital i mają rezonans magnetyczny i produkują radiofarmaceutyki na potrzeby diagnostyki?
Moim zdaniem to jedna z ciekawszych inwestycji obecnie w Krakowie. No i ceny są całkiem spoko.
Moim zdaniem to jedna z ciekawszych inwestycji obecnie w Krakowie. No i ceny są całkiem spoko.
NapromieniowanyJan pisze:Zastanawiam się czy deweloper informuje swoich klientów o atrakcyjnym sąsiedztwie
Lol, piszesz o tym, jakby to był zakład utylizacji odpadów z radzieckich elektrowni atomowych

-
slawek pisze:NapromieniowanyJan pisze:Zastanawiam się czy deweloper informuje swoich klientów o atrakcyjnym sąsiedztwie
Lol, piszesz o tym, jakby to był zakład utylizacji odpadów z radzieckich elektrowni atomowychObstawiam, że oddziaływanie na otoczenie tego zakładu jest znikome lub żadne, natomiast cieszy to, że inwestuje się na terenach szpitala, to też ładny teren, z ciekawą zabudową i ładnymi drzewami.
W moim poście nie było słowa o radzieckich elektrowniach atomowych a już na pewno nie było nic o utylizacji odpadów z tychże elektrowni.
Kłania się czytanie ze zrozumieniem, dotyczy to również pracowników dewelopera piszących posty

Natomiast ja w przypadku kupna mieszkania chciałbym podjąć decyzję świadomie i wiedzieć co mam w sąsiedztwie.
Co do terenu szpitala w sąsiedztwie którego powstaje inwestycja to proponuję aby wybrać się na zwiedzanie a nie pisać o czymś czego prawdopodobnie na oczy się nie widziało

np. szpital składuje swoje śmieci również w pobliżu tej inwestycji...

.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2019, 13:10 przez NapromieniowanyJan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dla pracowników dewelopera piszących posty ta wiadomość na pewno nie jest interesująca
Natomiast ja w przypadku kupna mieszkania chciałbym podjąć decyzję świadomie i wiedzieć co mam w sąsiedztwie.
Co do terenu szpitala w sąsiedztwie którego powstaje inwestycja to proponuję aby wybrać się na zwiedzanie a nie pisać o czymś o czym czego prawdopodobnie na oczy się nie widziało

Co do terenu szpitala w sąsiedztwie którego powstaje inwestycja to proponuję aby wybrać się na zwiedzanie a nie pisać o czymś o czym czego prawdopodobnie na oczy się nie widziało

-
slawek pisze:NapromieniowanyJan pisze:Zastanawiam się czy deweloper informuje swoich klientów o atrakcyjnym sąsiedztwie
Lol, piszesz o tym, jakby to był zakład utylizacji odpadów z radzieckich elektrowni atomowychObstawiam, że oddziaływanie na otoczenie tego zakładu jest znikome lub żadne, natomiast cieszy to, że inwestuje się na terenach szpitala, to też ładny teren, z ciekawą zabudową i ładnymi drzewami.
W moim poście nie było słowa o radzieckich elektrowniach atomowych a już na pewno nie było nic o utylizacji odpadów z tychże elektrowni.
Kłania się czytanie ze zrozumieniem, dotyczy to również pracowników dewelopera piszących posty

Co do terenu szpitala w sąsiedztwie którego powstaje inwestycja to proponuję aby wybrać się na zwiedzanie a nie pisać o czymś czego prawdopodobnie na oczy się nie widziało

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”