Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Janka1

Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycjis

Postautor: Janka1 » 23 paź 2019, 15:01

pozdro pisze:Wypowiadać się nie można :) jakaś cenzura. Piszę opinie o inwestycjach, też przeglądając może akurat trafi się coś fajnego. Nie mam presji na kupno mieszkania na już, chyba żeby faktycznie trafiło się coś sensownego. Też chce mieć dobre rozeznanie jak za pare miesięcy, czy lat będę sobie kupował mieszkanie. Natomiast dziwi to, że ludzie przeżywają tak opinie dość neutralne i rzeczowe na jakiś temat. No pisałem, że dla mnie to strata kasy wydawać 100 tys zł na samochód + garaże i te wszystkie opłaty. Nie wiem co w tym dziwnego. Ogólnie nie ma to dla mnie żadnego sensu, może ktoś lubi wydawać kasę na głupoty. Mi tam wystarcza tramwaj :)

Wolny kraj, mamy wolność słowa. Jednak chyba większość ludzi nie stać na auto za 100-150 tys lub nawet nie chcą kupować takiego za taką cenę. Forum - oraz post Willi Nokturn powstało na pożytek właśnie tej inwestycji, a nie gdybania i pisania dla samej zasady.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 15:04 przez Janka1, łącznie zmieniany 1 raz.

Janka1

Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycjis

Postautor: Janka1 » 23 paź 2019, 15:03

pozdro pisze:Wypowiadać się nie można :) jakaś cenzura. Piszę opinie o inwestycjach, też przeglądając może akurat trafi się coś fajnego. Nie mam presji na kupno mieszkania na już, chyba żeby faktycznie trafiło się coś sensownego. Też chce mieć dobre rozeznanie jak za pare miesięcy, czy lat będę sobie kupował mieszkanie. Natomiast dziwi to, że ludzie przeżywają tak opinie dość neutralne i rzeczowe na jakiś temat. No pisałem, że dla mnie to strata kasy wydawać 100 tys zł na samochód + garaże i te wszystkie opłaty. Nie wiem co w tym dziwnego. Ogólnie nie ma to dla mnie żadnego sensu, może ktoś lubi wydawać kasę na głupoty. Mi tam wystarcza tramwaj :)

Wolny kraj, mamy wolność słowa. Jednak chyba większość ludzi nie stać na auto za 100-150 tys lub nawet nie chcą kupować takiego za taką cenę. Forum - oraz post Willi Nokturn powstało na pożytek właśnie tej inwestycji, a nie gdybania i pisania dla samej zasady. A wypowiadać oczywiście się można, lecz posiadając jakiekolwiek informacje. O ile się nie mylę, cena garaży w tej inwestycji to nie 40 tysięcy.

Nie ma co porównywać rynku nieruchomości w przestrzeni lat, bo nic Pan nie kupi. Zawsze będzie drożej, a i średnia cena auta również wzrośnie. Skoro Pana pułap to 100-150 tys. Za kilka lat zrobi się milion.

Kisiel25

Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Postautor: Kisiel25 » 23 paź 2019, 15:12

Pozdro- W dzisiejszych czasach Garaż do mieszkania to priorytet jeśli posiadasz rodzinę, no i samochód, który tam będziesz stawiać. Nie mówię że nie można zostawiać go gdzieś na zewnatrz ale patrzac na aktualną zabudowe i to w całym Krakowie, wygodą i oszczednoscią czasu i nerwów jest własnie posiadanie miejsca garażowego. Wyobraź sobie że w wiekszosci osiedli z lat 70tych miejsc postojowych jest tyle co kot napłakał, jedno miejsce na jedno mieszkanie. Po godzinach popołudniowych znaleźć miejsce pod swoim blokiem graniczy z cudem. Co do twojego rozeznania, jeśli nie planujesz kupna mieszkania na CITO :D to za parę lat, kupisz mieszkanie ale już na obrzeżach Krakowa- mowa o nowych nie o rynku wtórnym. Miejsca na nowe osiedla jest co raz mniej ;).

megi

Postautor: megi » 25 paź 2019, 12:06

Wrzuci ktoś może aktualne zdjęcia tego, jak teraz wygląda ta budowa i jak wygląda jej otoczenie?

Kisiel25

Postautor: Kisiel25 » 25 paź 2019, 12:08

Wrzucę po 14 godzinie.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 25 paź 2019, 18:38

LinaSWE pisze:Ode mnie proponuje wejście w profil tego koleżki i kliknięcie akcji "dodaj do wrogów". Wtedy przeglądanie tego forum stanie się o wiele bardziej przyjemne. Nie wiem też co robią na tym forum moderatorzy i czy w ogole istnieja.

Niniejsze forum bez kolegi "Pozdro" miałoby średni sens. Książkę można by napisać o świecie według Niego. I tak na przykład, aby jeździć samochodem, trzeba koniecznie zainwestować 150 000- 200 000zł, atrakcyjność danej okolicy determinuje głównie odległość od AGH, każdy informatyk zarabia co najmniej 15 000zł brutto, znaczy na rękę, bo przecież to to samo, a Kliny- Zacisze są jakoby kot Schrodingera- jednocześnie świetną, ciekawą i sensowną okolicą lub totalnym zadupiem i "nie-Krakowem".

Mts197x

Postautor: Mts197x » 25 paź 2019, 19:38

mac_kow pisze:
LinaSWE pisze:Ode mnie proponuje wejście w profil tego koleżki i kliknięcie akcji "dodaj do wrogów". Wtedy przeglądanie tego forum stanie się o wiele bardziej przyjemne. Nie wiem też co robią na tym forum moderatorzy i czy w ogole istnieja.

Niniejsze forum bez kolegi "Pozdro" miałoby średni sens. Książkę można by napisać o świecie według Niego. I tak na przykład, aby jeździć samochodem, trzeba koniecznie zainwestować 150 000- 200 000zł, atrakcyjność danej okolicy determinuje głównie odległość od AGH, każdy informatyk zarabia co najmniej 15 000zł brutto, znaczy na rękę, bo przecież to to samo, a Kliny- Zacisze są jakoby kot Schrodingera- jednocześnie świetną, ciekawą i sensowną okolicą lub totalnym zadupiem i "nie-Krakowem".

Z tego co pamiętam to w którymś wątku pisał że "jego kobieta" dostała pracę w Warszawie i tam będzie uderzał więc może wkrótce przeniesie się do wątków o inwestycjach w Warszawie.

Kisiel25

Postautor: Kisiel25 » 25 paź 2019, 19:41

Obrazek

Obrazek

Jutro postaram sie wrzucić jeszcze kilka zdjęć z kilku stron.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2019, 19:44 przez Kisiel25, łącznie zmieniany 1 raz.

Janka1

Postautor: Janka1 » 25 paź 2019, 19:42

Mts197x pisze:
mac_kow pisze:

Z tego co pamiętam to w którymś wątku pisał że "jego kobieta" dostała pracę w Warszawie i tam będzie uderzał więc może wkrótce przeniesie się do wątków o inwestycjach w Warszawie.

I dojedzie tam tramwajem lub autem za 150 000 zł (netto ;)

wlado87

Postautor: wlado87 » 30 paź 2019, 8:55

Witam, czy jest już ktoś kto kupił mieszkanie na Małej Górce od Nokturn Deweloper?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”